Türlü Türlü Markalar ve Bisikletler

Kayıt
11 Mart 2011
Mesaj
25
Tepki
6
Şehir
izmir
Arkadaşlar foruma bugün katıldım. Hayranlıkla okumaya başladım konuşmalarınızı. Öncelikle sizin gibi insanlara tüm dünyanın ihtiyacı var bunu bilin. Evinin 2 sokak arkasındaki dükkana ekmek almak için arabayla giden yüzbinlerce insan sayabilirim. Siz ise pedallarımıza hükmederek gerçekten önemli ve alkışlanması gereken bir davranış sergiliyorsunuz. Şimdi asıl konuma geleyim. Bir dağ bisikleti almak istiyorum. Ne markaların birbirinden farkını biliyorum ne de neyin ne olduğunu. Sadece bianchi'nin marka sevdasına insanları kazıkladığı gibi duyumlar aldım. Ayrıca salcano'nun çok kaliteli olmadığını onun yerine sedona,whistle,carraro gibi markalar tercih edebileceğimiz gibi bazı yazılar gördüm sitelerde. Bunların doğruluk payı ne acaba? Benim bu işe ayırabileceğim tutar 300 lira iken bisikletlere baktıkça 'disc fren' mekanik mi hidrolik mi olsun derken bütçeyi 700 liraya çıkardım. Ve bu paraylan bile hala tatmin olmuş değilim. Bu model arttırma bağımlılığının sebebi nedir acaba :) ? Neyse 700 liraya bana önerebileceğiniz bisikletler? Bir de şu disk fren olayını yaşamak istiyorum. Acaba nası bişey. Mekaniği - Hidroliği çok farkediyor mu ? bu arada kadro boyları fln çok karışık geldi :) boyum 1.80 kilom :55 biraz zayıfım bu bisiklet sporumu etkiler mi ? zira uzun turlara bir hayli heves ettim. Bu işi kapmak istiyorum ... Biraz uzun oldu sanırım.
 
Scudo

Tolga Yücel

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Ekim 2009
Mesaj
508
Tepki
328
Şehir
Bakırköy, İstanbul
Bisiklet
Salcano
öncelikle hoş geldin :) benim tavsiyem sedona olur istersen bir bak gezin sedona sitesinde.. parçalarıda verdiğin fiyatı karşılıyor.. bu yaz bende düşünüyorum :) iyi forumlar dilerim.. bol pedallar
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tansıman

Cem Coşkun

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Şubat 2007
Mesaj
608
Tepki
1.502
Şehir
Muğla
Başlangıç
1991—92
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba. Ben de forumu oldukça uzun zamandır takip ediyorum. Söyledikleriniz çok doğru. Forumdaki kişiler hem yardımseverlikleriyle hem de çevre bilinçleriyle gerçekten saygı duyulacak kişiler. Ben de mümkün olduğunca işe bisikletle gidip gelmeye çalışıyorum.

Bisiklet seçimi konusuna şimdilik çok takılmanız gerektiğini düşünmüyorum. Benim bisikletim 330 liralık aluminyum kadrolu yerli marka bir bisiklet.

Bu konuyu çok araştırdım ama benim bisikletle neredeyse aynı ekipmana sahip 500-600 liralık bisikletler de olduğunu farkedip bunu almaya karar verdim. Ayrıca kalite farkını gerçekten hissettirecek bisikletlerin fiyatının en az 1000 TL üzeri olacağı kanısındayım.

Son olarak, eğer düşük tansiyon veya halsizlik gibi sıkıntılar yaşamıyorsanız kilo konusunu dert etmenize gerek yok. Saygılar.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Tansıman

randie

Aktif Üye
Kayıt
6 Ağustos 2008
Mesaj
156
Tepki
89
Şehir
Izmir Karşıyaka
Kilo sorunu bence kritik. Biraz kilo almanız lazım. Sağlık açısından gerekli olur. Diğer yandan önce dağ bisikleti tercihinizi gözden geçirmeniz lazım. Bisikleti gerçekten arazide dağda bayırda mı kullanacaksınız? Eğer daha çok asfaltta olacaksa dağ bisikleti uygun değil, bu durumda amörtisörsüz şehir bisikleti öneririm.