Scudo Sports

TV dizisi izlemekten manyak oldum

Televizyon izlemem diyip; televizyon dizilerini bilgisayardan, televizyonda yayimlanan programlari internetten izliyorsunuz... Hmm... :islik:

Scudo
@Gökhan Toros

Laf banaysa eğer, O saydığım dizilerin 2 tanesi yabancı ve ingilizce anlamadığım için haliyle internette alt yazılı izliyorum. Leyla ile Mecnun'da TV'den kaldırıldı bende internetten izliyorum Gökhan abi.

@nazmi bilmez

Laf ortayaydi. Sadece sana degil.
Demek istedigim su;
Yabanci diziler de televizyonda yayimlaniyor. Cekilme amaclari zaten televizyon.

Bu durumda, kanepede oturup koca TV'den onu izlemek ile, bilgisayar sandalyesinde oturup monitorde izlemenin bi farki yok. Ayni seyi, farkli ekranlardan izliyorsun.
Goruntuyu TV'den alinca kaka, bilgisayardan alinca cicek-bocek olmuyor yani :)

Sonucta hepimiz yetiskin insanlariz. Iyi program/bilgi ile kotu arasindaki farki ayirt edebilecek kapasitedeyiz.

@Gökhan Toros

Haklısın abi fakat Televizyonda izleyince kaka olmasının sebebi her 10 dakika da bir reklam koymaları. Ama bilgisayar da istediğin zaman sen durdurup başlatıyorsun o reklamlara göre kendini ayarlamıyorsun

Valla Gökhan, bu konuda haklısın ve eleştirdiğin kesimde yer alıyorum. :D

Ancak bir diziyi TV yerine PC'den izlememdeki tek sebep, reklam ve istediğim yerde durdurup devam edebilme olayım. Yalanım olmasın, Türk dizilerinden sadece 2 tanesi takip ediyorum, playerda görünen oynatma süresi 1 saat 45 dakikayı buluyor, tv başında izlemeye kalksam reklamlarla birlikte nereden baksan 2.5 saat gitti demektir. Hayatımı diziye göre organize etmektense, diziyi hayatıma göre organize ederim daha iyi (aslında bu konunun ana fikri olan izlememek en iyisi ya neyse, bünye zehirlenmiş artık). Gün yorgunluğu ile o kadar süre diziyi takip edip edemeyeceğin de meçhul. Cumartesi günü bir dizi indirdim, uzunluğu yüzünden ara vere vere daha 5 dk önce bitirebildim. TV başında bu imkan pek yok, "lan diziyi kaçırmıyayım" diye ya sosyal yaşantıdan feragat eder hale geldik ya da dizi heder olmasın diye zombiye dönüşüp bi halt anlamadığımız halde kendimizden ödün vererek takip eder haldeyiz. Toplum olarak bu konuda şuurumuzu yitirdik adeta.

90'lardan sonraki Türk dizi sektörü ciddi anlamda bozuldu. Nerede o hem süresi kısa hem de izleyiciyi içine çekip onunla bir temas kurabilen "Bizimkiler" gibi diziler, nerede şimdinin o akıl sır almaz dizileri.

@Sefa

Ben izleyenleri eleştirmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
Bana garip gelen kısım "Ben hiç TV izlemem" dedikten sonra, hemen arkasından "her akşam Discovery Channel - National Geographic izlerim, Eurosportta hiç yarış kaçırmam, 8 tane yabancı dizi takip ediyorum her hafta" demek.

Şey gibi,
Ben vejeteryanım diyip bi sonraki cümlede her pazar ocak başı yapıyoruz demek.

Bütün diziler birbirinin aynısı hepsinde zengin aileler, çeşitli kızlar, erkekler. Çalışmak yok hep parti,hep gezi, hep aşk. İnsanı uyutmak için, para kazanmak için Kanuni'yi bile uçkur adamından ibaret gösterdiler. Erdoğan'a katılmamak elde değil bu senaristler akıl sağlıkları yerinde değil. Ben eşime izletmiyorum otursun benle bisiklet yarışı izlesin, belgesel izlesin, film izlesin.

birde yerli dizi izlemem yabancı izlerim ben olayı var yurdum insanında bunu da ben anlamıyorum , amerikan dizi hastalığı başladı, bu diziler de berbat bana kalırsa klişeden geçilmiyor,tarihi dizi çekiliyor kadınların makyajı, saçı 2014, yabancı dizi olunca kimsenin dalga geçtiği yok:)

Ben de uzun zamandır televızyon ızlemıyorum. Nedenı ıse gunumuzde yapılan programlar ve fılmlerının cogu sublımınal mesaj ıcermekte ve bılıncalıtını 25. kare teknıgı ıle kırletmekte.Ornek verırsek cogumuzun bıldıgı Tom ve Jerry de bılınc altına yonelık olarak ıllumınatıyı asılama ve seytana tapma gecıyor.
Üzüldüğüm konu ise bilinçsiz ailelerin cocuklarını daha 2 3 yasından ıtıbaren televızyonun onune oturtup cocugunu (fıkren) korlestırmesı ve televızyona bagımlı yapmaları. Fılmlere gelırsek te genelde escınsellık asılanmakta .Ornek vermek gerekırse Fıght Club ta cokca var
Forumdakı abılerımız den rıcam evlatlarınızı televızyon (Aptal Kutusu) dan koruyun .Genc beyınler bu yuzden yıkanıyor.Allah(c.c) yardımcımız olsun ...

Discovery Channel ve diğer kanalları
animal planet
FOX haber
başka birşey izlemem

Kütahya'da eve taşındığımdan beri televizyonum yok bir seneyi geçti televizyonda neler oluyor neler var dizi program vs bilmiyorum tarih bölümü öğrencisi olduğum için zamanımın çoğunu kitap okuyarak geçiriyorum bir de evde neredeyse iki yüze yakın belgeselim var sağ olsun gazeteler verirdi bir ara hepsini aldım :D şimdi çok sıkıldığımda açar belgesellerden bir şeyler izlerim arada sırada film alır izlerim tv ile olan tek ilişkim The Walking Dead yeni bölümleri çıktıkça netten açar izlerim. Teyzemde kablolu yayın var onlara gidince National Geographic izlerim o kadar

Bende 7,8 yıldır tv pek izLemem. Maçlar falan ya da dikkatimi çeken bir program varsa izlerim. Haberleri genelde sosyal medyadan(facebook hariç) takip ediyorum. Pcden de amerikan dizilerini izliyorum.

Aslında tamamen kopamıyoruz. Dizi iZlemesek film izliyoruz. Yine de videodaki adamın söylediğini yapmış oluyoruz.

Yaklaşık 12 yıldır izlemiyorum.Buna haberler de dahil.

@ebubekir sözbir
arkadaşım warner bros un başka işi yok da dünyaya şeytana tapmayı, eşcinselliği mi aşılayacak bence siz birtakım yerlerden çok yüklü mesajlar almışsınız ki böyle saçmalıklara itibar ediyorsunuz

Türkiyede tek seyredeceğim tv dizisi türü komedidir. Hem sürenin uzun olması hemde konularının birbirinin aynı olması ve saçma olması nedeniyle seyretmiyorum. Arada iyi komedi dizileri çıkıyor. Onun dışında bir kaç tane yaabancı dizi takip ediyorum.

Türk Dizilerini İzlemeyi Zorlaştıran Başlıca 17 Faktör

Neden bizde de "Breaking Bad", "Game of Thrones", "Hannibal", "Walking Dead", vb. diziler çekilemiyor? Neden Türk dizilerini izlemek çok zor? İşte başlıca sebepleri.

1. Hemen hemen her dizide yer alan abartılı klişeler

Mesela bir dizide yemek sofrası sahnesi varsa mutlaka gerileceksinizdir, ötesi düşünülemez. Gerilimsiz yemek sofrası görülmedi daha. Mutfak!

2. Değişmeli sevgililik kavramının çok yaygın olması

Dizideki herkes bir şekilde birbiriyle çıkar, yasak aşk yaşar, birbiriyle eşlerini aldatır, vs. Kimin kiminle birlikte olduğunu karıştırmak için bir bölüm kaçırmanız yeterli.

-aa bu Ahmet'le çıkmıyor muydu ya?

-geçen bölüm ayrıldılar

3. Ortalama dizi süresinin reklamlar dahil 2.5 saati bulması

Amerikan dizilerinin 4 bölümü bu kadar sürüyor.

4. 1 dakikalık sahnenin sündüre sündüre 15 dakikaya çıkarılması

-beyim Ali geldi

-kim?

-Ali

-Bizim Ali mi?

-evet bizim Ali

-Nerede şimdi

-Geldi

-İçeri aldınız mı?

-Geldi

-Neyle gelmiş

-Sormadım

-Git sorup gel aynı muhabbeti 5 dakika daha yapalım.

5. Zırt pırt reklam girmesi

Artık yeni moda 5 dakika reklam arası, 1 dakika başka dizi fragmanı ardından 5 dakika daha reklam. Diziyi izlediğinizi unuttuğunuz oluyor.

6. Dizideki gelişmelerin kapıların ne kadar iyi dinlendiğine bağlı olması

Bir dizide kapı dinlenmiyorsa o dizi 7 bölüm ilerleyemez. Tüm gelişmeler, olaylar, sırlar bu sayede ortaya çıkmaktadır.

7. Niye, nereye baktığı belli olmayan esas oğlanlar, esas kızlar

Süre uzasın diye yapılan, oyunculuktan da nasibini alamamış bakmalar, bakışmalar

-...................

-neye bakıyorsun?

-..................

-..................

-Hiççç

-.....................

-Sen?

-......................

-......................

-Hiççç

-.................

-..................

-Baktıysan kalkalım

-.................

-................

-Olur

-.....................

8. Konuların üç aşağı beş yukarı aynı olması

Aşiret, ağa, holding, zenginlik, fakirlik, imkansız aşk, tek sevişmede hamilelik, uzun zaman sonra çıkıp gelenler, abartı polisler, yersiz doktorlar, aşk, aşk, aşk, aldatma, yeğen, amca, yenge...

9. Aşırı, gereksiz, yersiz cep telefonu kullanımı

Kapı dinlemenin olmadığı dizilerde gelişmeleri devam ettirebilmek için başvurulan yol. Sırf bu çekimler yüzünden yakında oyuncular kanser olmaya başlayacak.

10. Sansür, buzlama, mozaikleme, kapatma...

Kan, sigara, reklam, vs. hiçbir şey görmenize izin yok. Birinin eli kesilse, biri sigara yaksa, biri düşüp başını çarpsa, biri bakkala girse her yer karanlık, her yer mozaik. Kapatılan ürünün ne marka olduğunu çözebilmek için diziyi kaçıranlar var.

11. Yolun sürekli İstanbul'a düşmesi

Mardin, Trabzon, Kütahya, Artvin, Kayseri, Urfa... Dizi nerede başlarsa başlasın bir süre sonra ailemizin yolu mutlaka İstanbul'a düşecektir.

12. Oyuncunun bademciğini gösteren yakın çekimler

Evlerde "Falancanın burnunun kıllarını kessinler artık" yorumlarına yol açacak kadar yakın ve rahatsız edici.

13. Sevişmelerin yorgan altında tepinerek gerçekleştirilmesi

Çiftimiz yatağa girer, azıcık kıkırdaşır, sonra beyimiz yorganı üstlerine çeker ve tepişme başlar. Bunun adı da sevişme olur. Ya bunlar hiç sevişmemiş ya da eşeysiz ürüyorlar.

14. Yerli yersiz dayanan fon müzikleri

Hiçbir kurgu, planlama, vs. yok yönetmen aklına gelen yerde basmış müziği. Klarnet, keman sesiyle harmanlanmış, ağlatma odaklı fon müzikleri dizileri çekilmez kılıyor. Son moda başrol oyuncusunun söylediği şarkılar, türküler. 15-20 dakika kazandırıyor her bir şarkı.

15. Gülme efektlerinin amacını bilmeyen kurgucular

-Ayşe geldi mi?

ahahahahahahahaha

-Hayır

ahahahahahahahaha

-Geç kalmadı mı?

ahahahahahahahaha

-Bilmem

ahahahahahahahaha

-Ben bilirim ama

ahahahahahahahaha

-Sakin lütfen

ahahahahahahahaha

-Karışma bana

ahahahahahahahaha

-Mutfak!!

ahahahahahahahaha

-bababababa

ahahahahahahahaha

16. Yan oyunculukların berbat olması

Baş rol oyuncuları iyi oynuyor mu? gerisini boşver, yan karakterler iki kelimeyi bir araya getiremiyorsa n'olmuş yani?

17. Lise dizilerinde oynayan 45 yaşındaki öğrenciler

Ya yeni oyuncu yetişmiyor ya da bizim bilmediğimiz bir şeyler var. Sakalları benden gür adamlar ortaokul öğrencilerini canlandırıyor.
Bonus: Acayip diyaloglar

-Sordun mu Ali'ye

-Neyi?

-Neyle geldiğini

-Haa gittim ama onu sormadım

-Lan olm niye gittin o zaman

-Bilmem

-.... Tamam tamam gel azıcık da oraya buraya bakalım

-Şarkı söyleyim mi?

-Yok onu harcamayalım finalde söylersin

(link)

İzlediğim tek dizi vardı o da Leyla ile Mecnun, o da bitti. Eve ayakkabıyla girilmeyen tek dizi oydu ;)
Yabancı dizileri de izlemiyorum, (bir tek Prison Break'ı izlemiştim) yazılması gerekenler zaten yazılmış, TV aptallaştırır arkadaşlar, hemen olmasa da yavaş yavaş bırakmaya bakın, bunun yerine bilim dergileri, roman türü de olsa kitaplar okuyun... (Dergiyi nereden bulacağım demeyin, "Fizikist" dergilerini kendi sitelerinden bedava indirebilirsiniz mesela, yada o gün sigara içmeyip dergi alabilirsiniz)

Brezilya pembe dizilerinden farkları yok hiç bir dizinin, adamlar 2 saat film çekiyorlar insanın düşüncesini değiştiriyor, bizimkiler 3 saat dizi çekiyorlar insanın beynini köreltiyor.

@Deniz ÇINAR
Bu filmin veyahut her neyse. Ismi nedir?

Yabancı dizi izliyorum. Game of Thrones, The Walking Dead, The Legend of Korra vs. adamlar sene de en fazla 15 bölüm yapıyorlar, tadı damağımızda kalıyor.
Bizimkiler bir dizi yapıyor örnek, Kurtlar Vadisi, Arka Sokaklar, Çocuklar Duymasın tamamiyle çıkar uğruna yapılan boş beleş diziler..

Eskilerden Yılan Hikayesi, Deli Yürek gibi dizileri izlerdim. Onları da tam tadında bitirdiler. Deli Yürek zaten sonu muammaydı..

Sonra Kurtlar Vadisi gibi saçma sapan bir dizi yaptılar.

İlkokuldan beri eriyen bi beynim vardi, demek ki televizyon yuzundenmis. Televizyon olsun tastan olsun. Dizi, haber, magazin, film, yarisma, spor ne verseler alirim.

Geri