Tuzla - Selamicesme Sahil Turu ve Bisiklet Yolunun Durumu

m.b.a.

Üye
Kayıt
10 Eylül 2006
Mesaj
5
Tepki
10
Şehir
istanbul
Merhaba arkadaslar,

Bugun ilk uzun (kendimce) turumu yaptim. Tuzla'da oturuyorum zaten, buradan cikip Selamicesmeye kadar gittim geldim. Hem sinirlarim konusunda bir fikrim oldu hem de sahildeki bisiklet yolunu tatma sansim oldu.

Aslinda oldukca keyifli bir yol ama ozelikle Kucukyali - Tuzla arasi yer yer insaat drumlari var. Insaatin bisiklet yolumuzla ilgisi olsun olmasin bazi yerlerde fazla cimento, kum vs. oldugu gibi bisiklet yoluna indirilmis. Kot farkindan dolayi en uygun yol olarak goruldu herhalde.. Bazi yerlerde de yola dokulen cimento kurumus ve yolu oldukca bozmus. Slalom sevenler buyursun... Dag bisikleti olanlar yolu boyle oldugu gibi seviyordur herhalde... :cool:

Anladigim kadariyla butun yolu ayni yukseklikte (kaldirim yuksekliginde) yapmak istiyorlar ama biraz daha zaman alicak gibi. Aslinda cok ta iyi olur, arabalar da parkedemez. Bazi yerler de cok fazla araba park etmisti. Dur, in, kalk, bin, yana gec, obur yana gec... Fazlasiyla dur kalkli bir tur oldu...

Soyle kesintisiz, Tuzla'dan basip yolun sonuna kadar bu kadar sIk durmak zorunda kalmadan gidebilecegimiz bir yol calismasi var sanki... Umarim cabucak bitirirler... :)

Gidip gelenler zaten biliyordur..

Sevgiler...
 
Scudo

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Verdiginiz bilgiler cok tesekkurler:) Ben de bu aksam Caddebostan sahilden Cevizli Kavsagina kadar pedal bastim.. kucukyaliya kadar yol super ama kucukyalidan sonra bisiklet yolu calismalari devam etmekte.. eminim bitince cok guzel bir yol olacak.. donusum saat 20:30u buldu ve hala o saatte calisanlar vardi bisiklet yolunda.. bu da beni sevindirdi tabi ki:) Bisiklet yolunun kisa zamanda tamamlanmasini umuyorum:)
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
evet gerçekten de yeni yapılan bisiklet yolu oldukça güzel
ben de maltepe ye kadar gidip geliyorum
ancak başka biryerde de yazmıştım;yeni yapıldığı için hala yerde donatılar duruyor ve de özellikle akşamları bu donatılar çok tehlikeli haller alabiliyor
herkes dikkat etsin n'olur..
ancak bir yanlış dikkatimi cekti hep.
bundan iyisi şamdak ayısı:) belki ama bisiklet yolunun yolcu durakları ile araba yolu arasında kalması biraz sıkıntı yaratacak gibi..
otobüs duraklarında otobusler geldiğinde oluşacak topluluk vs..
tam işleyen birşey olamıyor malesef gene..
yani gönül isterdi ki hakikaten şöyle hiçbir kaygı olmadan kaptırılıp gidilsin..
buna da şükür diyoruz..
biranönce kazasız belasız bişekilde tamamlanmasını diliyrz(ben ufak itane atlatmış olsam da:rolleyes: )
 
  • Beğen
Tepkiler: m.b.a. ve candede

burgazz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2005
Mesaj
865
Tepki
324
Şehir
Istanbul / Çapa
arkadaslar faaliyetler hakikaten bisiklet yolu için mi yoksa baska bir sey mı yapacaklar ayrıca eskı halıyle bile bisiklet yolu için fazla garipti soyle insan purussuz bir asfalt ta 150 km lık bisiklet yolu istiyor
 

mtunc

Üye
Kayıt
14 Eylül 2004
Mesaj
45
Tepki
3
Şehir
istanbul
Bisiklet yolu calismasi gordugum kadariyla hizli gidiyor ancak gectigimiz Cumartesi ilk problemi gozlemledik. Cep girisleri arasindaki bisiklet yolundan inen ve bisiklet yoluna cikan rampalarin genisligi cok fazla oldugu icin bir arac, rampaya burnunu sokarak park etmis ve benzetme uygunsa, sise mantari gibi bisiklet yolunu tikamisti.

Ikinci potansiyel problem ise bisiklet yolu yuzeyinin oldukca duzgun olmasi, yagmurda kayganlasip kayganlasmayacagini merak ediyorum. Tabi tam olarak cam gibi degil ama beni dusundurdu...
 
  • Beğen
Tepkiler: Turhan Evci

m.b.a.

Üye
Kayıt
10 Eylül 2006
Mesaj
5
Tepki
10
Şehir
istanbul
Bildigim kadariyla calismalar cogunlukla bisiklet yolu ile ilgili. 2-3 gun once calisanlara sormustum, onlar da bana daha 6 ay kadar surecegini ve tum yolun yukseltilecegini soylemislerdi. Aynen Kucukyali - Caddebostan arasi gibi yani.

Yanliz bu kayganlik meselesini dusundum de gercekten yol biraz fazla puruzsuz oluyor galiba. Bakalim yagmurlar baslayinca ogreniriz. :)
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
yağmur başlayınca olacak şeylerden biri de (şu an olan :() ceplerdeki biriken suyla oluşan gölcükler :10:
sabırsızlıkla tamamen bitmesini bekliyoruz :rolleyes:
 

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
23 eylül cumartesi saat 22:00 gibi evden çıkıp her zamanki gib fenerbahçe'ye kadar gidip döndüm. Sahilde kimsecikler yoktu. Yeni bisiklet yolunu deneyeyim dedim. Normalde sahilde insanlar varken onların arasından gidip geldiğimde yaklaşık 22 km'lik parkuru 1 saatte alıyordum. Fakat yeni bisiklet yolundan daha kolay olması gerekirken bu süre yollarda hiçbir insan ya da araç olmadığı halde 1 saat 15 dakikaya çıktı. Sebebi araç otopark girişlerindeki gölcükler her seferinde yavaşlamak gerekiyor. Şimdilik bisiklet yolunun bu haliyle bisikletçilerin işine yarayamayacağını düşünüyorum. Tam tempoyu yakalamışken su olmasa bile otopark girişlerinde yavaşlamanız gerekiyor. Çünkü tam geçiş sırasında otoparka girmek isteyen bir araç olabilir bu da istenmeyen kazalara sebep olabilir.

Bisiklet yolunun otoparkların etrafından dolaşması önerisini getirmiştim fakat kimse ilgilenmedi.

Bakalım ne olacak?
 
  • Beğen
Tepkiler: m.b.a. ve hdeveci

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
2gun once Fenerbahce'den Maltepe'ye dogru bir tur yapayim dedim gercekten su biriken yerler canimdan bezdirdi.. :(

Bisiklet yolu cok guzel dusunulmus bulunmaz bir nimet.. Kesinlikle cok da guzel yapilmis fakat bisiklet yolu baglantilarindaki su problemini nasil cozecekler(ya da cozecekler mi?? ) kaygilanmaya basladim..:rolleyes:

Genelde su birikintilerinin hep yanindan gectim fakat birinde arabalar buna musade etmedigiicin su birikintisine girdim we tam ortasinda gorunmez bir tasa carptim ve ayagimi yere koymak zorunda kaldim.. Su yaklasik 6-7cm derinligindeydi.. Neyseki ayakkabim korumali oldugu icin su gecirmedi.. ya gecirseydi:(

Zira su birikintileri yerlerinde kaldigi surece o caanim bisiklet yolunun pek bir esprisi kalmiyor..

Buyrun cektigim 2adet fotograf.. Beni daha iyi anlayacaginizi umuyorum:

http://img140.imageshack.us/img140/4812/dsc00333ny8.jpg
http://img145.imageshack.us/img145/806/dsc00334dh0.jpg
 

semrta

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Aralık 2005
Mesaj
617
Tepki
472
Şehir
kadıköy
benim hala umudum var :)
daha ilerlemişseniz görmüşsünüzdür..bazı ceplerde su problemi yok..onların problemli yerlerle farkı asfaltlanmış olması olmalı..
__asfaltlı yerlerde su birikintisi pek yok__
olmalı diyorum,çünkü gölcüklerin altını görmediğim için öyle umud ediyorum:rolleyes:
bu yüzden bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz zaten...
bitiğinde umarız düzgün bir hal alır..
ya da bence bişekilde hazır bu kadar erken problemler belirlenmişken,bisiklet yol yapımı problemleri dile getirilmeli ki,ona göre önlemler alınarak tamamlandığında problemleri en aza indirgenmiş bir yol olsun:confused:
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
Bugun de ayni guzergahtan Dragos'a kadar gidip geldim neyseki yagmur sulari birazcik da olsa kurumus cok zorluk cekmedim ama haala tamami suyla kapli olan baglanti yerleri wardi:(

buna sukur dedim caresizce:(

Bu problem cozulmesse eger her yagmurdan sonra ilk 3-4gun bu problemi yasamak zorunda kalicaz..
 

BSD-Murat

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2005
Mesaj
153
Tepki
334
Şehir
istanbul
Değerli arkadaşlar BSD florya sahilinde yapılan yeni bisiklet yolu ile ilgili hataların düzeltilmesi için gerekli birimlere müracaatını yapmıştır. Benzer çalışmada Bostancı dan başlayan bisiklet yolu yenileme çalışmaları içinde yapmaya başlayacaktır. Bisiklet kullanıcılarından ricamız sorunları direkt BSD' ye iletirseniz daha hızlı çözüm bulunacağı kanısındayız.
Yeni yol zemini üzerinde yaptığımız incelemede % 100 pürüzsüz olmadığını gördük.Yüzeydeki hafif pürüzün kaymayı engellemeye yeteceği kanısındayız.
Geçişler ise Bisiklet yolu yüzeyi diğer asfalttan 10 cm kadar yükseltildiği takdirde su birikintisi üzerinde kalacağı kanısındayız.
http://i102.photobucket.com/albums/m114/murats/Diger/2006-2.jpg
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bizim insanlarimiz bole iste her detayi dusunemiyorlar yeni birsey yapiyorlar kendilerince ama detay yok. birsey yapiyorlar eksik neden turk insaninin kafasi avrupa insaninin kafasindan gec isliyor cozemedim bi turlu sahillerde 10 defa bastan yapiyorlar bazi seyleri sonradan bi olay olduktan sonra duzenlemeleri yapiyorlar basinda hic birseyi dusunmuyolar. cok sinirleniyorum bu olaylara gercekten !!!
 

Tugfox

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
1.094
Tepki
1.218
Şehir
Goztepe/Istanbul
ZEO kesinlikle dogru soyluyosun..

Anca bi bisikletli o banklara carpicak, kaza gecirek de bi olay olucak da oyle yapicaklar yeni duzenlemeleri..:mad:

bizim insanimiz basina kotu bisey gelmedigi surece yanlisini duzeltmez malesef:mad:
 

smhcnr

Aktif Üye
Kayıt
14 Mart 2006
Mesaj
124
Tepki
29
Şehir
Maltepe/İstanbul
Çünkü yapmış olmak için yapıyorlar. Bu yolu yapanların arasında bisiklet kullanan var mı acaba? Bir ara forumda birisi çıkıp bilgi almıştı ama bunu nerede kullandı ya da kullandı mı? Belki de Büyükşehir belediye başkanına kadar çıkmak gerekiyor.
 

BSD-Murat

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2005
Mesaj
153
Tepki
334
Şehir
istanbul
Malesef belediye bisikletten anlamayan danışmanlarla iş yapınca doğal olarak bu sonuçlarla karşılaşıyoruz.
Biz BSD olarak her zaman doğru planlama, projelendirme ve doğru imalat için desteğe hazır olduğumuzu belirtmemize rağmen tek yerde ve tek elde bitmeyen bu aşamalı yapımlarda planlayanı, projelendireni, imalatı yapanı ayrı ayrı kovalayıp bulup bilgilendirmekte imkansız oluyor malesef bizede danışmayınca sonradan biz aksaklıkları görüp müdahale edebiliyoruz.
Lütfen aksaklıkları bilgi@bisikletdunyasi.com adresine mail atınız.
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
evet calışma var ama sorunlar kaldığı yerden devam ediyor önemli sorunların başında yayalar bu yeni, yollar yapıldıktan sonra adamlar kafa bilen tumaya başladılar eski hali yine iyiydi hic değilse ayrı bir yol vardı ama şimdi insanlarla icice olduk dahada cekilmez oldu bunun cözümü trafik sahil yolu icin 3 şerit olacak ve en sağdaki şerit bisiklet şeridi olacak ve yol üzerinde bisiklet logoları olacak ve park edenlere caydırıcı cezalar kesilmesi lazım birde bir cözüm daha var ama biraz canice o bisiklet yolunda bir kac kişiye carpıp öldürecen arba sihiplerinide şöyle hepsini adam akıllı dövecen ama hergün işte ozaman adımız cıkar hrkes bizden tırsar
 

burgazz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2005
Mesaj
865
Tepki
324
Şehir
Istanbul / Çapa
nirv yol husunda tam benim gibi düsündün avrupada gordugum kadarıyla yolun kenarına bir serıt cekerekten ve ustune bisiklet resmı koyoraktan bu işi hallediyorlar hatta yolla arasını cimle ayırıyorlar hem daha ucuza cıkıyor hemde kalıte olarak yolla aynı asfaltdan yapıldıgı için cok ıyı duzeyde oluyor bostancı sahılındekı gordugum kadarıyla kullanıssız ve masraflı olmus bız gene yoldan basmaya devam edıcez galıba
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
evet haklısın memet en iyiys de bu herhalde ama emniyetli bir şekilde