Scudo Sports

Ultegra r8000 ön aktarıcı ultegra 6800 ıle uyumlu calısır mı??

Kaynağa gerek yok üstad. 5800 ve 6800 11 li sistem. Tiagra 4700 10 lu. 10 lü kol ile 11 li aktarıcı çalışamaz . (Aynakoldaki aktarıcıdan bahsetmiyorum)

Hangisinin 10'lu, hangisinin 11'li olduğunun gayet farkındayım. Ayrıca kaynağın üzerinde de rear derailleur yazıyor. Yani arka aktarıcı olduğu konusunda da hemfikiriz. Ancak 11'li kollarla aynı çekme oranına sahip 10'lu sistem bir aktarıcının veya tam tersinin neden çalışmayacağını bana izah edebilir misiniz rica etsem? Kendiniz bizzat denediniz mi? Ben denedim :)

Scudo
Hangisinin 10'lu, hangisinin 11'li olduğunun gayet farkındayım. Ayrıca kaynağın üzerinde de rear derailleur yazıyor. Yani arka aktarıcı olduğu konusunda da hemfikiriz. Ancak 11'li kollarla aynı çekme oranına sahip 10'lu sistem bir aktarıcının veya tam tersinin neden çalışmayacağını bana izah edebilir misiniz rica etsem? Kendiniz bizzat denediniz mi? Ben denedim :)
11 li ruble yi 10 lu tiagra kol ile çalıştıramazsın. Kaynağını göremedim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Ben de bunu deneye bilirim boşta 6800 ön aktarıcım var

Ben de bunu deneye bilirim boşta 6800 ön aktarıcım var
Ön aktarıcı farklı Muhammet bey çalışabilir. Ama 11 li sisteme ait kol ve arka aktarıcı ile 10 lu ruble. yada tam tersi 10 lu kol ilede 11 li rubleyi çalıştıramazsınız. Bu 2x2 . Ön aktarıcı için yazmıyorum.

@selim82

11'li kollar ile 10'lu sistemi çalıştırmaktan bahsetmiyoruz zaten. Aktarıcının çekme oranlarının aynı olması demek 10'lu ve 11'li kollar aynı miktarda tel çekiyor demek değildir.

Bahsettiğimiz uyumluluk şu şekilde:

Örneğin Ultegra 6800 11'li sisteminiz var ve yolda arka aktarıcınız bozuldu. Tiagra 4700 arka aktarıcı bulabildiniz taktınız. Ayarlamaları yaptıktan sonra farkı anlamayacaksınız. Tersi 4700 sisteminize 6800 arka aktarıcı takmanız durumu için de geçerli.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Kaynağa gerek yok üstad. 5800 ve 6800 11 li sistem. Tiagra 4700 10 lu. 10 lü kol ile 11 li aktarıcı çalışamaz . (Aynakoldaki aktarıcıdan bahsetmiyorum)

çalışıyor bizzat denedim,, tiagra aktarıcılar aslında 11 li sistemdir, sadece kollar 10 vitese ayarlı

tiagra aktarıcıyı 105 11 li sisteme bağla 10 numara çalışır

• Beğen
@Goflet hocam @Sadettin Z. Hocamın kaynağı ile durumlar değişti o yüzden şuan hayretle izliyorum aktarıcıları değiştirebilirim yakın zamanda

@Goflet

11 uyumluluğu Tiagra 4700 için geçerli diyelim, yanlış anlaşılma olmasın. :) Tiagra 4600 arka aktarıcı ile 105 5800 kollar hiçbir şekilde çalışmayacaktır.

Ama 5700 ya da 6700 kollarınız varsa 4600 arka aktarıcıyı gözü kapalı kullanabilirsiniz

• Beğen
@Goflet

11 uyumluluğu Tiagra 4700 için geçerli diyelim, yanlış anlaşılma olmasın. :) Tiagra 4600 arka aktarıcı ile 105 5800 kollar hiçbir şekilde çalışmayacaktır.

Ama 5700 ya da 6700 kollarınız varsa 4600 arka aktarıcıyı gözü kapalı kullanabilirsiniz

tabi tiagra 4700

Shimano uyum tablosunu ekliyorum. İlk defa sizden duyuyorum.

Dosyalar

• Screenshot_20201216-222529_Drive.jpg
    Screenshot_20201216-222529_Drive.jpg
    91,2 KB · Okunma: 11
  • Screenshot_20201216-222534_Drive.jpg
    Screenshot_20201216-222534_Drive.jpg
    152 KB · Okunma: 11
@Sadettin Z. Hocam peki zincir nasıl olacak 10v zincir 11v farklı değil mi

Aslında 10 ve 11'li zincirlerin iç ölçüleri birbiri ile aynı. Sadece 11'li sistem dıştan biraz daha inceltilmiş durumda. İç ölçüler aynı olduğu için aktarıcının makaraları da tamamen uyumludur.

• Beğen
Aslında 10 ve 11'li zincirlerin iç ölçüleri birbiri ile aynı. Sadece 11'li sistem dıştan biraz daha inceltilmiş durumda. İç ölçüler aynı olduğu için aktarıcının makaraları da tamamen uyumludur.
Süper o zaman montelloya r8000 takarım çıkan 6800 arka aktarıcıyı da scultura takarım ön aktarıcımda var zaten 2si de Ultegra olur

Kaynağınız 2015 efenim o tarihte 4700 yoktu

Aslında o tarihte 4700 arka aktarıcı mevcuttu, ikinci tabloda da mevcut. Ancak siz Shimano olsanız daha uygun fiyatlı alt grup ürünün bir üst grupla uyumlu olduğunu belirtir misiniz? ;)

Amacım 105 5800 ve diğer 11'li aktarıcılar çöp ya da gereksiz demek değil elbette. En başta ağırlık farkı olmak üzere küçük farklılıklar mevcut. Sadece uyumluluk konusunda doğru bilgiyi paylaşmak. Belki bir gün ihtiyaç olabilir.

Aslında o tarihte 4700 arka aktarıcı mevcuttu, ikinci tabloda da mevcut. Ancak siz Shimano olsanız daha uygun fiyatlı alt grup ürünün bir üst grupla uyumlu olduğunu belirtir misiniz? ;)

Amacım 105 5800 ve diğer 11'li aktarıcılar çöp ya da gereksiz demek değil elbette. En başta ağırlık farkı olmak üzere küçük farklılıklar mevcut. Sadece uyumluluk konusunda doğru bilgiyi paylaşmak. Belki bir gün ihtiyaç olabilir.
Benim önerim her zaman shimano uyum tablosu. Yoksa 10 lu sram sete kısa bacak 4600 tiagra takanda gördüm ama asla ayar tutmuyor.😀 kısa vadede günü kurtarmak için olabilir ama uzun vadede ikinci el alır geçerim.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Benim önerim her zaman shimano uyum tablosu. Yoksa 10 lu sram sete kısa bacak 4600 tiagra takanda gördüm ama asla ayar tutmuyor.😀 kısa vadede günü kurtarmak için olabilir ama uzun vadede ikinci el alır geçerim.

Aynı şekilde kullandığım bisikletin üzerindeki bileşenlerin mümkün olduğunca birbiri ile aynı seri olmasını tercih ederim. Ancak benim bu tercihim bileşenlerin birbiri ile uyumluluğu konusunun dışında kalıyor.

• Beğen
Aynı şekilde kullandığım bisikletin üzerindeki bileşenlerin mümkün olduğunca birbiri ile aynı seri olmasını tercih ederim. Ancak benim bu tercihim bileşenlerin birbiri ile uyumluluğu konusunun dışında kalıyor.
Macgayver ile büyümüş biri olarak saygım sonsuz😀

Geri