Yanlış hatırlamıyosam di2 yani wireless kollara adaptasyonu kolay olsun diye kollara koyuluyor bu. Yani muhtemelen aynı üretim fakat di2 kollara ekstra bu bağlantı üzerinden bişeyler yapıyorlar.
Bu aletle kullanmak için. Kısaca bilgisayarda tuş yok alıp o boşluğa Düğme ekleyip hoodları sıkıştırarak bilgisayarı yeneriyosun. Ultagrası olana şart.
(link)
Bi süre araştırdım sanırım yanlış bi bilgi verilmiş olabilir forumda daha önce. Biraz yüzeysel de olsa anladığım belirtilen kablo cidden Shimano'nun çıkardığı bisiklet bilgisayarlarıyla bağlantı kurmak için gibi duruyor. "(link)" ürün böyle bişey ve bazı sitelerde bu ürünün sti kolların içinden bağlanıldığı yazmış. Eh bağlanılcak tek elektronik zımbırtı da o gibi duruyor. "(link)" Bu da daha yeni seri 7900. "(link)" görüldüğü üzere sadece kapağı açın ve bağlayın diyor. "Kafirler bizi dinliyor" deyip koparmayın kabloları da
Bu arada cihaz km saati, nabız, kadans gibi verilerin yanında kaçıncı viteste olduğunuzu gösteriyor. Bağlantı nedeni de o. Shimano kolların içinde mekanizmanın altında yine muhtemelen buna veri gönderen bir elektronik çemberimsi mekanizma daha var.
koldaki lastiği çıkardım sonra girmedi baktım üsstteki ufak parça sökülüyor onu söktüm kolay girsin diye birde baktım onee şu videoda bağlantının devamı görülebiliyor
anladığım kadarıyla shimanonun tutmayan bi projesi yada biz geri kaldık şu di2 sistme gönüşüm gibi bişey olsa gerçekten işe yarar yoksa 300 evro gibi bi fiyata garmin 1000 alınır sanırım boşa heycan yaptık japonlarda dinlemiyomuşşş