Scudo Sports

Türkiye'nin Fransa'daki gururu Serkan Olgun

helal olsun deyip geçelim, kimse kalkıp bu çocuğa destek verelim burs bağlayalım demiyor, amaç ileride türk isimlerininde geçtiği pro turlar görebileceğimizi belirtmekten başka birşey değildir. neden büyük bir tepki topladı dışarıda da böyle isimlerin olduğunu duyurmak bilemedim, kendimizce aldığımız bisikletlerle bir şekilde uğraşıyoruz bu ülkede yaşayanlar olarak, ne yapalım hayat adil ancak eşit değil

Scudo
@ReşitÇağırgan

Konu cok acik secik. 2012 yilinda dünyada 153 tane Kita Takimi var. Iki tane de Türkiye' den, Salcano-Manisa ve Konya-Torku. 2013 yilinda 154 tane Kita takimi var. Türkiye' den bir tek Torku!:(

Sebebini izah edebilen etsin!
Bence Resit Cagirgan' in yukarida yazdigi seyler en makul sebepler.
Danimarka Istanbul' dan kücük ama, 7 tane Kita takimi var. Bisiklete olan ilginin düzeyi meydanda!

@ahmetcan44

anlayan anlayabiliyor ve üzerine yorum yapabiliyorken nedir bu türkçe eğitmenliği sevdanız ? ben cümlelerime elimden geldiğince özen gösteriyorum varolan noktalama hataları okunmayacak kadar düzeyde olur eyvallah forum yetkilileri zaten gerekli uyarıyı bizzat şahsıma yaparlar bu konuda sizi söz sahibi görmüyorum sizde kusura bakmayın

Serkan , Fransa'da Big Mat Auber 93 gibi bisiklette gelenekselliği olan bir takımın Under 23 kadrosuna girmiş . Umut vaadetmese üzerine düşmezler herhalde . Kıskanmak yerine bravo demek , örnek almak , faydalanmak gerekir bu arkadaştan . Kimsenin Avrupa düşkünlüğü olduğunu sanmıyorum ama ne yapalım ; futbolcu , basketbolcu , eskrimci yetiştirmeyi bilmediğimiz gibi bisikletçi yetiştirmeyi de bilmiyoruz . Azıcık mutluluğu bize fazla gören fesat ziynetler önce nasıl daha iyi olurum , onun hesabını , planını yapsınlar

@ReşitÇağırgan Sana gelirsek , Reşit ; düzgün bir Türkçe ile yazmak sana daha çok yakışır . Gençler , sizleri örnek alıyor

Başarılarının devamı gelir ve bir Türk'ün ismini büyük turlarda görebiliriz inşallah.
@Ahmet.Akdilek
Başarılarınızdan dolayı kutluyorum öncelikle.Destek vermediniz derken biraz ağır olmuyor mu?Ben bir kaç arkadaşıma sizden bahsettim ve bunlar bisiklet ile ilgili olmayan insanlar.Zamana karşı yarışınızı seyrettiler.İsminizi biliyorlar artık bu küçük bir adımdır.Sizi daha iyi tanıyorlar yakın çevremde.
Bu arada destek verme olayında size bir tavsiyem;bulunduğunuz ortamdan etkilenmeyeceksiniz,imkanlarınızın en iyisini yapmaya çalışacaksınız.Yeri gelecek imkanınız olmadan da pedal çevireceksiniz.Bu sizleri daha da güçlü yapar hayat karşısında.
Örnek vereyim;ülkemizin bozuk yolları diye şikayet ederiz.Bunu antreman haline getirebiliriz.Bozuk yollarda yapılan antremanlar,güzel bir bahar klasiği hazırlığı olabilir.
Forumlarda böyle çıkışlar yaparak,sizleri seven insanları üzersiniz.Çünkü forumdaki arkadaşlarımız maddi ve manevi desteklerini,ellerinden geleni yapıyorlar.Bu sizin direk yüzünüze karşı olmasa da.

@Sertaç EKİCİ

Kaptan , doğru söylüyorsun . Bu tip yollarda yapılan kuvvet antremanlarının gelişime büyük katkısı olur . Pozitif bir yaklaşım

Big mat benimde severek takip ettiğim bir klüp. Çalışan ve sporcuları klüp olmanın ötesinde bir bağlılık içerisindeler. umarım arkadaşımız güzel başarılara da imza atar.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Sertaç EKİCİ

Yazım ağır olmuş olabilir ama bir yaram var ki , onun sonucu bu ,neden; ben Olimpiyattan geldim herkes nasıl sonuncu oldun kaç dk. Fark yedin diye sorulardan kurtulamadım amacım kendimi övmek değil ama kendi kendini yetiştirmiş bir yerlere gelmiş bir sporcu için başlangıç için olimpiyat yol yarışını bitirmek finish çizgisinden geçmek tebrik hak eder diye düşünüyorum. Su an google a Ahmet Akdilek yazın sonuncu oldu Londra da göreceksiniz. Malesef o kadar zorki bu ülkede spor yapmak..Şimdi bu yıl ben klupsüzüm hiçbir maddi desteğim yok onu boşver yarışmak istiyorum 30 kişiden olan yalandan Türkiye KAP yarışlarından başka birşey göremiyorum.Şimdi ben nasıl kendimi geliştiriyim sadece antrenman yaparakmı..?Kesinlikle kıskançlık fesatlık beslemiyorum serkan ı zaten tebrik etmiştim bu spora yöneldiği için oralarda, amacım sadece bunlara karşılık bir serzeniş idi.Öfke olunca hakim olamıyorsunuz kendinize :) Sonuçda kimse içinde olmadan olayın anlayamaz tam olarak. Kim nasıl yorumlarsa kendi düşüncesidir.Sertaç Abi teşekkür ederim düşünceleriniz için..Teşekkürler...

@Ahmet.Akdilek

Ahmet birşey sormak istiyorum olimpiyat dönemi meşhur bir fotoğraf vardı gazetelerde çıkan forumda da tartıştığımız.Bir gurup yönetici siyasetçi ve belirli bir sponsor markanın temsilcisi yemek masasında çekilmiş bir fotoğraftı .O dönem biz burada konuşmuştuk olimpiyatlarda sporcu sayısının 3-5 katı kadar yönetici ve bürokrat olimpiyat gezisine gidiyor diye .

Şİmdi bu yemek masasındaki teşbihte hata olmaz godomanlardan hiçbiri sana destek olmuyor mu bunu merak ediyorum.Yani sadece o gün sizlerin sayesinde olimpiyatı 5 yıldızlı otellerde bedava biletler ile izleyenler ellerini cebine soksa olimpiyat sporcusu sayımız ikiye katlar diye düşünüyorum.Bu tip bir organizasyonda kişi başı harcanan otel yemek yol masraflarından ferdi sporlarda kaç sporcu giydirilir veya ekipman sahibi yapılabilir hesaplamak lazım.....

@ferhat köse

Hiçkimsenin umrunda değil Ferhat bey ben destek istediğimde kendi başının çaresine bak dendi. Yurt dışındaki takımlar bile bana daha çok deger verdi ama transfer dönemi bittiği için takım kadroları dolduğu için takımlarına alamadılar. Bizede takım devam edecek dendi erken davranmadık sonra böle ortada kaldık.Tek bir manevi destek veren var o da Mehmet Şafakçı yani Torkunun Menejeri ve eski Menejerim Luka Zele.onlarda olmasa zaten sporu bırakmıştım

@Ahmet.Akdilek

Bu içten cevap için çok teşekkürler.O dönem Olimpiyatlara şu kadar sporcu gidiyoruz böyle sporcu gidiyoruz diye televizyonlarda yazılı basında yaygara koparan insanlar keşke bu bilgileri de paylaşsalar .O kadar insanı, spor ile alakasız bürokratı bakanlık bütçesiyle yurtdışında gezdirip gezdirip sonra o geziye sebep sporculara böyle sırtını dönebilen zihniyet oldukça, bu memlekette üst düzey olimpik sporcu çıkması cidden çok zor.Anca sizin gibi kendi azimleri ve hırsları ile bir yerlere gelebilen arkadaşlar hariç.

Şahsi başarılarınız için sizler gibi sporcu arkadaşların hepsinden Allah razı olsun.Bir şekilde Türklerin adını oralarda duyuruyorsunuz hepinizi tebrik ederim......

Ülkesini olimpiyatlarda temsil eden bir sporcunun hemen akabinde bu duruma düsmesinden utanmasi gerekenler kendilerini bilirler. :boese157:
Kita takimlarinin bisikletcilerinin profesyonelligi zaten biraz tartisma götürür bir durumdur. Kendi klupleriyle anlasmalari sonucu elde edebildikleri mali yekün, gecimlerine ve sporcu yasamlarina yetmedigi durumda, calismak zorunda kalacaklari aciktir. Türkiye' de bugünkü uygulamalarin nasil oldugunu detayli olarak bilemiyorum, ama UCI' nin de bu konuda kesin kurallari vardir. Kita takimlarinin(Eski adiyla GS3) nasil olmasi konusunda cok büyük sinirlamalar oldugu icin, bu takimlarin uluslararasi plandaki rolleri de cok kisintilidir. Örnegin UCI World Tour' a katilamamalari gibi.
(Bu arada dikkatimi cekti; Torku' nun 11 bisikletcisi var ve yanilmiyorsam sadece 5 tanesi 28 yasindan kücük. Biraz UCI kuralini cignemisler gibi geldi bana. Yanlisim varsa düzeltin lütfen! Kita takimlarinin sporcularinin en az yarisinin 28 yasindan kücük olmasi kurali :in:)
Profesyonel bir bisiklet takimi, takimi hemen kapatamaz, sponsorlarin geri cekilmelerinin de kanuni bir süresi vardir. Salcano' nun bu uygulamaya gidebilmesinin nedeni, zaten profesyonel bir takim olmamasi herhalde!
Salcano' nun diger bisikletcilerinin durumu nedir? Onlar ne yapiyorlar? Bu üzücü durum, bir sürü soruya yol acti. Bilmedigimiz detaylari ögrendik, ama bilemedigimiz bir sürü seyi de bilmek hakkimizdir diye düsünüyorum. Neticede bütün bu yarislar bizler icin yapiliyor!

@ihtiyar

Manisaspor , 2 sene önce kapanırken birçok sporcuya paralarını ödemedi . Sanırım kişi başı 8000 euro alacak var . Manisaspor'dan sonra Salcano işi devraldı ama o da masrafların altından kalkamadı , fabrika iflas noktasına geldi . Recep Ünalan , Brisaspor'a geçti ; Fatih Harmancı sporu bıraktı herhalde . Bünyamin Özdemir , Mustafa Çarşı ne oldu onu bilmiyorum ama en acısı Luka Zele gibi büyük bir antrenörü kaçırdık . Türkiye'ye büyük bisikletçiler yetiştirebilirdi.

Cumhurbaşkanlığı Turuymuş , Olimpiyatlarmış bizim neyimize; önce sporcularımıza sahip çıkmalıyız . KAP'ta daha çok yarış , 2.2 turlar düzenlemeli , sporculara daha çok tecrübe kazandırmalıyız. Gelirlerini artırmalıyız .Cumhurbaşkanlığı Turu ; kel başa şimşir tarak gibi .

Rusya'ya bakın 2HC turu var mı yok , Almanya'da kaç tane HC kategori yarış var ; ya İngiltere , bir de bize bakın doğru dürüst yarış yok ama Cumhurbaşkanlığı Turumuz var , hem de dünya çapında . Komiklik :) Neymiş Türkiye'yi tanıtıyormuşuz . Tanıtamadık gitti , hala şu dünyada Türkiye'yi bilmeyen varsa o kendi cahilliğidir zaten . Turun , turizme faydası vardır ama bisiklet sporumuza zerre faydası yoktur.

Geri