Scudo Sports

Türkiye'de futbolun lağvedilmesi gerekliliği

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Galatasaray Fenerbahçe maçında kavga filan olmuş..Maçın özetine youtube'da bakayım dedim. Kavganın maç sonunda olduğunu da duydum. Kavgayla ilgili bir videoya tıkladım. Videoyu altta göreceksiniz. Arkanıza yaslanın ve birkaç dakika bu videoyu izleyin/dinleyin. Niye böyle bir başlıkla bu konuyu açtığımı anlayacağınızı umuyorum.

Scudo
@hgercek Çomar kesim derken bir noktada ayırmak gerekir. Şöyle diyeyim. Futbolcu maç bitiminde villadan veya malikaneden evine 1 trilyonluk Ferrari Enzo ile giderken, tribünlerde avazı çıktığı kadar bağıran, taşkınlık yapan ve küfür edip söven insanlar toplu taşıtla İETT ile doğalgaz parasını bile zor bela ödedikleri evlerine dönerler. Bu insanların hayatta başka bir amacı yok sanırım. Şahsım olarak futbola sadece eğlence olarak bakarım ama bunun dışında esprisi olmaz. Hayat amacı olarak görmek maalesef çomarlıktan da öte bir şey sanırım. Zaten bisiklet sporuna engel olan şey de bu futbol aslında. Her sene bilmem kaç milyon TL/dolar yatırım yapıyorlar o kadar yeni stadyumlar yapıyorlar ve başarı SIFIR. Şu yatırımlar bisiklete yapılsa çok daha farklı olurdu.

Gencligimde mac kacirmazken, 3 temmuz dolayisiyla Cok uzun suredir futbolla hicbir iliskim yok hala olan arkadaslarimin niye olduğunu düşünürken cevabi uzun zaman sonra yine arkadaslarimda buldum.
Evlendikten sonra erkeklerin bulusmak muhabbet etmek icin bir vesileye ihtiyaci oluyor, bunuda futbol sagliyor. Su an mac sonucu hicbirinin umrunda bile degil.

Yukarıdaki goruntuleri izledikten sonra gordumki degisen gelisen hicbirsey olmamis, simdi geriye bakinca iyiki bu kisir donguden cikmisim diyorum..

Futbolu 2 Mayıs 2012de ben de kale arkasındayken Fenerbahçe taraftarina durduk yere yapilan büyük saldırı ve provakatif olaylarda can tehlikesi atlattiktan sonra takip etmeyi degil goz ucu ile bakmayı bile bıraktim.

Rezalet.

Sadece futbol mu? Her konuyu bu şekilde genelliyor olmamdan rahatsız olanlar var ise kusura bakmasınlar lütfen ama sorun sadece futbolumuz mu? Her konuda hoşgörüsüz, hak hukuk tanımaz, eğitimsiz, saygısız, çıkarcı, bencil bir toplum olduk. Bu toplum içinde yaşarken katil dolmuşlar da lağvedilmeli, bisikletliyi horgörenler de, insanları yaftalayanlar da, yere tükürenler de, başka dinden olanları tü kaka gösterenler de, ..... de, ...... de, ...... de. Bu örneklerin sayısı maalesef arttırılabilir.

Maalesef eğitilmeden bu tür başlıklar bitmeyecek, sorunlar çözülmeyecek, ben dahil hepimiz sosyal medyada, arkadaşlarımız arasında sızlanmaya devam edeceğiz.

Benim teklifim fenerbahçe ile GS hiç maç yapmasın. Kafadan 3'er puan alsınlar, birbirlerine bulaşmasınlar...

• Beğen
Tepkiler: Hulki
Ortaokulda sınıflar arası maçı kaybeden sınıf sınıfımızı bastığında bıraktım oynamayı :)
şaka bir yana insanların tepkileri hoş değil spor olduğunu unutuyorlar

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
futbol nedir ya ? her türlü şiddet ve küfrün olduğu milletin aklıyla oynandığı bir etkinlik.Adamı polisler götürürken diğerleri ne diyor
adamsın ,adamın dibisin , bırakın lan adamı gibi gibi . ..ötü yemeyen tipler inselerdiya adamın yanına .Hani birlik beraberlik taraftar
olma değil mi? Hepsi hikaye , herkes oraya küfür etmeye içindekileri dökmeye , ne mal olduğunu göstermeye gidiyor.O yüzden futboldan
nefret eden biri oldum.Yazık günah bu kadar paralar harcanıp stadyumlar yapıldı.Ne kadar gereksiz.Siyasetçiler kendileri için yaptırdı işte
sonuç bu.

Türk futbolundaki futbolcular ve teknik adamlar belli... Gereklerini yönetimler yerine getirmedikçe bir iyileşme olmaz.. Futbolculara birkaç maç ceza verilir, akıllanır da.. Ya Fatih Terim gibi mafyavari tipler ne olacak.. Ya da kendisinden 15 yaş küçük futbolculara abilik edip, ayırması gereken yerde kavgaya giren Hasan şaş lar...

Ve malesef hakemlerimizin de suçu var... Maçta Soldado-Belhanda kavgası ilk başladığındaki iki oyuncunun da hareketleri üzerine hakem atsaydı onları, kavgayı değil maçı konuşuyor olacaktık...

Türkiye'de yaşam kalitesi, insana verilen önem artarsa.. Ben koyu Fenerbahçe'li olarak futbolun lağvedilmesine razıyım :) Yeter, battık be digiturk :)

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Ben türk futbolunu ve takım tutmayı çoktan bıraktım. Avrupa takımı olarak Bayern München taraftarıyım. Kafam rahat kavga yok, sinir yok, stres yok. Çoğunlukla şampiyon oluyor. Yenilse bile üzülüp dertlenmek yok. Nasıl olsa yenildiği takımı yenecek gibi gibi gibi :D Kafam rahat, sülalem rahat modunda takılıyorum.

Kızdığım diğer nokta şu oluyor. Ben Eskişehir'liyim. Eskişehirspor'u tutmuyorum, desteklemiyorum. Sonra muhabbet açılınca cevap sırası gelince tutmadığımı, desteklemediğimi söylüyorum. Sen Eskişehir'li değil misin? Eskişehir'den ekmek yiyprsun hede hödö. Lan tutmuyorum işte zorla mı? Mecbur muyum? Tutmayınca Eskişehir'de barınamayacak mıyım? Hayır Eskişehirspor'un bana faydası ne ? Bana gelir mi sağlıyor? Aşımı ekmeğimi mi veriyor? Ne yani. Umurumda da değil. İsterse tarihten silinsin umurumda olmaz. Bak gene sinirlendim.

Seyri güzel, fanatizm barındırmayan o kadar güzel sporlar var ki.. Toplu veya topsuz.. Otomobil yarışları mesela... F1 i, WTCC yi, FIA GT yarışlarını kaybettik.. Pisti abuk sabuk şeyler için kullanıyorlar şimdi..

Acaba Türkiye'nin her iline yapılan devasa stadyumların amacı,insanların maça gelip küfrederek deşarj olmalarını sağlamak mı?
Niye yapıldı bu statlar?Yeni Arda Turan'lar çıkarmak için mi,yoksa yabancılara para yağdırmak için mi?Yoksa kitleleri meşgul etmek için mi?

Korkunç bir para ve zaman kaybediyor ülke..Sonuçta yukarıdaki 5 dakikalık video çıkıyor ortaya..

Veledromdan bahsedilmiş..Ben de bahsedeyim..Bu devasa stadyumlar yerine devasa,üstü filan kapalı veledromlar yapılsaydı,çok mu kötü olurdu?Tabi ki şu aşamada bu veledromlardan bir Sagan filan çıkmaz da,en azından çocukların/gençlerin mutlu olması sağlanırdı..
Büyüklerin küfrederek,kavga ederek deşarj olmaları,çocukların/gençlerin mutluluğundan daha mı önemli?
Çok ahlaksızım,çok ahlaksızca şeyler düşünüyorum değil mi:rolleyes:

O kadar çok yazacak/söylenecek şey var ki..

Bu hakemlerden de bahsedeyim biraz..Fabrikada bir işçsiniz ve başınızdaki şef,günde 10 defa yanınıza gelip size ağır küfürler edip gidiyor..Çalışır mısınız bu fabrikada?Küfürden hoşlanan insanlar olduğunu biliyorum..Yani böyle bir ortamda çalışacak insanlar var ama azınlık bu insanlar..Çoğunluk bu fabrikada çalış(a)maz..
Türkiye'de adam hakemlikten emekli oluyor..Nasıl böyle bir şey olabilir?!
Her maçta ana avrat küfür yiyiyorsun ama ısrarla işini yapmaya devam ediyorsun..Bu kişiler emekli olunca,mesela spor programlarında küfre karşı olduklarını söylüyorlar:D
20 sene küfür yiyor adam ve bundan rahatsız olmuyor,sonra biri küfür edince,ayıp/günah/suç diyor..Yahu,senin bunu demeye hakkın var mı?Küfüre karşıysan,niye yıllarca küfür yedin?Bankamatikten çektiğin para hoşuna gittiği için mi?

Videoda gördük/duyduk..Yüzlerce/binlerce insan hakeme küfür ediyor ve hakem de sağırmış gibi stada doğru bakmıyor bile..Alışmış çünkü..!
Son yıllarda temiz futbol bilmem ne denilerek birşeyler yapılmaya çalışılıyor..Soruyorum..Bu küfür edenler tespit edilip gereken ceza verilecek mi?Hiç sanmıyorum..
Bir başka konu..Bu tarz videolar neden tvde gösterilmiyor?Neden?

@ahlaksız Sagan çıkmaz demişsin de öyle bir çıkar ki Saganı sırtına da alır finişe gider bu çocuklar.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
@scottrek
Sagan gibi sporcuların bu ülkeden çıkamamasının nedeni,bu ülkede bir zihniyet/kafa sorununun yaşanmasından kaynaklanıyor..Gençlerin fiziki olarak güçsüz olmasından değil..
Şu an Türkiye'deki tüm statları yıksak ve son teknoloji kullanılarak veledromlar inşa etsek bile,Sagan çapında yıldız sporcular yetiştiremeyiz..Sporcu yetiştirmek sadece spor kompleksleri ile mümkün olamaz..Eğer böyle olsaydı,bugün Türkiye'de Messi,Ronaldo gibi futbolcuların çıkması lazımdı..

futbol lagvedilmeli siyasetin para ile ilişkisi kesilmeli

Geri