Scudo Sports

Ultegra r8000 ön aktarıcı ultegra 6800 ıle uyumlu calısır mı??

juba

Üye
Tepki
8
İsim
Mustafa ince
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Giant
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aynakolum 6800 r800 ön aktarıcı hedıye geldı taksam uyumlu çalışır mı bilgisi olan varmı

Scudo
Reddit üzerinde aynı soru sorulmuş ve oradaki kullanıcının verdiği bilgi uyumlu olduğunu söylüyor.

• Beğen
Tepkiler: juba
Bu attığın link çok yararlı sağolasın ?
Ultegra rx arka aktarıcı hakkında bilginiz varmı

ön aktarıcılar genellikle açıklanan verilerin aksine grupsetlerde en fazla uyum sağlayan parçalardan birisi. Şöyle söyliym 11li sram üzerinde shimano 10lu ön aktarıcı kullanıyorum :) Sıkıntısızı geçiyorum baya muazzam çalışıyor :)

Son düzenleme:
@juba Rica ederim. Ultegra RX'te, MTB Deore ve üstü serilerde bulunan Shadow özelliğini yol serisine aktarmışlar. Aktarıcı üstündeki mandal yardımıyla aktarıcı sabit hale geliyor ve böylece zincir, bozuk yollarda sarsıntı nedeniyle yerinden oynamıyor. Gravel ve CX sürenlere yönelik bir set yani.

Daha uygun bir yer bulamadım. Ön aktarıcının üstündeki lastik kapağı kapatamıyorum bir türlü. Kapatıyorum küçük anakol büyük aynakol değişikliği yapınca yine atıyor. Var mı özel bir tüyosu vs bunun? Yada kapağın özel bir kapatulma şekli.

1608104204768.png

Daha uygun bir yer bulamadım. Ön aktarıcının üstündeki lastik kapağı kapatamıyorum bir türlü. Kapatıyorum küçük anakol büyük aynakol değişikliği yapınca yine atıyor. Var mı özel bir tüyosu vs bunun? Yada kapağın özel bir kapatulma şekli.

251049 dosyayı görüntüle

Vites telini içerisindeki delikten geçirdiniz mi ?

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov

251049 dosyayı görüntüle
Biraz çamurlu ama r7000 böyle
1DF05CCE-2B1B-4669-8081-C591A94BBFD0.jpeg

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
telin vidanın alt kısmından gitmesi lazım.

Ekran Alıntısı.JPG
Bu arada ana konu sorusu 6800 ve r8000 ön aktarıcıları farklı tasarım o yüzden %100 uyumlu çalışmaz. Kendim denedim trim basamakları düzgün çalışmıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Sdi kol 6800 ön aktarıcı r8000 sorunsuz kullanıyorum
İki teker bir adamın titanyum Soulrider ı set 6800 arka aktarıcı r8000 o da sorunsuz kullanıyor sanırım eğer değiştirmediyse
Shimano 11v tüm parçaları birbiriyle kullanabilirsiniz çektirme oranları aynı olduğu için

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Sorun çektirme oranlarında değil zaten aradaki trim pozisyonları farklı. R serisi vites kolları ve ön aktarıcılarda trim sistemi tamamen değişti.

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Biri çıkıp trimin ne anlama geldiğini açıklasın. 10 yıldır foruma girerim daha yeni haberdar oldum. Şu an açıkcası çok kötüyüm.

Geri