Scudo Sports

Uyku sorunu yaşayanlar

Çağatay Y.

Forum Demirbaşı
Tepki
98
Bisiklet
Salcano
Merhaba ramazanda geceleri sahura kalkamam diye gün ışığına kadar oturuyordum saat 5'e kadar oturabiliyordum ilk günler 20.günde o sabah saat 10da uyudum uyku düzenim pert oldu sonra tatile çıkınca düzeldi tatilden gelince 1-2 gün normal yattım sonra yine 4 te felan yatıyorum haliyle geç kalkıyorum 3 gibi felan bu gün 12 de kalktım sizce nasıl düzeltebilirim yardımcı olabilecek varsa lütfen yardımcı olsun.

Scudo
kalkmak istediğin saati belirle alarm kur
kalkmak istediğin saatden 8 saat önce uyumaya çalış

bunu günde bir defa her hafta uygula

zamanla vucudun alışacaktır.

Dostum kendini sabah erken kalkmaya zorlayacaksın :) nefes egzersizleri, yatmadan önce vücut egzersizi uyumana yardımcı olur.

Erken uyanma zorunluluğunuz yoksa kolay kolay düzelmiyor. Birkaç gün zorla erken kalkınca düzelebiliyor.
Diğer bir yöntem ise işi abartıp 1 2 gün sabahlamak. 30 saat uyanık kaldıktan sonra akşam erkenden uyku geliyor, 12 saat uyusanız da 10'da kalkmış oluyorsunuz :D

Ben yaklaşık 2 sene önce uyku düzenimi bozdum. Üç-Dört gibi yatıp yedi gibi kalkıyordum. Uyanma saatim tatillerde öğleni buluyordu. Tabi bu böyle yaklaşık 8-9 ay devam etti(Ygs-Lys dönemi).
2 senedir her ne zaman düzelteyim desem beceremedim. Buna göre alıştım ve düzeni bir şekilde oturttum. Mümkün mertebe 12.00-2.00 arası yatıp 7 civarı kalkıyorum. Tabi tatillerde duruma göre değişiyor ve altı buçuk saat veya beş buçuk saat uyuyunca uykumu almış olarak uyanıyorum. Yedi veya altı saat uyusam gün boyu uykulu geziyorum. Üç buçuk saat uyuyunca da ikindi vaktine kadar bir kahve ile idare edebiliyorum.

Fakat her ne kadar bende işe yaramasa da, bir gün kendinizi uykusuz bırakıp yatmanız gereken saat artık kaçsa, yatağa girmeniz. O akşam uykuda muhtemelen sıkıntı olmayacaktır. Ancak ertesi gece daha önemli, uyumanız gereken saate doğru size yorgunluk verebilecek veya rahatlatacak birşeyler tüketmeniz(süt favoridir veya bitki çayı) böyle böyle bir şekilde ayarı tutturmanız ve ayarı kaçırmamak için uyumanız gereken saati fazla geçirmeden uyumanız gerekiyor. Misal 23.00 da uyumanız gerekiyorsa ve siz 2.00 ye kadar uyumadıysanız artık zor uyursunuz. Bu yüzden uyku saatiniz yaklaştığı an uykunuz gelir zaten, hemen uyuyun.

Benim-ne hikmetse- ikinci gecelerde hep 2 ye 3 e kadar bir şekilde uykum gelmiyor. Yada uyumak istemiyorum. Zaten 23.00 de yatıp 7.00 de kalksam bile sabahları uykulu oluyorum. Benim ideal uyku sürem beş buçuk-altı buçuk saat. Fazlası zarar :)

Bir de -kaynak veremem ama- yapılan araştırmalara göre mutlaka saat 1.00 ile 4.00 arası uyuyor olmak sağlıklı uyku açısından çok önemliymiş.

İyi uykular, sağlıklı günler :)

@chn krmz

Kalkmak istediğim saat sabah 8.Saat 12 de yatmayı denedim olmadı 4 te felan yatıyorum 4 te yatsam 8 de kalksam günü geçirsem gece uykum gelirmi?

@Alper Gencan

Vücut egzersizi yorulma gibi birşey günde yüksek kadansla bayabi pedal atıyorum yoruluyorum ama yatamıyorum

@Barış Onur

Onu yapamam malesef :D

@Murat T.

Evet onu biliyorum ama okudum 1 kere anlamadım kısaca özet verebilirmisin

AS-ynı durum benim içinde geçerliydi bende yeni yeni toparlıyorum. Sabah 5 gibi yatıyordum. Şimdi sabah 6 - 6:30 gibi kalkıyorum. Artık 00:00 - 01:00 gibi uykum geliyor..

Serkan Abi 1 günde ne yapıyorsunda 12 1 arası uyuyabiliyorsun veya denediğin yöntem varmı?

Sabaha kadar uyuyamadım en son saat 05:00 da uyuyamadım bende sinirlendim saat 06:30 da yataktan kalktım. Tüm gün boyunca uyumadım ve gece artık pilim bitti. Ama o gece de saat 03:00 da ancak uyudum. Sabah yine erken kalktım. 06:00 da geceye dönünce de saat 23:30 da sızdım yorgunluktan. Ertesi gün normale döndü..:)

Sabah 6 gibi yatağa gir öğleleyin 12 de kalk bin bisikletine akşam 6 ya kadar dolaş. Yemeğini falan ye sonra aç iki bölüm sıkıcı bir dizi izle. Yatağa gir ve ağır bir kitap okumaya başla kesin uyursun.

forumdaşlar forumda yeniyim ama laf uykuya gelince dayanamadım yaklaşık 2 yıl boyunca sabah ezanı yat saatim (artık uyumasamda zorla yatağa giriyordum) kalk saat 8:30 idi sonra askerlik girdi araya tam düzeldi derken askerlik bitti yine aynı düzen sabah 5-6 yat saati yine 8:30-9 kalk oldu sonra evlendim falan hala canım uyumak istemiyor fakat çok önemli birşey var mutlaka kendini yatağa girmeye şartlayacaksın (kaçta kalkarsan kalk) bir saat belirle ve mutlaka o saatte yatakta ol belli bir süre mal gibi tavana bakakalsanda sonra uyumaya başlarsın ve bunun yanında uykunla orantılı yeme ve içmenede bir süre özen göstermen lazım

Genelde ben de 4-5-6 civarları yatıyorum. okul açılacak 4-5 gün sonra benim taktiğim şu:

1-İlk gece 1-2 gibi uyumaya çalışın,saat 10.00 gibi uyanın
2-Sonraki gün 3-4 saatlik antremanlar yapın (kendinizi mümkün olduğunca yorun)
3- Zaten akşam yemeğinden sonra bi ağırlık çökecek ve kendi kendinize uyuyacaksınız ( eğer kendinizi yorduysanız)
4-2. gün 2-3 saatlik antremanlar yapabilirsiniz (kendinizi çok fazla yormadan)
Göreceksiniz 2. gecenin sonunda erkenden uyuyacak ve sonraki sabah erkenden kalkacaksınız.

NOT:Eğer 2 günde söylediğim olay olmadıysa 3 veya 4 gün aynı şeyleri yapabilirsiniz :)

@Serkan HODANCI

Yani diyorsunki erken kalk uyuma birazda pedal at gece yatarsın :D

@Doğukan Şık

Deneyeceğim hemşerim Malatya nasıl alıştınmı?

@emre özbay

Emre çok güzel konuştun ilk gece 1-2 gibi uyuyamayacağım 4 te uyuyacağım 10 da kalkarım (12 de kalksamda bu metod tutarmı?) akşam saat 4 te dışarı çıkıcam 7.30 gibi eve gelicem iyi pedal atarak akşam yemeğini yerim en geç 12 gibi yatarım diye düşünüyorum 2.günde antreman yaparım teşekkür ederim hoşuma gitti bu taktiğin dua ediyorumki düzelsin artık.

12 gibi yapsan da olur 8 saat uyumuş oluyorsun fakat sabah uykusu,gece uykusu gibi enerji vermediğinden yorgun kalkabilirsin.Seçim senin...

Bilgisayarı kapat kullanma. telefonuda sadece arama ve msjlasma için kullan uykun düzene girer.

Recep Hocam 2 gün bilgisayar tamire gitti yine olmadı telefon hiç kullanmadım başka bişeyle ilgili bu

Benzer sıkıntıyı yaklaşık 10 sene önce yaşamıştım. O dönem çalıştığım sektörde son 2 ay gece nöbetindeydim. Üniversite sebebiyle işten çıktıktan 1 hafta sonra da ramazan ayının başlaması sebebiyle uyku düzenimi düzeltememiş ve oldukça sıkıntı çekmiştim. Derslere yetişemiyor, yetişsem de uykusuzluk sebebiyle kafam almıyordu.

-Gün boyu bedeninizi yoracak işlerle uğraşın. Spor olabilir, bahçe işleri (toprak belleme vb) olabilir, eşya taşımak, çok katlı binalarda fırsat buldukça merdiven inip çıkmak, vb.
-Bütün bunları yaparken enerji verici gıdalardan uzak durun. Sadece kaybettiğiniz mineralleri alın.
-Sabahları kendinize erken bir kalkış saati belirleyin ve ne olursa olsun o saatte uyanıp yataktan çıkın. Mümkünse kendinizi dışarı atın.
-Gün içerisinde ara dinlenmeleri uzanarak değil oturarak yapın ki vücudunuz yorgunluğu atmasın.
-Akşamları ve geç saatlerde uyku açıcı yiyecek-içeceklerden uzak durun.
-Bütün bu yorgunluklarınızın üzerine yatmanıza 1 saat kala yoğurt yiyin, ayran için.

Bunu düzenli olarak her gün yapın. İlk zamanlar çok zorlanacaksınız. Fakat sonrasında uykunuz düzene girebilir.

Doktora da danışabilirsiniz. Muhtemelen hafif bir uyku ilacı verecektir.

Uyku ilacına peder ve annem karşı uyku ilacı fikrini söylediğimde senin bir sorunun yok sadece gecen gündüzün karıştı diyorlar dediğin taktiğinde benzerini sağolsun arkadaşlar söyledi 2 gün yapsam düzene girer herhalde 1 ay öncesi falan bu saatlerde forum incin top oynuyordu onlıne baya iyi herkesin işini Allah rast getirsin sorunu düzeltince yorum atarım :D

Uyku problemi olanlara tavsiyem "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur"kitabını okumalısınız ben yeni bitirdim uykunuzun düzene girmesini ve verimli uykuyu anlatan bir kitap günde en az 4,en fazla 6 saat uyumalısınız ve gece 12 ile sabah 4 arası tam verimli uyku saatidir.Bunun dışında uyuduğunuz saatler sadece zaman geçirme amaçlı mesela öğlene kadar uyuyunca sanki dayak yemiş gibi uyanırsınız ve hiç dinlenmiş hissetmezsiniz bunun sebebi fazla uyumadır.

Geri