Scudo Sports

Türkiye'nin ağır silahları (bisikletleri)

Scudo
Arkadaşlar bu agır silahta benim Norco A-LİNE

Norco A-LİNE small 9 ınch / Fox DH 3.0 yay ile kadronun agırlıgı 5,6 kg
Maşa: Marzocchi 888VF2. Gidon bogazı Marzocchi
Subra BH jantlar
Rubena 2,45 lastikler
Frenler: Avid code 203 rotorlu
Ön göbek:Hope pro II 20 mm
Arka göbek:Axıom
Arka aktarıcı: Sram x9
Ruble: Sram PG-970 DH 11-26
Zincir: Sram PC-991 Cross Step zincir
Vites kolu: Sram x9
Ayna kol:XT
furş takımı:FSA DH-Pig Pro
Pedallar: DX
Gidon: woodman
Truvativ box guide gergi
Bisikletin agırlıgı:20.06 kg'dır.

Bisikletimin bu halini almasında büyük emegi geçen Selçuk Çilek abimize teşekkür ederim.

Ayhan abi süper bi makine deli bişey 20 kilo ideal

@aybarssurucu

Aybars insanın bi tane bisikleti olunca işe'de gider çarşı pazarada ne yapalım sendeki kadar bende bisiklet yok

• Beğen
Tepkiler: monster_bike
Tahminim doğru çıktı. Başta belirttiğimiz şartlara göre sınıflandırılmış bisikletler arasında İzmir den Ayhan ın Norco A Line' ı şu anda "en ağır" silahımız. Daha ağır bisiklet sahiplerini buraya davet ediyoruz.
Teşekkür ederiz Ayhan. Evladın son şeklini görmemizi sağladığın için çok sevindim.
İyi günlerde kullan .

@canifirthart

Sen Aybars a aldırma Caner . Hem kebap yemeğe davet eder insanları, kilo aldırır ve sonra da dalga geçer.:)

• Beğen
Tepkiler: Caner Bozkurt
Evlat kelimesi anca bu kadar oturur Selçuk abi... Forumda gördüğüm 3-4 tane bu işin gerçek makinalarından biri valla... Gerçektende ağır...

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Çilek
Ayhan bisikletin gerçekten çok güzelmiş. Kazasız belasız kullanırsın umarım. İnişle uğraşanların ülkemizde giderek artması çok güzel gerçekten. Yani bundan iki yıl önce kaç kişide bu tarz bisiklet vardı ki?

Bundan 2 yıl önceleri, taivan malı düşük kaliteli 100 mm çalışan kadroları bile bulmak çok zordu. inişle uğraşmak çok güzel bişi fakat türkiye şartlarında insanın hevesini yok eden bir sürü sebepler var. inş bu dalla uğraşanlar daha da artarda daha güzel işler yapılabilir...

@monstergarage

Sevgili Kardeşim,

Böyle güzel bir XC kadrosunda o maşanın işi ne? Hele ki 9 serisi bir Zirconium Trek'te...:(

O kadroyu çift köprü bir maşa koparabilir; Allah korusun çok büyük bir kazaya da yol açabilir.

Bu arada orası Göztepe iskele mi

Tavisyem bu kadroyu eğer XC binmiyorsan elden iyi bir fiyata çıkarıp yerine daha güçlü kuvvetli bir kadro alman.

Selamlar.

Aybars,

Konuyu bir arkadaş bana anlattı ve bu nedenle yorum yazmadım.
Sanıyorum arkadaş ta kendine bir DH toplamak istiyor..
Ama bu kadroya bu donanımla binilmemesi konusunda hemfikirim.

Katilmamak elde degil, o masa o kadroya her gun iskence ediyor, sonu belli bir gun bogazin altindan yirtilacak kadro, ne yazik ki kacinilmaz son.

Minik bir duzeltme, kadro Trek 4300 muhtemelen 2005 model ;)

Selçuk bey,

Sizin bisikletinizde bana garip geldi açıkcası.Çok klasik bir AM kadrosunda 200mm lik freeride maşasıda çok manasız duruyor bence.

Kadro açılarının bozulmamış olması imkansız.
Dik inişlerde ve ufakta olsa atlayışlarda ''nose heavy'' denilen;ön maşanın ağırlıktan dolayı öne doğru çekmesi durumu yaşamamanızda imkansız.
Üç yapraklı aynakol ve kilitli pedalda cabası :)

Kişisel tercihinize saygı duyuyorum ama işin gerçeğide bu maşanında bu kadroya uygunsuz olduğu yönünde takdir edersinizki.

Önceki mesajlarınızı okudum,yaşınızdan ötürü yada her ne sebepten olursa olsun artık agresif sürülşer yapmadığınızı DH sürüşleri gerçleştirmeye uzak olduğunuz dile getirmişsiniz.Sadece XC bisikletlerinin yetersiz kaldığı noktalarda avantaj sağlamak için 160mm lik bir maşa fazlasıyla yeterli olacaktır,ki bu kadro için firma tarafından da önerilen çalışma mesafesi 140-160 tır herhalde..

DH bisikleti değil AM bisikleti topladım dediğiniz için dile getiriyorum.
Kadro Enduro değil Sx trail olsa bile fazla bence 200 mm.

Sevgiler,kolay gelsin...

• Beğen
Tepkiler: DWHL
slmlar selçuk abi bisikletinin özelliklerini yazarken maşası için; (Maşa: Marzocchi 888 SL ATA , 160-200mm.) yazmış... bu maşayı takmadan önce zaten üzerinde foes in yalnış hatırlamıyorsam AM sınıfı 160mm lik bir maşası vardı... zaten sürüş yaptığı yerlerde bisikletini zorlamadığınıda göz önüne alırsak bi probem teşkil edeceğini zannetmiyorum... Edeceği zamanlarda 160mm ye indirmesi 1-2 dk sürmüyordur...

Vallahi zaten iş detaylar da saklı.
Bisiklet için maksimum 160 mm maşa öngörülüyor. 160mm de kullanıyorum.Kadro açıları bozulmadı.
Haaaa,yahu neden 66SL ATA değil de 888?
Çünkü bende bir de Cove Shocker DH kadro vardı. Beyaz. O kadro yu toplayayım mı acaba düşüncelerinin içine 888 SL ATA "düştü".
Ve işin doğrusu daha önce yaşadığım bir kazadan dolayı biraz "tırstım". Selçuk ,kendine gel ..DH li yapabilenlere bırak
dedim kendi kendime:)
Shocker i burada Alman B.Elçiliğinde görevli bir vatandaşın oğluna satınca... 888 SL ATA Enduro ya nasip oldu.
İyiki de olmuş. Süper ve AM dan DH le kadar geniş bir alanda kullanabilecek sağlam bir maşa.
Dik iniş yapmıyorum...yazmıştım...az dik inişlerde bile nose heavy değil çünkü bunu Atomlab Pimpler çok iyi dengeliyor.Zaten Specialized ın nose heavy ve aman tanrım bu kadronun ve yeni SL in dengeleri bozulacak gibi bir endişesi olsaydı yeni Specialized AM ön maşayı single crown yaparlardı. Ama double crown yaptılar.:) SL ATA da 200mm ile 160mm arası değişim süresi 10saniye maksimum.
AM bir bisiklette üç yapraklı aynakolu çooook anlamlı buluyorum.
Ama görüşler değişebilir...Belki de Specialized a neden AM sınıfı komple bisikletlerine M970 XTR 3 yapraklı aynakol taktıklarını sormak gerekiyor.:eek:
Pedal: bir bisiklet üzerinde en kişisel seçimlerden birisi bu komponenttir. DH i kilitli pedallarla yapan sporcular var. Veya ikisinin kombinasyonunu seçiyorlar...Atomlab Quickstep pedalları buna en iyi örnektir ve şu anda Atomlab in en çok sattığı pedal modelidir.
Yani her şey yolunda.. bir şey hariç...ben daha çok Race Face Deus sele borusundan endişeleniyorum çünkü bundan önce düz Thomson Elite seleborumu "setback" modele dönüştürmüştüm:)
Endişeleri giderebildiğimi umarım.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay ve acumur
AM maşasında tabiki 3 yapraklı aynakol olur.O çok şaşırdığım için değil,maşa ile uyumsuz bulduğum eklediğim bir ayrıntıydı.
Bana daha çok maşa manasız gelmişti,hala da geliyor.
Pedal konusunda ise;DH yarışçıları kullanıyorlar genelde kilitli pedal ki oda çok yaygın değil.FR,DH sınıfında kilitli pedal kullanılır gibi bir genelleme yapmak doğru olmaz kanımca.
Fakat dediğim gibi kişisel tercihinize saygı duyuyorum.Teşekkür ederim açıklama için.

Şu double crown Specialized AM maşayı merak ettim.

Specialized markası iyi bir marka tabi ama sizin gibi her konuda da refereans olarak alacağım kadar üst düzey bir marka olduğunu düşünmüyorum bu arada.Yani Specialized şöyle yapmış,öyle olmasa böyle yapmazdı gibisinden yorumlar şahsınızı bağlar bence:)

Bu arada Cove çok sevdiğim bir markadır.
Gerçi shocker modelinin sele borusu dizaynını çirkin buluyorum ama peeler dh,playmate fr modelleri çok beğendiğim bisikletler.Keşke siz toplasaymışsınızda görseymişiz aleti buralarda..

Geri