Scudo Sports

Ultegra - Dura-Ace aradaki fiyat farkına değer mi ?

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
1 yıl içinde yavaş yavaş ultegra 6700 veya dura ace 7900 set yapmak istiyorum
ultegra ile dura ace arasında fiyat farkı baya belirgin bu fiyat farkına değer mi sizce ?
setleri arasındaki fark 1000 dolardan fazla sanırım.

Scudo
Donanımların ağırlık farkına bakıp değer mi değmez mi kendin karar vermelisin. Mekanik çalışma olarak fark ettiğini sanmam.

Aradaki farka değer mi değmez mi bilmem ama aralarındaki tek fark ağırlık olmasa gerek...

Eğer bu işi yapıyorum en iyisi olsun dersen Dura-ace alınır.Ultegra mı Dura ace mi dersen ikisi de sürücüsünün işini iyi görür.Farka değer mi dersen üst modellerde artık sınırlara gelindiğinden küçük farklar için para verirsin.Tiagra'dan Ultegra'ya geçerken ki farkı Ultegra'dan Dura-ace'e geçerken hissedemezsin ama saniyeler bile önemli ise Ultegra'yla Dura-ace'in farkı ortaya çıkar. Ben en iyisi,en verimlisi,hafifini istiyorum dersen aradaki farkta verilir,en pahalı malzemelerde alınır.

Zaten aerodinamik kıyafetin yoksa ya da aerodinamik bir sürüş stili kullanmıyorsan,bisikleti ne yaparsan yap son hız değişmez.Hafif bisiklet ivmelenmede ve yokuş yukarı sürerken avantajlıdır.Diğer kullanımlarda hafif bisikletin avantajı yok.

Ultegrayı bir piston gıbı dusunun, duraaceyı de yaglanmıs bır pıston gıbı dusunun ıkı seti de kullandım para sıkıntı degılse 7900 derim sistem şiir gibi akıyor ayrıca gecislerdeki sağlamlık hissi guven verıyo

• Beğen
Tepkiler: Mert DOLUEL
Geri