Ucuz atlatılan bir kaza daha

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Bugün akşam işe gidicem erken çıkıp biraz turlıyayım dedim. Rami'de adamın biri çift şeritli caddeye atlamış solumda tır önümde belediye otobüsü vardı. Adam kontrolsüz fırları buraya kadar benlik bir sorun yok. Sonra bir adım atacak gibi yapıyor bir sabit kalıyor. En berbat durum napacağı belirsiz. Son yarım metreye kadar kararsız. En son durdu bende ani bir o çizdim. Solundan geçtim. Frenlere asıldım arkayı 30-40 cm kaydırır toplarım diye düşündüm. O sıra otobüs aniden durunca mecbur kendimi sağa yatırdım. Yerler zaten yaştı. Bisiklet otobüsün altına girdi. Bende girdim. En son yere dik haldeyken omuzum tampona çarptı ve öyle durdum. Bisikleti tutmasam o daha gidecek zaten. Neye ki yırtık bi sargıyla kurtardım.

Bu konuyu açmamda ki amaç şudur ki. Lütfen yayalar ve bizlerde yaya iken yaya geçitlerini kullanalım. Olmadı trafik ışıklarını, en kötü kontrollü geçelim karşıdan karşıya. Hadi hepsini geçtim kararsız kalmasın yayalar. Çok hantal insanların bile bisiklet üstünde saniyelik kararlarla çok iyi reflekslerini gördüm duydum. Bisikletler bi yolunu bulur yeter ki yayalar kararsız olmasın..!

IMG_20150223_085601.jpg

• Beğen
Tepkiler: tselim ve ozgur908
Scudo

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Tepki
838
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
hocam geçmiş olsun. neyse ki ucuz atlatmışsınız. mazallah şakası yok bu işin.

Gjankrow

Forum Bağımlısı
Tepki
3.299
Bisiklet
Salcano
Geçmiş olsun. O yolda minibüsçüler daha tehlikeli. Umarım bir daha kaza geçirmezsiniz, tekrar geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: lealtad

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Hepinize teşekkür ederim..

Deniz A

Forum Bağımlısı
Tepki
1.253
İsim
YDA
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Geçmiş olsun kardeşim, verilmiş sadakan varmış daha kötüsü de olabilirdi.

• Beğen

S. Uzun

Üye
Tepki
59
Bisiklet
Salcano
Geçmiş olsun o şekilde bi olay sonucunda yayaya carpmistim ben de mecbur kaldım yoksa arabanın altına girecektim allahtan bişey olmadı ikimize de

• Beğen

S26

Forum Bağımlısı
Tepki
1.463
Bisiklet
Amoeba
Geçmiş olsun. Yayaların kararsız kalmamasını beklemeyin bence. Haklı da olsanız haksız da olsanız olmayınca olmuyor. Bir seferinde arabayla şehir içi 50 ile giderken yolun karşı tarafında durmuş bir su kamyonu gördüm. İnsanlar bidonla su alıyor. Bir tanesi dikkatimi çekti, sadece yolun o tarafına bakarak karşıya geçmeye başladı. Bu şimdi önüme atlar diye kıllanıp ayağımı gazdan çektim tetikte bekliyorum fren yapmak için. Tam da beklediğim gibi önüme atladı. Arabada ABS falan yok direkt yüksek sesli bir cayırtı ile kaymaya başladım. Adam omzunda bidonla korkudan dondu kaldı önümde, kaçamadı bile. Adama tahmini 50 cm kala araba durdu. Sonra adam geri adım atıp refüje çıktı. Biz belki trafikte reflekslerimiz daha gelişmiş ve her an tehlike gelecekmiş gibi düşünerek daha kendinden emin gidiyoruz ama yaya dedin mi her türlü insan var içlerinde. Yaya geçidi kullanmaları konusunda katılıyorum ama kararsız kalmamaları konusunda yapabilecekleri bir şeyleri olmadığını düşünüyorum. Çünkü bir anda panikleyen de var korkan da var normal davranan da var, belli olmuyor.

• Beğen

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Evet insanlık hali pek bişey söylenemez belki kararsızlıkta. O sebeple en iyisi yaya geçidini kullanmak ve sağa sola bakmak. Kafayı laf olsun diye çevirmek değil gerçekten yola ve araçlara bakmak gerek

• Beğen
Tepkiler: S26

YüzSürKoş

Forum Bağımlısı
Tepki
1.522
Huseyın gecmıs olsun.Yol bisikletcılerıne cıdden nazar degıyor.Cumartesı gunu lambalarda sagda beklıyordum.Yesıl yandı. Önumdekı bırkac arac gıttıkten sonra yanımdakı araca kac sefer seslensemde yer vermedı. Bisiklete bındıgım guzergahta da sag serıtte tramvay yolu mevcut.Ben de araca surtmemek için kendımı tramvayın rayına attım.Neysekı Tramvay o zaman gecmıyordu.Tabıı yerlerde ıslaktı.Sol ayagım tekerlekle kadro arasına sıkıstı.Bende yerde ayagı sıkısmıs vazıyette kalakaldım.Sonnra bır ayagım bisiklette kalktım. Megerse ön jant tellerınden bırısı kopmus.Ön frenı ıptal ederek(ıkı papucu da sokerek) eve kadar devam ettım.Surucu de ne yaptı.Laf attı gıttı .Turkıyeye bır kez daha hosgeldın dıyelım :)

• Beğen

lealtad

Forum Bağımlısı
Tepki
1.602
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Sanada geçmiş olsun. Maalesef durum bu. Mecburen başkalarının yerine de dikkatli olacağız yoksa gene biz zarar görüyoruz:)

ozgur908

Forum Bağımlısı
Tepki
999
en sevdiğim yaya tipi: 50 metre öteden hızlı geldiğini görüp karşıya geçmekten vazgeçen ama 10 metre kala fikrini değiştirip önüne atlayan.

• Beğen

Cyclist999

Forum Bağımlısı
Tepki
894
İsim
Harun Sayı
Bisiklet
Giant
Geçmiş olsun, yayalar oldukça dikkatsiz, ben 50 metreden yavaşlıyorum onları görünce

• Beğen

ALByROCK

Üye
Tepki
10
İsim
Mert Anıl
Bisiklet
Ghost
Çok geçmiş olsun.

@Ahsen Okyay

Kesinlikle katılıyorum. Trafikte çokça "bir de seni mi bekleyeceğiz?" bakışlarına maruz kalıyorum. Yayaların yerine de,sürücülerin yerine de bizim dikkat etmemiz gerekiyor sanırım. Bi kaza yapsam her halükarda beni suçlu çıkaracaklarmış gibi hissediyorum.