En güzel taktik tırsmamak ama yusuf yusuf sesleri kendiliğinden çıkıyor kardeşim elimde değil Hele sivas kangalın önünde eğilmek mi o beni yemeden ben ruhu teslim ederim herhalde
köpeğe sert sözler tepki yaratabilir orhan dostum..
çünki negatif düşündüğünüz an köpek onu hisseder bilimsel olarak gerçek olan şudur insan negatif düşündüğü vakit kızıl ötesi ışınlarla tesbit edilen renkler çok ilginç bence köpek bu renge karşı duyarlı olabilir kımızı renk köpeğe ters geliyor galba bilmediğimiz çok şey var köpeklerde, bence köpeklerde kızıl ötesi bi göze sahip olabilirler köpekler bizi nasıl görüyor acaba ...
bu durum ne kadar doğru yani bizi siyah beyaz renklerlemi görüyorlar yoksa renklimi....
bu olayla karşılaştım bir köpek ısrarcı oldu pendik yolunda yine aynı takdik ...yere dizlerimi koydum ve yere baktım ısrarcı oportonist köpek havlamayı kesti...
ve kuyruk sallamaya başladı adeta bana saygı gösterdiğin için sana teşekkür ederim der gibiydi köpeklerden korkmayın, korku negatif bir duygudur negatif düşündüğünüz an sizden bazı enerjiler çıkar köpek bu enerjiyi artı rengi algılar ona ters olan budur evet insan negatif düşünmeyecek hayvana ...
köpeklerle savaşılmaz orhan bey onlarla anlaşılır ...
yalnız kudurmuş bir köpek saldırıya geçerse o vakit bisikleti kalkan olarak kullanmaktan başka çare kalmıyor bu durum esas en zor olan durumdur ayrıca yanınızda sürekli köpek mamaları taşıyın ve bu şekilde sizi tanıyacaklar ben ce her bisikletçi yanında az miktarda da olsa köpek maması taşıması yada köpeklerin sevdiği yiyecekleri taşıması onların yararınadır bakın bağdat caddesinde 5 adet köpek var hep aynı yerde dururlar mobiletlere gıcıklar
arabalara gıcıklar kim gaza fazla basarsa arkasından koştura koştura giderler sevmiyor hayvanlar gürültü yapan araçları ben hep onları besledim inanın 10 metre öteden koştura koştura bana geliyorlar ...
evet çok zor ama asla korkmadım ve onu kabullendim kocaman dev bi olay bir metre karşımda duruyor ve ben ona bakmıyorum ....
yaşantımın en enteresan durumu idi....
şimdi aynı durum rotfaydırda olmadı malesef ...
bi arkadaş bağdat caddesinde rotfaydırını bağlamış direğe onu gördüm...benim bisikletin arkadan gelen teker sesinden rahatsız oldu rotfaydır bağırmaya başladı ..ben yanına gitmeyecektim hata bu ...evet bende hata yapabilirim...
neden bağırıyorsun demeye yanına gidince hemde ayakta durunca hayvana karşı,hayvan çok seri biçimde sağ koluma iki diş attı uyardı ve hemen eczaneye ....
...
Yalovadan bisiklet ile Uludağa 3. Bursaya 4. gidişim olacak. Hiç birinde saldırgan köpeklerle karşılaşmadım...
Sabah saat 4 den gece 24 lere kadar farklı zaman dilimlerinde bu yollarda oldum bu konuda içiniz rahat olsun. Ana artellerden hayvanlar uzak duruyorlar durmayanlarıda yerlerden kazıyorlar.
Bu hatta köy içine girmediğiniz sürece yolculuğunuz rahat.
Gerçi bu turda bu hattı kullanan olacakmı onu bilmem.
Şefle bi ara Tuzla Hayvan barınağına gitmiştim Köpeklerin dilinden çok iyi anlıyor. Bu konuda kendisinden detaylı bilgiler alabilirsiniz. :in: Yoksa Orhan abi gibi bisikletle köpekten kaçmaya çalışmayın yeri öpebilirsiniz Kaş yapayım derken göz çıkarmayın.
Arkadaşlar geziye 1 hafta kaldı. meteorolojik verilere bakıldığında önümüzdeki hafta hava daha soğuk olacak. Kesin durum ancak geziden birkaç gün önce belli olur. Bu nedenle tura katılacak arkadaşların eğer soğuktan ve olası yağıştan korunmak için gerekli malzemeniz eksikse lütfen hafta sonu bunları tamamlasınlar. Soğuğun şakası yoktur gezi yetersiz donanım yüzünden sizlere eziyete dönüşmesin.
Öncelikle herkesin mutlaka kaskı ve uzun parmaklı eldivenleri olsun. Uludağın dik ve insanı hız yapmaya zorlayan inişi aynı zamanda çokta tehlikeli. Olası bir düşme durumunda hayatınızı kaybetmeye kadar varabilecek riskler söz konusu. Bu durumda en büyük koruyucunuz kayış ayarları iyi yapılmış ve usulüne uygun olarak bağlanmış kask en büyük koruyucunuz olacaktır. Kısa parmaklı eldivenle ise kısa sürede parmaklarınız hissizleşir ve donar. Mümkünse yanınıza su ve rüzgar geçirmeyen eldiven alın.
İnişte rüzgardan dolayı üşütme riski olduğundan göğsünüze koymak için yanınızda mutlaka bir gazete bulundurun.
Mümkünse inişte giymek için yedek bir forma ve yedek çorap alın.
Gün boyunca yiyebileceğiniz kadar yiyecek ve ekmek alın. Yiyecek tercihinizi soğuktan donmayacak yiyeceklerden seçin.
İnişte gözünüzü rüzgardan koruyabilecek, tercihen bisiklet gözlüğü kullanın.
Ayakkabı kılıfınız veya tozluğunuz yoksa yanınızda ayakkabılarınızın her birini rahatça içine alabilecek büyüklükte 2 tane poşet edinin.
Işıklandırma sisteminiz yoksa mutlaka edinin, var olanlar ışıkların sağlam olup olmadığını kontrol etsin ve yanlarında yedek pil bulundursun.
Bisikletinizin frenlerini mutlaka kontrol edin eğer bir aksaklık varsa bakımını yaptırın. İnişte onlara fazlasıyla ihtiyacımız olacak.
Uyarıları dikkate alıp bisikletinizi mantıklı ve kontrollü şekilde sürerseniz hep birlikte çok keyifli bir gün geçiririz. Aksi davranışta bulunan hem kendisi hem de geziye katılan arkadaşları için geziyi kabusa çevirir.
Bunun bireysel bir faaliyet olmadığını lütfen unutmayın.
çAVUŞ SANA NEDEN ANLATMA TECRÜBELERİNİ DİYORUM BİLİYOMUSUN...
çünki gerenk yokkkk... burada her kes senden benden tecrübeli
nerden anladım biliyomusun
bir konu açılıyo bi bakıyosun herkes o konuda ooooo bilgi ve tecrübe sahibi eee neden anlatacaksın kiiii
birde şu var tabii mesela biri bişey yazıyo aynı şeyi ikinci kişi yine yazıyo...
sonra biri bişey yazıyo diğeri tam tersi bişey yazıyo eeee kimin dediği olacak...
bu iş teorik olarak olmaz ....
pratik yaparak olur...adam köpekten korkuyorsa zaten sen ne anlatırsan anlat refleksini yapacak ya ön freni bırakmayacak yeri öpecek yada basacak kaçmaya çalışacak sen adama burada ne öğretirsen öğret adam bildiğini yapacak bugün basacak kaçamadığını anlayınca duracak bisikletini siper edecek yada tesedüfen hiç bişey yapmayacak ve köpeklerin bişey yapmadıklarını tecrübe edecek sonuçta bu kesinlikle iki kere iki dört eder durumu değil
mesela ben hiç tınlamam çoğu zaman trans halinde olduğum için köpeklerin kovaladığını bile fark etmem yada basarım tabi herkes benim gibi bir kaç saniyede 70+km/h hızlara ulaşamaz
ama eğer çevirirken bir köpek sizi ısırıyorsa ( hiç böyle bişey duymadım ) zaten bence ısırsın yani
not 1: siz yinede her zaman bir patlayıcı güç bulundurun içinizde yani anlık 40 - 45 km/h tempo yapacak kadar bir kaç saniye içerisinde köpeklerin bölgelerinden çıkmış olursunuz....ama rampada yakalanırsanız !!!!!!
not 2: lütfen bu yazdıklarımı tavsiye olarak almayın sadece fikrimi söyleyip egomu tatmin etmeye çalışıyorum
aytekin babo vede hasip aga ......
evet haklısın herşey sahada çözülür çalışma ile vede yaşanan tecrübe ile biz burda ne anlatsak boş ....
teori bir yere kadar sürekli pratikde olma durumu ....
evet hiç şimdiye kadar köpekten kaçmadım ....gerek duymadım severim köpekleri ama kuduz köpeklere karşı yapılacak bi şey olamaz...
bu köpek muhabbeti hep açılıyor ....dikkat ediyorum bu konu bu forumda çok ele alındı....
bence çözümü herkes kendisi bizzat deneyleyerek görecek ama köpeklerden korkarak güzergah değiştirmeninde anlamı yok .....ben hiç bir zaman köpekler orda çoktur denildiği halde umursamadan girdim o güzergahlara vede hiçbir şekilde köpek tarafından kovalanmadım ...ama o rotfaydıra karşı hatanın büyüğünü yaptım aynı kuyuya bi daha düşmem tabi...
bi arkadaşımızın bi turunda arkasına takılan köpeklerden nasıl zig zaglar çizerek kaçtığını hatırladım bunlara gerek yok tabi.....
asla köpekten kaçmam ben .....
bu arada fazla işgal ediyoruz burayı galba herkesden özürdilerim...
Ya siz nasıl bisikletçisiniz köpekten korkuyorsunuz hiçmi köyde büyümediniz Havlayan köpek ısırmaz havlar havlar susar havlayıp üzerine geliyorsa kuduz köpek hariç kaçmaya çalışmayın bisikletle gidiyorsanız bisikletten inip yürüyün onun sahasından uzaklaşınca tekrar binin bu kadar basit veya yanınıza biraz köpek maması alın atın köpeğin önüne o yiyene kadar sizde sıvışın :in:
Merhabalar.
Bu günkü gezimizde baya rötarlı olsa da hedefe ulaşılmış, başarıyla tamamlanmıştır. Dönüş tamamen ışıksız, karanlık havada yapılmıştır.(Fena halde hasta olmama ve gece 2de otobüsüm olmasına rağmen gitmeye karar vermek biraz çılgıncaydı.(!) Tur boyunca kendimi hiç bu kadar güçsüz ve çaresiz görmemiştim. Hastalığımdan dolayı performansım acayip derece düşüktü. Şu ana kadarki en çok zorlandığım geziydi.)
Bir sonraki hafta içi tekrar bir gezi daha düzenlenecektir. Bu sefer daha tempolu (tabi iyileşirsem) olacak ve daha erken çıkılacaktır. Böylece oteller bölgesinde daha fazla vakit geçirilecek ve daha fazla eğlenilecektir.
Yol hakkında bilgi ve genel tecrübeleri birazdan yazacağım.
Not: Hafta sonları Bursa dışında olmam gerektiğinden malesef geziye katılamayacağım. Bu yüzden hafta içi giderek kendimi avutmaya çalışıyorum. Orhan abiyle hasret gidermek çok isterdim ama bu sefer mümkün olamayacak gibi gözüküyor. Sizlere yapacağınız turda başarılar diler, edindiğim tecrübeleri bir bir paylaşacağımı belirtmek isterim.
Dinçerciğim geçmiş olsun kendine dikkat et. Derslerinde de başarılar dilerim. Yaza daha sık görüşürüz ve umarım sana sözünü ettiğim o müthiş turu birlikte gerçekleştirebiliriz.
orhan abi açıkladı istanbuldan tura katılanlar için 60 veya 65 tl civarı bir maliyet olur
orhan abinin tur maliyeti hakkında ki yazısı ..
Sevgili Erdal İdonun internet sitesinde Yenikapı Bursa bilet ücreti 22 TL görünüyor. Galiba gişeden gidip aldığında fiyat 1-2 lira daha pahalıydı. Bisiklet taşıma ücreti en son bu hattı kullandığımda 5 TL idi ve bu parayı yolculuk başlangıcından önce gişe alacağınız yük bileti karşılığı ödüyorsunuz. Bu biletlerin kullanımı günlük olduğu için önceden alacağınız biletle bisikletinizi gemiye sokamazsınız veya tartışmak zorunda kalırsınız.
Yük bileti almak için gişeye gittiğinizde kuyruk beklemiyorsunuz doğrudan yük biletinin satıldığı gişeden alıyorsunuz. Seyahat günü Yenikapıda birbirimizi yönlendiririz.
Bu gezi herkes yiyeceğini yanında getireceğinden programda değişiklik olmaması durumunda İstanbuldan gelenlere kişi başı 60-65 liraya mal olacaktır.
Dinçer önümüzdeki hafta içi bende müsait olabilirim gideceğin günü belirlersen Yalovadan gelir hem görüşür hemde hızlandırılmış uludağ turu yaparız.
Görüşmek dileğiyle hoşçakal
İnşallah gerçekleştirebiliriz Orhan abi. İlk dönem kazasız geçti gibi gözüküyor. 2. dönem de bir kaza olmazsa(bu demek oluyor ki yazın boşum) gelmek için bütün şartları zorlayacağımdan emin olabilirsin