Scudo Sports

Utanıyorum

M.İhsan

Love Mountains!
Tepki
4.363
İsim
Muhammed İhsan
Başlangıç
2008—09
Bisiklet
Whistle
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bugün yıkıldım. Sosyal medyadan uzak kaldığım için geç haberim oldu fakat eninde sonunda haberim oldu... Erkekliğimden, gençliğimden, kısacası her şeyimden utandığım nadir anlardan hatta kısacık ömrümde ilk kez yerin dibine battığım anlardan. Hayattan soğutulmuş, insanların yüzüne bakmak dahi istemeyen, artık yeni gelecek haberlere tahammülü kalmamış bir gencim ben; ülkenin geleceği, umudu ve çarelerini barındıran tıpkı yaşıtlarımın çoğu gibi.

Bugün aldığım habere göre sokakta yürüyen hayatının baharındaki, evlilik arefesinde olan ve hayat dolu, hayalleri olan bir değerlimizi kaybettik hem de çok acı bir şekilde. Boğazım düğümleniyor, parmaklarım kaskatı kesiliyor bunları söylerken, düşünürken. Tekrar tekrar yerin dibine batıp çıkıyorum lakin elimden bir şey de gelmiyor. Yaptığı açıklamalarla kan donduran *****(nasıl isterseniz öyle anlayın) şizofreni hastası sokakta başıboş halde gezerken gözüne bir kurban kestiriyor ve standart dışı kesici aletle yaralıyor, öldürüyor. Ne söylenebilir ki? Acımız çok derin. Keşke bu olay dönüm noktası olsa da bir daha yüreğimiz yanmasa. Keşke barış ve huzur ortamına erebilsek. Malesef böyle giderse daha beter haller bizi bekliyor ne yazık ki.

Allah rahmet eylesin demekten başka bir şey gelmiyor elimden. İçimdeki duygu patlamasını dışarıya aktarsam kim duyar, kim anlar beni? Konuşulacak çok şey var fakat acı günümüzde girmeyelim.
#basakcengiz

Scudo
Çok acı bir durum..
Hayatını kaybeden kardeşimize rahmet diliyoruz...
Toplumun içinden geçtiği şu dönemde bu tür canice suçları görmek, aramızdaki akıl ve ruh sağlığı hastalarının daha ne kadar olduğunu düşündürüyor..Hepimiz kendimizi ve sevdiklerimizi, korunmasız bir dünyada güvenlik duygusunu hissedemeden yaşıyor gibi hissediyoruz.
Bu trajik olay, patolojik kişiliklerin ne kadar rahatça kamufle olup zararlı hale gelebildiğini gösteriyor.
Adalet, istihbarat, emniyet, iletişim bir arada olmadığında ne yazık ki bu tür acı olayları yaşamaya devam ederiz..
Not: Zanlının " Şizofren" olup olmadığını bilmiyoruz. Kişisel görüşüm: Bir "Şizofren" bunu yapmaz, başka bir psikopatolojik tanı olmalı..

En az bu olay kadar trajik olan; Failin "eğitimli ve varlikli" olan ailesinin şahsın tedavi ve kontrol sorumluluklarını yerine getirmemeleri, olay olduktan sonra hastaneye yatırılmasını talep etmeleri.

Son düzenleme:
En az bu olay kadar trajik olan; Failin "eğitimli ve varlikli" olan ailesinin şahsın tedavi ve kontrol sorumluluklarını yerine getirmemeleri, olay olduktan sonra hastaneye yatırılmasını talep etmeleri.
Yani, "Çevir kazı yanmasın". Gencecik bir insanın sebebi oldular, şimdi olayı çocuklarının deliliğine yıkmaya kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bence anne ve babasının da hapis cezası alması gerekir. Bu durumda çocuğu olanlara ibret olması bakımından. Ayrıca, bu şahsın sağındaki solundaki hanelerde oturan kişilerin de vebali var bu cinayette. Daha önce de elinde bıçakla/kılıçla dolaştığını görmüşler ama tecrit edilmesi için bir çabaları olmamış.

Olayın işlendiği vakit akli dengesinin bir belgesi olmamasından dolayı en ağır şekilde cezalandırılmalı. Olaydan sonra yok o hastaydı bilmem neydi olaylarına imkan verilmemeli. Ve umuyorum ki içeriye girdiği zaman daha değişik fantezilere kurban gitmesi dileğiyle !

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Yani, "Çevir kazı yanmasın". Gencecik bir insanın sebebi oldular, şimdi olayı çocuklarının deliliğine yıkmaya kendilerini aklamaya çalışıyorlar. Bence anne ve babasının da hapis cezası alması gerekir. Bu durumda çocuğu olanlara ibret olması bakımından. Ayrıca, bu şahsın sağındaki solundaki hanelerde oturan kişilerin de vebali var bu cinayette. Daha önce de elinde bıçakla/kılıçla dolaştığını görmüşler ama tecrit edilmesi için bir çabaları olmamış.
Haklısınız, katılıyorum. Birey hasta olarak dünyaya gelebilir ve büyüyüp hayatına devam edebilir ama sağlıklı kişilerin gözetimi altında olması şartıyla. Bu olayda herkesin payı var. En büyük pay ebeveynlerinin ve devletin ilgili kurumlarınındır. Topluma zararı dokunabilecek derecede rahatsızlığı olanları özel yerlerde muhafaza etmeliler. İş işten geçti. Ders çıkarılmasını umuyorum fakat biliyorum ki 2 gün sonra kimsenin hatırında kalmayacak. Toplumda bu tarz suçları işleme potansiyeli yüksek daha binlerce insan olabilir. Devletin tarama yapması ve bu insanların yakınlarının ihbarda bulunması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Geri