Ucuz Karbon Gidon Alınır Mı ?

Emir BLN

Üye
Tepki
0
Bisiklet
Salcano
Merhaba

aliexpress de 20$ a Ritchey marka tahminimce replika olan bir gidon var.
(link)

(link)

Veya 50$ a böyle set
(link)

Sizce alınırmı yoksa alınsa bile uzun süre dayanmaz mı?

Scudo

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Dayanıyor sıkıntı yok ağırlıklarıda tutuyor 120gr civarı ama alıcaksanız beyaz almayın boyası çok narin ayrıca boya olduğundan ağırlığı da fazla oluyor

nurullah memiş

Daimi Üye
Tepki
127
İsim
Cafer inmik
Başlangıç
1950—51
Bisiklet
Cube
bence bu tarz ürünlerden uzak durmalısın.

Sıtamina1825

Aktif Üye
Tepki
208
Başlangıç
1958—59
Bisiklet
Atala
Arkadaşım karbon malzeme sert bir malzemedir. Bu da malzemenin gevrek yani kırılgan olduğu anlamına gelir. Bu malzemelerin ucuz olması kalitesiz karbonlardan ve fazla özen gösterilmemesinden kaynaklı. Daha önceden çakma karbonlarda gözlemlediğim inanılmaz bir esneme var. Karbon da gevrek olduğu için bu esnemelere dayanamaz ve kırılır. Orijinal, kaliteli karbon malzemeleri tercih etmende yarar var

avanak_abdi

Forum Bağımlısı
Tepki
324
Bisiklet
Specialized
Aynı satıcıdan Ritchey Superlogic 620mm riser gidon aldım. Memnunum.

ozgur908

Forum Bağımlısı
Tepki
999
matara kafesi gibi aksesuarlar için olabilir ama güvenlik açısından kritik olan ve ciddi yüklere maruz kalan gidon gibi bir parçayı bu şekilde almanız bile bile lades demek olabilir. orijinal karbon ürün kullansanız bile özenli ve düzenli bir şekilde kontrol yapmanız gerekirken bir de 20$ gibi bir fiyata satılan sahte bir ürüne bence kesinlikle güvenmeyin.

Ahmet A. Atalay

Aktif Üye
Tepki
140
Bisiklet
b'Twin
Yüksek Performans Sürüşleri Ve Downhill Gibi Amaçlarda Kullanmıyacaksanız 1 Dereceden Kullanıcının İşini Görür Sağlam Ürünler Ama Profesyonel Yarışçı iseniz Daha Profesyonel Ürünlere Yönelmenizi Öneririm...

suat akman

Forum Bağımlısı
Tepki
4.828
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Ucuz ve cakma bir karbon parcadan kariniz 200 TL diyelim. Ancak bu parca bir gidon veya masa ise soyle dusunun:
Kırılan bir gidon veya masa yuksek hizdaki titresim veya sert bir darbe aninda kirilir muhtemelen. Bu da kirilan kemikler, dagilan surat, burun veya kirik disler demek. Acisini bir kenara koyun, tedavi masraflarini bir kenara koyun, belki kalici olabilecek sakatlik veya izleri bir kenara koyun, kaybedeceginiz is gunlerini/saglik ve keyifle gecireceginiz gunleri bir kenara koyun ve hesaplayin!
Eger bu tasarrufa bu riskler deger diyorsaniz alin ucuz karbonu. Yoksa karbon olmasin ama indirimden dusurdugunuz veya 2. el denk getirdiginiz kaliteli aluminyum bir parca olsun daha iyi ;)
Yinede keyif sizin karar sizin...

BF Okuru

Üye
Tepki
62
Çokmu çabuk kırılıyolarki bu gidonlar vede aynı siteden beyaz alüminyum olanları var, peki onlarda bu şekil kırılıyolarmı ?

Kadir Eskici

Forum Demirbaşı
Tepki
1.358
İsim
Kadir
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Sedona
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Forumdan bir arkadaş bisiklet sürerken yere düşünce kullandığı çakma karbon gidonunu kırdı. Tek darbe ile kırıldı. Çok şükür başka bir şey olmadı. Bu tarz ürünlerden uzak durulması gerektiğini düşünüyorum.

boraking

Üye
Tepki
4
İsim
Bora K.
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Aklım karıştı bende çok heveslendim sele borusu gidon ve boğazı + sele 600 gr müthiş bir rakam ve 60 dolar ??

mtmecax

Üye
Tepki
55
İsim
mt
Aslında sahte dahi olsa bu parçalar çok kolay kırılabilir şeyler değil. Ama şu var; bunlar güvenilir değil. Biri diğerini tutmayabiliyor. Biri sağlamken diğeri belki daha üretimdeyken çatlak oluyor. Basıyorlar boyayı üstüne geçiyorlar. Bir arkadaşıma aldık böyle bir yol gidonu ürün geldi bisiklete takıldı. Esnemesi nasıl diye bakmak için üstüne abandım yüzde 30 kuvvetimle 4. hareketimde çatladı. Sonra onu çıkardık uğraşa uğraşa elle ikiye ayırdım ama çok zor oldu üstünde falan zıpladım kırılmadı hemen.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato

Yusuf !!WOW!!

Forum Bağımlısı
Tepki
1.501
İsim
Yusuf
İçinde ince bir alüminyum boru olan, karbon destekli borular var. Onlar hem sağlam, hemde hafif olur diye düşünüyorum. Onlardan denk gelirse alınır bence

Yusuf !!WOW!!

Forum Bağımlısı
Tepki
1.501
İsim
Yusuf
(link)
(link)
(link)
Karbon olmayıversin dersen bunlar var. En azından sağlam yere tutunuyorsun :D

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
34.462
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Serkan Mıstınoğlu
ilk test edip kırdığı şey neydi ben anlamadım

Road_Runner

Road Runner
Tepki
25.882
Bisiklet
Cervélo
mavicin eski bir bir tek kat jantı. artık jantların hepsi çift kat. o kadar kolay kırılabilen yok

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato

mariokaldato

Tepki
34.462
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@Serkan Mıstınoğlu
hmmm anladım sayın serkan bey teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner

mariokaldato

Tepki
34.462
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Bütün çakma karbonlar hemen kırılır diye bir sonuç çıkarmı bu mevzulardan acaba? ben açıkçası sanmıyorum oyle bi durum olacağını