Scudo Sports

Ucuza sağlam bisiklet kilidi yapımı

@kivilcimb

Gerçekten bu da çok mantıklı tebrik ediyorum. :)

Scudo
Ben 25 liraya aynı model Zoli marka bi kilit almıştım. Bildiğimiz normal kilitlerin daha büyük bi kilitleme mekanizmasına sahip. Çaprazlama omzuma asıyorum ben de :) Büyük olduğundan caydırıcı olduğunu düşünüyorum.

@Abdullah.R

U kilitlerden kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız izlenimlerinizi paylaşabilir misiniz ? 30-35 liralık modelleri var ama emin olamadım almak konusunda.

Hocam sizin için güzel ve eğlenceli çalışma olmuş.Yalnız istanbulda bisikleti bir yere kilitlersek sadece kadro kalır :D

• Beğen
Tepkiler: K. Benli
Başarılı bir çalışma olmuş . Devamını bekleriz . :)

• Beğen
Tepkiler: Ufuk Altınkaynak
@Berk MercancıÇift bisiklet alabilen uzun modellerinden var bende. Sulu çelik üzeri plastik kaplama, kilidi de barrel-lock denilen açması/kopyalaması çok zor bir mekanizma. Ağırlığı dışında memnunum, bisikletin üzerinde taşımak için aparatı var ama ben takmadım.

Bildiğim kadarıyla sadece bazı U-lock'lar (Kryptonite ve Citadel'in bazı modelleri) çalınmaya karşı garanti veriyorlardı eskiden. Şimdiki durum nedir bilmiyorum. Siz bisikleti bu u-lock ile kilitlediyseniz ve hırsız u-lock'u açarak bisikleti çaldığı takdirde oldukça yüklü bir meblağ ödeme yapıyorlardı. Hırsızlığa karşı kesin çözüm diye buna derim. :)

Zincir, halat, veya başka şekilde hiç bir kilit bu garantiyi veremiyordu. Aklıma gelmişken, bahsettiğim u-lock garantisi New York City'de geçerli değildi. NY hırsızlarını düşünün artık. :)
@Barış ŞentürkZaten kadroyu kilitlemek lazım esas. Bir de tekerler QR ise tekerleri. Bendeki kablo kilit, kadro + ön + arka tekeri alamadığı için sadece kadro + arka tekeri kilitliyorum, ön tekeri de salıyorum çayıra... :)

Fikir ve tasarım güzel ayni zamanda saglamlik. Ağırlık kaygısı olmayan ve yapmak icin vakti olan kullanicilar icin ideal.. Eline emegine sağlık

@Emre GÜLEN

Teşekkürler,bu ve bunun gibi bisiklet ile ilgili el uğraşlarını paylaşmaya çalışacağım... :)

@Cengiz öz

Teşekkürler hocam,mesaj yazan ellerinize ve yüreğinize sağlık...

@Abdullah.R

:) Anladım. Taşıma konusunda pantolonunun kemer tokalarından birine asmak var benim aklımda.

Son bi sorum daha var, mesela geniş bi direğe zincirle bağlayabiliyorken U kilit ile bu pek mümkün değil gibi. Bu konuda bi sıkıntı yaşadınız mı ?

Cok iyi fikir cok yaratici kilit kullanmiyordum guvenemedigim icin bunu.görmek guzel oldu benim icin boş zamanımda deneyecegim.Tesekkurler.

XT910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
@Berk MercancıYalnız ben o kilidi bisiklette taşımadığım için taşıma aparatını takmadım. Aksi takdirde üstümde taşıyabileceğim gibi bir şey değil. Kilit 997 gr, 14 x 33 cm (çıkıntılarıyla 18 x 37 cm). Birkaç defa sırt çantamda taşımıştım, çok rahatsız edici olmuştu.

U kilitlerin bir sıkıntısı da geniş direk veya şekli tam uygun olmayan yerlere takılamaması. U kilit kullanıyorsanız, bisikleti kilitleyebilecek bir yer bulmak daha zor oluyor. Son olarak, 30-35 liralık U kilitlerin çok koruyucu olacaklarını sanmıyorum. Bakmadan bir şey denemez tabi ama, eğer U kilidin hakkı verilmeyecek ise, o zaman halat veya zincir kilit daha makul bir seçim olur bence. Çünkü U kilit pratik değil (hantal, şekilsiz ve ağır) ama sağlamlıkta son nokta. O yüzden, sağlamlıktan taviz veren bir U kilit almanın pek esprisi yok bence.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@alican33

Bende teşekkür ederim.Size şimdiden kolaylıklar diliyorum... :)

@Ufuk A

Evet, bu halat yöntemi daha esnek yapı sağlar. Hortum biraz böyle kalıp gibi kalıyor. İnce hortum olsa biraz daha iyi olur ama yine de halattaki esnekliği vermez.

• Beğen
Gayet iyiye benziyor. Kullanışlı ve sağlam bir kilit olmuş bence. Paylaşım için teşekkürler.

İlk sayfada bahsedilen yük kaldırma halatını bauhaus-koçtaşta bulamadım, internetten bile satın alabilecek bir yer bulamadım.
Hortum ile yapmak istemiyorum, nereden bulabilirim ? Var mı bir bilgisi olan ?

çok mantıklı aslında ben de galiba bundan yapacağım. Hatta biraderin Vespa'sı için de daha kalın zincirli yapayım da garajlara para vermekten kurtulsun gariban

Çok güzel bir fikir yakın zamanda yapmayı düşünüyorum fakat bu kadar zımbırtıyı nereden bulacağımı bilmiyorum. :I

Geri