Türkiye'nin ağır silahları (bisikletleri)

Selçuk Çilek

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2007
Mesaj
693
Tepki
1.258
Şehir
Ankara
Hafif bisiklet meraklıları böyle bir başlık açmışlardı ve en hafif bisikleti bulmaya çalışıyorlardı. Arama motorunu çalıştırdım ve AĞIR BİSİKLETle ilgili bir başlık bulamadım. Çünkü başka alanlarda bir arkadaş 20kg lık bisikletim var diye yazdığında. Bu veriye şüpheyle yaklaşıldığını okudum. Ben de AM/FR ve DH bisikletleri sahibi arkadaşlara bir sesleneyim dedim. Evet, Türkiyenin "EN AĞIR"... ama ağırlığını üzerinde bulunan 15 far, 10 km saati, yük taşımak için aksamlar ve mataralar gibi parçalardan değilde SAF KAN biniş için kullanılan bir kadro ve sağlam komponentlerle tamamlayan bisikleti arıyoruz arkadaşlar. Hayali KG değil gerçek yani tartı üzerinde çekilmiş fotoğraflarıyla birlikte...(bunun en zor bölüm olduğunu biliyorum ama biraz çabayla bir tartı bulunabilir diye düşünüyorum) EN AĞIR değilde AĞIR bisikletleri bulunan arkadaşlarda katılsın lütfen. Dilerseniz referans ağırlığımız 15KG ve üstü olsun. Katılan ve bu bölgeye fotoğraf gönderen arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.
 
Scudo

Eaworkz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Ocak 2006
Mesaj
1.044
Tepki
1.561
Yaş
36
Şehir
Bostancı, İstanbul
*Aluxx 6.7''(171mm) kadro + Marzocchi Rocco R Yay
*Marzocchi 55R-160mm ön maşa
*Sram x-5 Trigger kol+x-5 arka attırıcı
*Hayes Stroker Ryde Disk Fren 185-160mm
*Dt Swiss EX 5.1D Jant Seti
*Truvativ Ruktion Aynakol+E.Thirteen Bashguard+E.13 makara
*Crank Bro's 50-50 pedal
*Schwalbe Big Betty 2.40 lastik

Kilosu 17.970 :)
 

bachibouzouk

Daimi Üye
Kayıt
13 Ağustos 2006
Mesaj
389
Tepki
191
Şehir
ankara- konutkent
Santa Cruz Bullit (classic) üzerinde yeni bir kaç değişiklik oldu (marzocchi drop off lar marzocchi jr t lerle değişti, yeni gergi geldi vs.. )son ağırlığını net bilmiyorum, Fox arka amortisör bu ay içinde progressive 5th element 5 way (yaylı ) ile değişecek, 17.8 civarıydı sanırım 18 i biraz geçecek, ilerde progressive in titanyum yaylarından edinmeyi düşünüyorum o zaman yine 17 küsür ü görürüm. Evet yakınmışız genelde konut 2 nin arkasından başlayıp türkkonuta uzanan tepelerde antreman yapıyorum, minik rampacıklarımda var (arabalı piknikciler ve sanırım ktm li bir arkadaş sağolsun sağlam 2 tane kaldı) eğer o tarafa gelirseniz tanışmak isterim bu arada benim bisikletin ağırlığı (son hali beklediğimden fazla çıktı). 19.8 kg fox un yerine 5th gelince ve arka rotor 180 lik olunca biraz daha artıcak sanırım.

Furş fsa pig dh
aynakol truvativ holzfeller
bashguard e13
dişliler salsa
gergi truvativ
pedal crank bro x5050
gidon ve boğaz truvativ hussefelt
elcikler odi lock on
frenler hayes 9 rotorlar 203 + 160 (180 olacak)
ön maşa marzocchi jr t 170mm
arka amortisör fox vanilla rc (prog 5th element olacak 1 hafta içinde)
sele wtb
lastikler ön kenda kinetics stick e 2.6
arka kenda kolossal dh 2.6 ( eridiler kısa bir süre içinde kenda kinetics stick e 2.6 ile değişecekler)
jantlar ön supra n arka supra bh
sele borusu fsa
kelepçe pro
vites aksamı kollar deore ön deore arka xt
ruble Sram PG-970 DH
 

ADSL

Aktif Üye
Kayıt
26 Temmuz 2005
Mesaj
138
Tepki
140
Şehir
istanbul
Bisiklet
Marin
Konu iyice anlaşılmadığı düşüncesine kapılmıştım. hatta selçuk beyden konu ile ilgili resim isteyecektim ki makinayı gördümde rahatlatım. arkadaşlar konu DH/FR de ağır makinaları diye devam etmesi ümüdiyle. yoksa eşşek ölüsü bisiklet müsvetteleri tonlarca var. şöyle demo8, yanına giant reıgn hiç fena olmazdı.
 

bachibouzouk

Daimi Üye
Kayıt
13 Ağustos 2006
Mesaj
389
Tepki
191
Şehir
ankara- konutkent
santa cruz bullit hakkında, şu ana kadar yapılmış en iyi freeride kadrolarından biridir, single pivot tasarımı olarak, sonradan gelen modellerin tasarımlarına orange ile beraber örnek olmuştur, redbull rampage lerde kranked 3- 5 serisinin içinde Superheros bölümlerinde çatıdan çatıya atlama sahnelerinde , ve Superheros un kendi serilerinde rahatlıkla görebilirsiniz, gelmiş geçmiş en iyi freeride kadrolarında başı çekenlerin arasında ve tasarımda tüm sektörü etkiliyen kadrolar arasında gösterilir. Darren Barecloth 2002 redbull rampage da yarıştan bir süre önce arkadaşından ödünç aldığı bu kadro ile ikinci oldu, bunun dışında bu kadro ile xc ve dj yapanlarda var, örnek ustalardan Gareth Dyer uzun süre dj ve street için bullit kullandı, bazı video serilerinde kendi bulliti ile skate parklarda, orda burda çatıda, sokakta görebilirsiniz...
 

-erkan-

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Kasım 2007
Mesaj
699
Tepki
437
Şehir
Ankara
Bisikletim 2004 Giant AC 1. Benim bisikletimde 19 kg çıktı. Buyrun resimleri...

Bu resimde ise Ankara Eymir gölündeyim bisikletimle.

İnişin mevsimi olmaz, inişçi dediğin kar-buz dinlemez :D

2004 Giant AC 1......... 19,4 kg ama daha güvenilir bir tartı ile bir daha tartacağım yakında.

Bisiklet ile tartıda çıkan ağırlık

bisikletsiz ağırlık

Malzeme listesi

2004 Giant AC 1 Kadro 18" / Manitou swinger 4-way arka yay ile
2004 Rock Shox BoXXer race
Hayes 9 8" HD disk fren seti
Shimano Saint tek yaprak aynakol
mrp zincir gergisi ( Giant AC ler için özel üretim yani başka bisiklete takılamaz )
Marzocchi ön göbek 20mm sokma mil
Shimano XT arka vites kısa bacak
Shimano LX vites kolu
Easton Vice boğaz
Amoeba iniş gidonu ( yakında monkey lite DH karbon alıp 250 gram hafifleteceğim)
Mavic XM 321 disk çemberler
DT swiss teller ve tel başları
Continental Diesel 2.5" lastikler ve Continental iniş iç lastikleri / patlama önleyici şerit
Shimano kafesli kilitli pedal ( modelini unuttum)
 

Selçuk Çilek

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2007
Mesaj
693
Tepki
1.258
Şehir
Ankara
Herkese defalarca teşekkür ederim. Bir arkadaşın yazdığı gibi spor amaçlı AĞIR olan silahları buraya bekliyoruz. Bir de arkadaşlar rica ederim: Hiç bir tartı bulamıyorsak çoğu evde artık tartılar var bunların digital olanlarıda var veya komşunuzda var. Bisikleti o tartıya nasıl yerleştiririz gibi bir sorun yaşamamanız için. Lütfen "HAFİF" bisiklet kısmında olduğu gibi tartılan bisiklet için iki foto ekleyiniz.

1-Tartının üzerine çıkınız ve ayaklarınızın ucundan kendi kilonuzu görelim.
2-Tartının üzerine bisikletinizi bir elinize ..fotoğraf makinasını diğer elinize alınız ve yine ayak ucundan tartı sonucunu görelim. (eğer bisiklet tek elinizle kaldırılmayacak kadar ağırsa.. bırakınız başka birisi fotoğraf işiyle uğraşsın)
İki fotoğrafta görünen ağırlıklararası farkın bisikletinizin ağırlığı olduğunu buraya yazdığım için kusuruma bakmayın veya bisikleti üzerine asabileceğiniz bir tartı bulun tek fotoğraf ile halledin lütfen. Yani beyan değil de foto görelim ve en AĞIR AM/FR veya DH bisikletin kimde olduğunu görelim. İzmir den en azından iki makina görmek isteriz.
 

d.berkay

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Ekim 2006
Mesaj
3.863
Tepki
3.046
Şehir
Ankara
İsim
Demir Berkay
Bisiklet
Marin
@-erkan-

Kardeşim ne gündü ama di mi. Karda buzda inmeye çalışmak mı dersin virajı alamayıp sıraya ağaçlara girmek mi dersin :) inip eymirde donmuş gölün üstünde bisiklet sürmek mi dersin :) dönüşte transporter'ı yokuşta kaydırmak mı dersin :)
valla tam ekşın günüydü :D
 

-erkan-

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Kasım 2007
Mesaj
699
Tepki
437
Şehir
Ankara
Evet kardeş, inanılmaz bir gündü. Zaten özellikle bu resmi koydum. Ayrıca o gün Eymir'de yazın karşıma çıkandan daha fazla bisikletçi vardı. Ben en az 20 kişi saydım. Hava -15 derece idi, yani tam bir Ankara ayazı. :D 2500 motor arabayı yokuştan çıkaramamıştık. :D İlginç bir olay. :D
 

Selçuk Çilek

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2007
Mesaj
693
Tepki
1.258
Şehir
Ankara
Katılım için teşekkürler. Kusura bakmayın arkadaşlar ama tartılmayan bisikletlerin ağırlık beyanlarını bir kenara not ediyoruz ama ııııııııhhh! Kabul görmüyor. Burada gerçekten tartı üzerinde çekilmiş spor amaçlı kullanılan bisikletleri görmek istiyoruz.Üstünde pompa,yedek lastik,matara gibi donanımlar olmadan. Sadece ağır makinaların kimde olduğunu GÖRMEK için...OKUMAK değil. Bende de bir traktör var ve bu kurala uyarak fotoğraf ekleyeceğim. İki ağırlık fotosu...Hafif bisiklet toplasana diyen arkadaşlar için kanıtı budur... Hafif kompenentlerde çoğu parçanın ağırlık limiti zaten 85 kg. Kısacası: Olmaz. Benim traktörün ağırlığı : 17.7 kg. Akşam üstü ışık yoğunluğu düşük olduğundan bisikleti çekemedim. En kısa zamanda eklerim ve 31 sayılı mesajda ağırlığını gösterdiğim traktörüm budur.

Specialized Enduro Expert Large,Avalanche DHS 9inçx3inç amortisör.
Maşa: Marzocchi 888 SL ATA , 160-200mm.Gidon boğazı da Marzocchi.
Ön çamurluk: Kasıtlı önü arkaya,arkası öne takılmıştır..Daha estetik durduğu için.
Arka çamurluk: Made by sc.bisiklet. Specialized ın orjinal mudflap ini yetersiz bulduğum için. Eski bir klasör kabını kalıpta tutarak gerekli kıvrımı verdikten sonra ,çevresine bir kabloyu boylamasına maket bıçağıyla yarıp sonra fitil olarak yapıştırdım ve istediğim renge boyayarak iki siyah kelepçe ile arka linke tutturdum. Arka amortisörü yatay veya dikey tam arka tekerleğin çamur menzili içinde duranlar için bu şekilde bir arka çamurluk kanımca zorunludur, çünkü amortisör contalarını...arka link üst rulmanlarını tamamen korumaktadır. İsterseniz amortisör üzerine koruyucu neopren kılıf ta takabilirsiniz ama neopren toz emici olduğundan ve rulmanları korumadığından arka çamurluk çok daha iyi bir çözümdür.

Pedallar: Evet flat değil.Exustar Xc pedalları. Kilitleri en gevşek ayardadır ama tırmanırken çok yararlı oluyor.
Frenler: Hayes HFX Mag Plus.203 rotorlu.Ön rotor Avid.
Vites ve aktarım sistemi : komple XTR.
Zincir: KMC X9SL.Zincir yağı: pedro's
Teker seti: Atomlab Pimp (tork tel başlıklı) Aircorp göbeklerle.
Önde 20mm arkada 12mm yi 10mm ye düşüren geçme aks.
QR leri unutun ve birdaha elinizi sürmeyin.
Bence dünyanın en güzel tasarlanmış ağır jantları.
Intense DH Mag larla aynı seviyede.
Lastikler: Maxxis Minion 2.35 .Maxxis'e maxxis.com yazısını neden beyaz yapmadıklarını sordum. Yanıt gelmedi. Pek "iplemediler" galiba.
Gidon: FSA FR270,high riser
Elçikler: Ritchey
Furç: Hope ve Hope head doctor.
Sele borusu: Race Face Deus.
Sele kelepçesi: KCNC.vidalı.
Sele:Specialized Alias
Uzun yolculuklarda: fizik Aliante
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Olay budur konfor budur... Supersın valla Selçuk abi... Çok uyumlu alet olmuş ... Ankaraya gelebilirsem turlarız bir ara en hafif fs Specialized ve en ağır fs Specialized olarak...

Bu arada bu konu biraz düzenlenip sabit konu olacaktır bu akşam itibari ile...
 
  • Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek

bachibouzouk

Daimi Üye
Kayıt
13 Ağustos 2006
Mesaj
389
Tepki
191
Şehir
ankara- konutkent
çok güzel hele 888 SL ATA mükemmel, bu arada mekan tanıdık geldi (arka tepeler) sanırım çok yakın oturuyoruz, resim arcadium un yanındaki parkta mı çekildi?
 

Selçuk Çilek

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Eylül 2007
Mesaj
693
Tepki
1.258
Şehir
Ankara
akşam eve geldim...sağımda solumda kaya aradım..ve o parkta buldum..suni bir kayalık ama işi görüyor...
selamlar
 

Hasan Çağri

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Ağustos 2006
Mesaj
4.541
Tepki
4.701
Şehir
Bostancı, İstanbul
Bisiklet
Specialized
Biraz toparladım... Hayırlı olsun...
 

-erkan-

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Kasım 2007
Mesaj
699
Tepki
437
Şehir
Ankara
Selçuk hocam, ikimizde Ankara'dayız ama tanışma fırsatım olmadı hiç sizinle. Hem siz de iniş yapıyorsunuz. Bir ara toplanıp inişe gidelim, bu vesile ile tanışmışta oluruz. Bu arada bisiklet gerçekten çok güzelmiş.