Scudo Sports

Ultra Maraton İstanbul Anadolu Yakası 6 , 9 , 12 , 24 saat sürüşleri

@STORMER

hakan dostum..
teşekkür ederim...benim yapabileceğim bir durum keşke olsa boynum kıldan incedir ..........hasip dostumu yıllardır tanırım ...
evet herkesin uslüp tarzları farklı olabilir ........
hasip dostum iddalıdır ve de hep öyle olmaya devam edecek bu konuda benim yapabileceğim hiç bir şey yok ........
ben genelde kendi çerçevemde olduğum için herhangi bir tarafın bu forumda tarafı olmak gibi bir niyetim yok .........
yani hep ortada kalırım ..

Scudo
@Kudret KurtcebeAçıklamaya teşekkür ederim.
Sizden bir ricam var yakın dostu olduğunuz için bu arkadaşın bu kadar iddialı olması güzel fakat bu tarzda arkadaşları yarışlarda görmek hatta dereceler elde ediyor olarak görmek bizleride şereflendirir.Hatta o ortamda ondan dahada iddialı arkadaşlıklar kuracağına adım gibi eminim.

Teşekkürler

@Hasip Çehre

Sn Çehre ,lk önce Edirneye mi gideceksiniz yoksa Ultra Maratona mı ?
Cevabınızı tahmin ediyor gibiyim ! E d i r n e
Tavsiyem siz önce değişin Ultra Maratona gelin bir nabız , tansiyon ölçümü yaptırın.:in:
Ancak ,
Değişmek zordur , bazen aynı adam olmak daha zordur.Sn.Çehre
Aynakol öyle yüklenir ki bacaklarına sele üzerinde otorduğun yerde çatır çatır çatıırdarsın. Kaçınılmazdan kaçamazsın.:(
Çünkü bisiklete binmek forumda yazmaktan zordur.Yanlış hayat doğru yaşanmaz. :eek:
Bu arada herkesin bayramını tebrik eder , sıhatli , neşeli bisikletli günler dilerim.

@Yelkenci

Sizinde bayramınız keyifli, rüzgarınız bol olsun:)

@Hasip Çehre

Gene kaşınmaya devam ediyorsun Aytekin ' cim ... Bu tür yazıların hiç yakışığı yok kardeşim ..

Hayırlı Bayramlar herkese ..

• Beğen
Tepkiler: binRR
Sn.Büyüklerim...
Değerli Arkadaşlarım...
Sevgili küçüklerim...
Öncelikleherkesin mübarekkurban Bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim...

arkadaşlar müzdarip olduğum bir konu var...
sizlermaalesefbeniyanlışanlıyorsunuz özelliklede Tolga sana çok teessüfettim haberin olsun...
hani işimizgırgırdı burada neden beni ciddiye alıyosunuz ben gırgır yaptığımıdüşünüyorum ama cidden vede gerçekten hiçbişekildekimin nasılbindiğiçokönemlideğil benimnasılbindiğiminde sizcebiönemiyok ben 37yaşımdabiradamım hayatta birçok duyguyu tadtım ve henüzsadece 3 yıldırbisiklete biniyorum hiç birzaman gerçek anlamdakimseye bilmişlik yapmaya niyetim yok hatta o kadar yeniyimki lastikdeğiştirmekten başka bişeyden anlamam aynakol ruble dişlisayılarının ne işe yaradığını bile daha yeniyeniöğreniyorum...
evet sizin aranızda yıllardır bu sporla uğraşanlar var bilgilerini takdirediyorum ve birşeyler öğrenmeye çalışıyorum...
yol bisikletimle ilk gurup binişim İstanbul Yol Bisikleti Gurubu ile oldu...
Sn. Memet Yalı hatırlar gurba gelmeden önce uyumsağlayabilmek için Bakırköy sahil yolunda karkışyağmurçamurhepbindimkiuyumsağlayayımdiye...
o gün Piyade okuluna gidip dönmüştük dönüşte sevgili Alp göbekte arkamdadüşmüştüneredeyse pirpikabın altındakalacaktı Muhammede ogünden beri hocam diye hitap ederim onla sahildekoşu vejimnastik bileyaptık zaman zaman guruba katıldım çok sevdiğimarkadaşlar var mesela Alp iseverimyaşıtı olunca insanın daha sıcak oluyo Bülent Eryılmaz abi sonra sonra tabi arkadaşlaredindik falan filan...
yalnızarkadaşlar inanın sadece makaraya ortakolmaya çalışıyorum başka birderdim yok keşke herkesle yıldıztutsa ama İstanbul gurubundan pek sıcaklık göremedim daha birkezbile hoş geldin diye selamveren birkaçkişidışında yok oysakibenim evim küçükçekmecede oradan bostancıya sizinlebinmeyegeliyorum birazdasizkendinizieleştirin elbettekikimsenin kucak açmasını beklemiyorumkimsenin öylebimecburiyetiyok ama insan bekliyor işte...
hiçkimsenin birşeyiile dalga geçme gibibirdurumumsöz konusu olamaz dediğim gibisadece makarayaortakolmaya çalışıyorum zaten karada kimseyleişim olmaz sizin bozulmanız biraztuhaf geliyobana sizdebenle aynı şekilde takılın ne var yani...

ben kesinlikle kendimi bisiklet sporcusu olarakgörmüyorum sadece naçizane bisikletsporu yapmaya çalışıyorum yarışçı hiçdeğilim evet birkaç yarışa katıldım mtb ile ama mtb ile gır gırına ilk defa bir yolyarışına katıldım Edirnede Yunanlılarda vardı orada birinci oldum ama bunu hiç bi önemi yok benim sadece eğlendim o kadar... 37 yaşımdayım ve daha 3 yıldır biniyorum bununda 6 ayı sakatlıkla geçti ve 100+kg yim
akadaşlar ama bisiklete binmeyiçok seviyorum bisiklete binen herkesideçok seviyorum açık söylüyorum biiklete binen herkesin kimolursa olsun Ahmet Gökdere bile ( mesela bu bi makara ) saygı duyuyorve diğerinsanlardan ayrı bi yere koyuyorum hiçkimsenin dini dili rengi parasın şuyu buyu benibağlamaz bisikletebinerken anlaşabilirsek gerisi hikaye...

neyse arkadaşlar umarımkendimi anlatabilmişimdir eğer bu anlattıklarımın samimiyetine güvenirseniz makara kuakara takılırız ama rahatsız oluyorsanız gerçekten çıkın burada deyin rahatsız oluyoruz size takılmam

elbette uyuşamadığımız konular olacak elbette tartışacağız ama gücü elinde tutanlar lütfen demokratik olsunlar burası birforum amaç paylaşım..
aslına bakarsanız bazen bende rahatsız oluyorumyazdıklarımdan gerçekten ama sizinde dediğiniz gibi eğleniyorum okadareğleniyorumki bazen uykudan uyanıp gülüyorum fakat kimseyide kırmak istemiyorum zaten nikim farklı ben farklıyım çünkü bu ben değilim kendiadım olsa bunları yazamam anlatabiliyormuyum...
şimdi sizden ricam ya beni kabulleneceksiniz tabi bende daha dikkatliolacağım yada yok arkadaş sen bizeuymazsın diyeceksiniz bende asla size makara yapmayacağım ama konuşabileceğimbişey olursa yazarım çünkü burası bir portal dimiarkadaşlar banada herkes yazar...
evet uzadıkça uzuyor herkese sevgive saygılarımı en içten dileklerimle sunuyorum umuyorumkiilerideki günlerde böyle yanlış anlaşılmalarolmaz birbirimizefaydalı tartışmalar yaparız eğleniriz...beni karada tanısanız çok seveceksiniz...ama herkesin kendi takdiri....

sAYIN aHMET gÖKDERE SİZ BENİM için çok değerlisiniz bir türlü tanışma ve sizi görme şerefine nail olmadım umuyorumki çok keyifli bir organizasyonda birlikte oluruz sevgili Tolganın deyimi ile vızır vızır çeviririz...çevirmezsek şerefsizzis

Not : internet kafeden yazıyorum klavye bozuk mu ne yazı karakterleri için özür dilerim...

herkese hürmetler...

Segili Hasip ağa:D (Kudret abi böyle söylüyor, vardır bir bildiği) sen şimdi banada motor dedin:D:D birşey dedimmi:D
Şaka bir yana kendi tecrübemden bir örnek vereyim, bende yeniyim bu sporda, mayıs ayında başladım hatta, sene bile olmadı:) sigara, içki, kadın, kumar, şehvet, entrika vs.:D:Dher halt da var, yaşım da 47, buna rağmen geldiğim noktadan gayet memnunum, maratona katıldım tempo yükselince aradan bir turu kartalda arkadaşlarla çay içerek geçirdim:D
Foruma ilk geldiğimde Ahmet hocam ile Tolga nın yazılarını okuyordum, halen daha hiç kaçırmam okurum, ilk zamanlar bunlar ne ayak demedim değil, hatta dedim:D sonra bizim kafe molalı bir turumuz var, oraya davet ettim, cevap bile alamadım, sonra da kıl kaptım yazmadım o bölüme, ama hep okudum:)
Bir gün Tolga bey ile rastlaştık turda, kısacık bir geyik yaptık:D baktım hiç alakası yok yüz yüze gelince, neredeyse kendimden utandım yanlış anlamam için, ama dışa vurmadığımdan çakılmadı tabi:D ilk defa burada yazıyorum.
Geldiğim noktada bu ekiple mıçmaya bile gitmem durumundan:D hani neresiyse o en olmayacak yer:D oraya bile giderim, tabi tempoyu makul tutup beni beklerlerse:D
Fakat Ahmet hoca, Tolga, Yasin, Mert, hakikaten çok hızlılar, hadi hızı geçtik birde süreklilikleri var:D ilk turu gayet güzel geçtik ikinci tur 45km. lere çıkınca kalbim bostancıdan dragos a kadar dayanabildi, hemen indim 35 e ve kartal da çay molası:D
Çok kafa ütüledim, özetle bir araya gelindiğinde herşey değişiyor, bu klavye moktan birşey:D acilen bir araya gelin derim, vede hepimize keyifli bir bayram dilerim:)

Tolga hocam, dün akşam tuzla yaptık bizim kafe molalı turumuzda, senin evin önünden geçerken andık:D perşembe yine gidip birerde köftemi götürsek nedir:D:D müsait olursanız bekleriz efendim:)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Sn.bİnRR ben size motor demedim oradada bir yanlış anlaşılma va hatırladığım kadarıyla motor veya motorlu araçlara birde motorize olmuş insanlara karşıyım demiş olmam gerek yani bazen fikirle zikir bir birini tutamayabiliyor ama ben Sn.Kuduya karada açıkladım bunu size söyliyeyim tekraradan sizin şahınıza bir yakıştırma yapmadım en azından öyle düşünmedim ama hala söylüyorum yüzünüzede söylerim o motorlu avatarı hiç beğenmiyorum sizin motor forumunuzda vardır mutlaka oradada bisikletli avatarınızmı var...
ayrıyetten imzalardaki yazılarada karşıyım tabii bunlar benim fikrim
daha geçen gün sizin konunuz çıldı arkadaşlar sizin çok kişilikli biri olduğunuzu söyledi bir birimizi tanımıyoruz tnıyınca elbette farklı olacaktır birbirimizi eleştirmeye kalktığımız zaman her seferinde bi dünya şey ortaya çıkar mesela sizin bu son yazınızda bile bi çok şey var eleştirilmesi gereken elbette bu bana göre böyle benimkindede bir başka arkadaş bi sürü şey bulup çıkarabilir önemli olan tartışa bilmek tartışmadan kaçmak yada kafa koparmak bence çözüm değil bunu desteklemiyorum....

buarada banada herşey diyolar mesela hiç unutmam ve çok gülmüştüm biri şöyle yazmış ; abi sen bisiklete binmek zorundamısın güreş yapsana falan yazmış... çok gülmüştüm hiç bir tepki vermedim sadece güldüm...bunun gibi başka şeyler var bir diğeride abi kamyon şöförü gibisin falan gibi...

bir zamanlar Ahmet Gökdere avşar kafe molalı turlarla dalga geçmişti yada biz öyle aldık sonra bir çocuk bisiklet kulübünün kapısından dönmüş git basket oyna falan demişler Sn.Gökdere yine makaraya sardı yada biz yanlış anladık...
bir ara bacak kıllarından orlonmu , yün mü yoksa tiftik mi üreteceklerini konuşuyorlardı bu konu herkese sempatik gelmeyebilir mesela...
biara beşiktaş takımını eski teknik direktörlerinden jon benjamin toşak hakkında konuşuyorlardı mesela bu konuda herkese sempatik gelmeyebilir...
evet herkes doğruda söyler yaparda yanlışta işte bu noktada bir birimize duyduğumuz saygı , sevgi ve yardımlaşma duyguları harekete geçmeli....
bu ortamda bisiklete iyi binen haklıdır her şeyi yazar çizer diye bir şey olmamalı konuşalım anlaşalım bir birimize destek olalım...
lafa geince hep şunu diyoruz ; zaten bu alemde kaç kişiyiz üç beş kişiyiz diyoruz... dimi hadi bakalım büyükler büyüklüklerini göstersinler başı çeksinler...
45+ yaşlarındaki insanlar varken 25 yaşlarında genç arkadaşlara konuşma fırsatı vermesinler...
ben varım herkes varmı???

Aytekin bey,
Geçen seneki bisikletliler derneği yazıları dahil yapılan şeyler unutulmamakla beraber hatta ileri derece de yapılan (Bu grupta olan kişi ismi vermicem sizde biliyorsunuz)fütursuzca yapılan yazıları hatta dahada ciddiyete gidilmeden vazgeçildi ama hala hafızalarda durmakta ve tazeliği devam etmekteki herseye rağmen aynı uslupla yazılar yine devam etmekte.
Geçen seneki bisikletliler derneği formundaki yazıyı yayınlama imkanım olsaydı,insanlar ne derdi cok merak ediyorum.Aynı şekilde forumda diğer topiçtede yazılarınız özellikle silindi düşün ne tipte yazılardı.
Hatta ara ara tahrik yazılarıda mevcuttur diğer topiçte.
Geçen sene yazılanlar hadi hataydı desen busenede devam ediyor.
Ardımızdan demediğini bırakmadın şimdide böyleyim diyorsun.

Tek soru ve birdaha bu konuda yazmıcam.

Sen olsan ne yapardın?

@Yelkenci

Sn. Yelkenci sizin hakkınızda arkadaşlar bahsetti çok olağan üstü bir yapınız varmış sizinle tanışmaktan onur duyarım....yukarıdaki yazınızada saydı gösteriyorum ama keşke beni tanıdıktan yada enazından bisiklete binişimi gördükten yada duyduktan sonra yazsaydınız bunu ( bunları istemeyerek yazıyorum çünkü egomu ön plana çıkarıyor )
yukarıdakiler ben olarak yazdığım şeyler ama öte yandanda size Hsip Çehre olarak şunları yazmak isterdim doğrusu :):):):):)
ben ultra maraton değil güneyde bi ıltra herşey dahil alayım diye yazmak isterdim.....:):):):):):):):):)
evet neyse zaten 8 Aralıkta öyle birşey yapacağım biraz toparlanmak için...

ŞİMDİ ultra maroton ile Edirneyi karşılaştıralım
ben edirne rptasının karakterini yazayım sizee ultra maratonun :):):):)
bilenler için Florya çıkışlı direkt E-5 ten Edirne gidiş mesafe 216km dönüş mesafe 220km total mesafe 436km bitirme süresi tahmini 19-21 saat arası toplam sürüş süresi 17saati geçmeyecek...
evet şimdi sıra sizde sayın Yelkenci...
Sagılar....

@STORMER

Size şöyle cevap vereyim geçen yıl malum konu ile ilgili olarak yazılan yaıları bulup çıkartalım yada hafizamızı zorlayalım eğer benim yazılarımda bir arıza varsa yüzüme vurun özür dilemezsem ne olayım
ben bugün şunu iddi ediyorum sizin geçen yıldan bana antipatikliğiniz var bunu aşamamışsınız dolayısıyla ilişkininalt yapısı bozuk ben ağzımla kuş tutsamda yarananmam size çünkü bakış açnız değişmiyor hala oradasınız ben o konuyla ilgili konuşma istemiyorum ama isterseniz konuşurumda fakat bence siz hiç denemeyin çünkü zararlı çıkarsınız

bir daha yazmamak gibi bişey yapmayın zaten ben nereye yazarsam oradan millet çekiliyor nedense bu beni tanıdıktan sonra oluyor bunuda anlamış değilim keşke her kes çıkıp benim gibi konuşsa ve hatalarımı yüzüme vursa..

dediğim gibi amaç gır gır ha dozunu kaçırıyorsun derseniz ayarlarız dozu ama sizikilere göre ben gayet masumum bence...

her şeye rağmen hala bazı çekinceleriniz olduğunu hissediyorum ama gerek yok ben her şeyi unuttum hatta krizin baş kahramanı gdbar ı ile zaten görsem tanımam
daha yazıcam işim çıktı

İnanın o motor konusunu yazarken özellikle gülücük koydum:D ki benimde aynen sizin güreş benzetmesindeki tepkiyi verdiğimi belirtmek istedim:D
Sonuç olarak kendimizle barışık insanlarız, ben sizin Aytekin olduğunuzu, bizim turdan sizinle pedallayan arkadaşlardan öğrenmiştim zaten, hepside çok memnun olmuşlar sizinle tanıştıkları için;) hakikaten yüz yüze başka oluyor bu işler;)
Motosiklet forumuna üye değilim, bir ara bir otomobil forumunun motosiklet bölümünü kurup yöneticiliğini yapmıştım, orada da motosikletti avatarım, zira ben 38 senedir motosiklet tepesindeyim, bisiklet benim için çok yeni:)
Kendime ait bir forumum var, onun da üye olma link i yok vede dışarıdan okunmuyor, herhangi bir konuya da index li değil, sadece buluşma ve haberleşme yeri gibi kullanıyoruz:)
Ahmet hocayı tanıdıktan sonra bana yazdığı yada yazacağı herhangi birşey inanın hiç gözüme batmıyor, zaten onları yazdığı da görüşüp tanıdığı dostları:)
Bence bence anahtar burada, tanışıp görüşmek, o zaman herşey daha kolay oluyor;)
Bu arada bizim kafe molalı turumuza da katılırsanız çok memnun oluruz:) gördüğünüz gibi diğer turlar kuru kuru:D yeme içme kısmı pek yok:D bekleriz efendim:)

@Hasip Çehre

hasip aga bu iş kafamı kurcalamaya başladı şimdi...
21 saat ..............
436 km ......................
vay ki ne vay................
çekirdek kadromuz antremana devam etmeli derim 436 km bir günde yapılacak
oldukça güç iş...................
ben şahsi fikrimi söyleyeyim acaip çalışmam lazım benim daha 436 km yi
yapabilmem için önce 270 devirmek lazım ondan sonra bi 436 gelsin derim tabi ben kendi açımdan düşündüm ......................
hasip hoca seni bağlamaz bu durum biliyorum................

@Hasip ÇehreGeçen seneki olaylarla ilgili herkes neyin ne olduğunu biliyor zaten.Oyüzden telafisi zor oluyorya.

Mesajdada yazdığınız gibi...(bir daha yazmamak gibi bişey yapmayın zaten ben nereye yazarsam oradan millet çekiliyor nedense bu beni tanıdıktan sonra oluyor bunuda anlamış değilim keşke her kes çıkıp benim gibi konuşsa ve hatalarımı yüzüme vursa..)

Teşekkürler ben cevabımı aldım.

(Şahsım adına)
Siz yolunuza devam edin.

Ertan abinin dediği gibi mümkün olduğunca kendinizi klavyeden uzak tutmanızı öneririm bir araya gelmeden monitörler karşısında konuşmanın hiçbir faydası olmuyor ve kalp kırmaktan öteye gitmiyor, Aytekin kardeşim; Ahmet abidir,Tolga'dır Hakan'dır Gdbar(mustafa)'dır eğer sen onların yazdıklarından rahatsızlık duyduğun anlar olduğunda şunu düşün. Alp , Muhammed Necmi abi vs. bunlar rahatsız olmuyorlarmı olmuyoruz çünkü tanıyoruz ve ne demek istediğini anlıyabiliyoruz. ki sende hatırlarsınki başka bir platformda sen ve birkaç arkadaşımızın yazdıklarından rahatsız olmuştum ama bunu büyütme gereği duymadım bile usulünce cevap verdim bir arkadaşın tarafından samimi olmadığım için suçlandım bende konuyu kendi adıma kapattım. sanırım sen bu yazılanları çok ciddiye alıyorsun bence Kendi adınla konulara gir artık ve en keyif aldığımız oyuncaklarımızın tadını çıkartmaya devam edelim, daha hep birlikte yapacak çok kilometrelerimiz var eminim aradaki buzlar kırılınca herkes çok daha mutlu olacaktır, sevgilerimle İyi Bayramlar

• Beğen
Tepkiler: binRR
tüm ultra topiğinin sakinlerinin bayramını kutlarım..........
dostlarım arkadaşlarım ne kadar ahmet hocamla pedallamasam bile onunla burda arkadaş oldum can ciğer oldum .........
ayrıca hornet dostumla ve stormer dostumlada pedallamadım ama burda onlarla dost oldum....
klavyeden samimi olunamıyor alp dostum doğru der insanlar yüz yüze geldiği vakit daha samimi olmakta ...........
asla kendimi dev aynasında görmem ve göründüğüm gibi bir adamım yaşım 54 hiç durmadan 68 km yi üstelik rampalı yolu 2 saat 41 dakikada alırım bisikletim yol değil melez ne idüğü belirsiz bunun için kimseye hava atmam kalp kırmam ....
ben ne isem oyum eksik yanlarımı sizlerle paylaşırım klavyenin arkasındaki dev adam rolünü oynamam ..............
ben küçük bir adamım......................
ama çalışırım selenin üstünde ter dökerim belkide hepinizden daha şanslıyım emekli olmam konusunda bisiklete ayıracak tonlarca zamanım var benim
bu kadar ben yeter..................
aytekin dost diyelim artık hatlar gerçi karıştı hasip ==aytekin....
16 ay çalışarak nasıl kendini ultra bir duruma getirdi ben bilirim ..........
270 km yi bir günde nasıl yedi ben bilirim ............
tolga ile nasıl 400 km ye soyundu ben bilirim..............
erciyese çıktı onuda bilirim....................
bu forumda kaç kişi takdir etti onu valla onu bilmiyorum işte ............
bu ülkede medyamı var ...........
bence medya aytekinin üzerine oynamalı ............
aytekin artık cumhurbaşkanlığı bisikletçisi olmalı biraz garip türkçe oldu..............
aytekini devlet ele almalı .............
ve arkasında hem devlet hemde özel sektör olmalı............
aytekin milli takıma girmeli dolgun maaş almalı...............
evet bilal akgül gibi mtb de birinci olmuş adama acaba sponsör firma ayda kaç para vermekte tabi bunları neden yazıyorum bi işi bir insanın severek yapması için onun arkasında maddi ve manevi güç olmalı .......
eğer bu yoksa bu ülkede hiç bir şey olmaz .............
sonuçta biz neyiz .............
ben şahsi fikrimi söyleyeyim bu yaşta ne kadar performansımı
arttırabilirim diye düşünmekteyim ........
ha diyeceksinizki adam sende otur ne işin var ..........
kazın ayağı öyle değil ben bu işi severek yapıyorum bana paramı veriyorlar bana ne paradan benim aldığım adrenalin onda birini veremez o kağıt parçaları burada önemli olan yaptığın işten gerçekten zevk almak .............
daha öncede söylediğim gibi kişiler arasında taraf tutmam
ama aytekin konusunda çok gerçekleri ben bilirim ............onu birde yakından tanıyın...........
ayrıca geçmiş geçmiştir avrupa yol grubundan bir arkadaşın bana ettiği hakaret bisiklet yorumda unutulmazdı ama unuttum bile herkesle pedallamayan bunun için aytekine ültümaton veren bir zat.............
burdaki dostlarımında geçmişteki olayları unutup yeni bir sayfa açmalarını
kendilerinden isterim bana atılan hakaretleri ben sineye çektim ve unuttum ve önemi yok hakaret kişiyi bağlar beni değil.............
ayrıca aytekin makarayı sever onun huyudur makara yapar laf makarası çünki seviyor bunun için aytekini asmayalım ............
evet herkese iyi bayramlar evli olan dostlarım çocuklarını bu gün ödüllendirsin derim..................
aytekin bu arada pardon hasip aga baban nasıl oldu merakta bırakma beni..................

Alp doğru diyorsuntamam öyleyapalım bir iki üç tıp konuları kapatalım geçmişi unutalım bundan sonra dertlerimize klavye üzerinden değilde karada çözmeye bakalım...
benim için problem yok buradanda yazabilir arkadaşlar....

ama kendi ismimle girmem artık imkansız ben Hasip Çehreyim burada...

@STORMER

hiçfarketmez kafana göre ben hiçkimseiçin bisiklete binmiyoruym kendimiçin biniyorum ve kendi tarzım var her guruba giderim ve her yolu kullanırım çünkü bu ülkede hiçkimse bana ellimetre önden arkadan git gel diyemez....

Geri