Scudo Sports

Uludağımız

cazci

Dört Mevsim Pedal...
Yönetici
Tepki
19.400
İsim
MEHMET CEM SAYGI
Başlangıç
1974—75
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Yaz sıcakları başlamışken, geçen ay yağmur nedeniyle erteleyip dostum @sadi imren ile gerisingeri döndüğümüz yolu bu kez @tufan tekmen dostumla pedallamaya karar verdik.
Hafta içi erken saatlerde Uludağ yolu hava ve araç yoğunluğu açısından daha uygun olacağından 07:30 da eski askeri hastane köşesinden vurdum yokuşa.Marketler açılmamıştı, şansımıza yeni açık bir marketten muzları alıp cephanemizi yedekledik.Su konusunda ise 750 ml lık bir matara, yol boyu karsuyu akan çeşmeler olduğu için yetiyordu.
IMG_20180703_085859.jpg
İlk molamızı verdiğimizde muzun birini ve nefis karsuyunu afiyetle tüketip mataraları doldurduk.
Bisiklet dostluğu öyle bir şeydir ki; yolda yoldaş olur, sohbetiyle uzakları yakın eder, kendini daha güçlü ve güvenli hissettirir...
IMG-20180703-WA0012.jpg
Milli Park kapısına kadar 3-4 noktada, yaklaşık 100-150 metrelik yol yapım çalışmaları devam ediyordu.Mıcır ve toz toprak arada tempoyu düşürdü tabi..
Doğanın parçası olmayı unutmamalı...
IMG_20180703_100722.jpg
IMG_20180703_111051.jpg
Flora ve faunasıyla binlerce canlıya yaşam alanı sağlayan Uludağımız gerçekten de insanın her gelişinde içini yaşam enerjisiyle dolduruyor...Yol boyu sincap ve köpek dostlarımızın cansız bedenlerini de gördük ne yazık ki...
IMG-20180703-WA0017.jpg
IMG_20180703_125515.jpg
Artık oteller bölgesini geçip Bakacak mevkisine geldik...
IMG_20180703_125352.jpg
Bu güneşe dayanabilen son kar parçaları..
IMG_20180703_123902.jpg
Geride Büyükşehir adı altında yaşanan "Beton Ziyanlığı"..
Bölgenin çatısındayız..
IMG_20180703_124230.jpg

IMG_20180703_124045.jpg
IMG_20180703_124143.jpg
Bu noktada, hemşehrimiz Barış ASA nın başına gelen elim kaza sonucu, hepimizi tarifi zor üzüntü ve isyana götüren trafik kazalarının son bulmasını diledik...
Bizler, teneke kutuların içinde terör estiren araç sürücülerine ağır cezalar verilmesi için hep beraber adımlar atmalıyız.
Kaza - belasız, keyifli sürüşler olsun...

Scudo
Ağabey ayağına, kalemine sağlık bizleri daha çok yazılarınla şereflendirmeni rica ediyorum. Yazını okurken ve resimlere bakarken yüzümde kocaman bir tebessüm belirse de, son kısımdaki Barış ile ilgili yazdıkların içimizdeki burukluğu bir kez daha ortaya çıkardı @cazci

Ayağınıza sağlık
@cazci @sadi imren bu aralar Uludağ erteleme zorunda kaldım işler güçler yıllık izinleri döndermek gibi sıkıntılardan dolayı....ama ilk ve ilk fırsatta bir cumartesi yada pazar günü size alo diyeceğim(tabi planlamadan bir kaç gün yada 1 hafta öncesinden )
Barış Ada dostumuz için diyecek kelime bulamıyorum sabır dilemekten başka
Esen kalın...

Ben mtb ile zirveye çıkacağım en kısa sürede.Ama tabi yolda sürecek g*t yok bende arabayla otellere ordan mtb ile zirveye

• Beğen
Tepkiler: Şeref Tuzcu
@sadi imren ve @bilalfidanboy dostlarım, eksik olmayın.Sağlık ve gücümüz olduğu sürece sizlerle de daha nice güzel rotalarda pedallamak dileğiyle...
@romedon Uzun yollar ilk adımla başlar.Şehrimizin farklı yokuşlarında form tutup, yüksek kadansa alışınca, Uludağ keyifle çıkılan bir yerdir. Fazla abartılacak bir performans gerekmiyor.Yeter ki kafa dengi arkadaşlarınızla sohbet ederek çıkın...

Unutmadan eklemeliyim : Uludağ yollarında taşımacılık yapan sektöre yeni bir iş kolu eklenmiş.Hani bildiğimiz yük ve eşya taşıma işi vardır ya...Artık şöyle yazılacak : Yük - Eşya - Arap taşınır...:koptum:

@cazci yok ya ben sevmiyorum bisikleti böyle şeylerde.Saçma geliyor bana ben ormanda kullanmayı seviyorum bir tek ah olsa şöyle bi all mountain :D

@romedon kardeşim, biz de zamanında orman, bozuk arazi, baltalık alan v.b. yerlerde çok gezdik.Işin gerçeği, o tip bölgelerde doğal ve mekanik riskler çok fazla...
Kaymak gibi dağ yolunun keyfini hiç bir şeye değişmem artık...:harika:

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@cazci bana kalırsa trafikte şöförlerin olduğı risk hiçbir ormanda hiçbir yolda yok.Motorsiklet sürücüsü olarak bile nelerle karşılaşıyorum görünmüyorum sizin riskelr benim 2 katım.O yüzden başıma bişey gelirsede doğadan gelsin yada kendi salaklığımdan kimsenin salaklığı beni öldürmesin

@romedon " Riskleri göze almayan yaşayamaz ".Steril bir yer yok ne yazık ki.
Bisiklet üstünde hangi rotayı seçersek, ona bağlı zorlukları da seçeriz..Bu kişisel deneyimleme bizi daha özenli ve tedbirli olmaya götürür.
Aslolan kişinin kendi keyif aldığı sürüşlerde olgunlaşmasıdır.
Iyi pedallamalar...

Havanın güzel olduğunu öğrenince B.T.K. yı organize edip yeniden tırmanıp indik...IMG-20180929-WA0012.jpg
@sadi imren kardeşimle son 150 metresi kalan asfalta tam not verdik...IMG_20180929_100125.jpg

IMG-20180929-WA0035.jpg
175066 dosyayı görüntüle

Uludağ da sezon başlamadığı için telesiyej ve dükkanlar kapalıydı.Cumartesi olmasına rağmen yanımızda getirdiklerimizle idare ettik.Çıkacaklar yanına ekstra gıda alsın...

@bilalfidanboy Migros ta kapalıydı..

@cazci bak bunu öğrendiğim çok iyi oldu...ama ilk defa özellikle migrosun kapalı olduğunuda öğrenmiş oldum.. Çünkü sezonluk değil diye biliyorum orayı... Neyse biz önlemimizi alalım yinede.. Teşekkürler uyarı için

Havanın sonbahar, yaprakların rengarenk, bulutların pamuk gibi olduğu bu güzel günde bir Keşişleme daha yapalım dedik...

IMG-20181103-WA0021.jpg
IMG-20181103-WA0019.jpg
IMG-20181103-WA0016.jpg
Bu arada önünde durduğumuz Teleferik istasyonu onarımda ama içerdeki Migros açık...

B.T. K. eylemlerine devam ediyor...

@cazci abim migros açıksa sıkıntı yok, sevindim, geçen geldiğimizde malum kapalı idi... Bu arada Ayaklarınıza sağlık.. Bende Çarşamba gelip gelmeme arasındayım...

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve cazci
@bilalfidanboy kardeşim bu havaları kaçırma.Zirvedeki karlar bile erimişti. Gel ve kendin gör doğanın değişimini..
Ertelersen daha sonra kış şartları aynı keyfi vermeyebilir...

Tırmanışı, inişi ayrı lezzetlidir Keşişin...
20 Şubat günü B.T.K. mızdan @Özcan., Ferhat, Mert ve İstanbuldan dostumuz @bilalfidanboy ile yeni bir Uludağ etabı yapıldı...
Hava, rakım yükseldikçe düşüp 0 dereceye yakın, yol kenarları karlı ama asfalt yol uygundu...
189836
189837
189838
Haftaiçi çalıştığımız için geniş katılım yapamadık.Bilal kardeşimizde "sis" mağduru oldu.
Herşeye rağmen bisiklet tutkusu kar-kış dinlemiyor.Katılıp sorunsuz tamamlayan arkadaşlarımızı kutluyorum... ?:harika:

@romedon

Zirve sürüşünü gerçekleştirebildiniz mi?

Geri