Scudo Sports

Turda ilk gece

Scudo
@MossoM sizdeki selenin aynısından ağabeyimin bisikletinde var ve çok rahatsız ben o sele ile 10 km gitmem sizin görüşleriniz neler yoksa bendemi sıkıntı var :confused:

@MossoM
Yine tersinden kalkmisin. Aslinda dunya yuvarlak oldugundan bizde asili duruyoruz ama farkinda degiliz :D guzel gidiyor umarim turun ? Masallah

@Hakan38 Tayt var alıştım ama ağrıtıyor. Ben daha konforlunun nasıl olduğunu bilmediğim için sürüyorum işte:)

@mariokaldato Güzel gidiyor abi şimdi asostayım dün geldim buraya yarında kalıp ertesi sabah çok erken edremite yola çıkmayı düşünüyorum

Bu arada kamp alanlarına sözde insanlar kafa dinlemek için geliyorlar ama birbirlerini yiyorlar. Aynı gece sağımdaki ve solumdaki gruplar kendi içlerinde kavga ettiler. Kendi keyifleri kaçtığı gibi benimde uykumun içine ettiler. Basit görgüdür free kamp yeride olsa kapalı çadırlar varsa yakınında 12 den sonra kısık sesle konuşursun hayvan herifler normal gündüz modunda takıldılar. Tura tek çıkıp tek kalabilceğin yerlere gitmek en güzeli ya da çok iyi anlaşabildiğin biriyle çıkıcaksın çift çadır.

Evet arkadaşlar bu gece Ören’deyim. Nihai hedefim Fethiye’ye ulaşamaya vaktim ve motivasyonum yetmeyecek gibi duruyor. Fethiye’ye ya da Kuşadası’na buradan nasıl giderim en kolay. Dikili’den de olabilir yarın sabah sürmeyi planlıyorum oraya.

Üzerinden onca zaman geçmiş ve hala yeni bir tura çıkmadım. Bana bu konuda ilham ve motivasyon verebilecek bir turcu var mı aramızda :)

Evet arkadaşlar bu gece Ören’deyim. Nihai hedefim Fethiye’ye ulaşamaya vaktim ve motivasyonum yetmeyecek gibi duruyor. Fethiye’ye ya da Kuşadası’na buradan nasıl giderim en kolay. Dikili’den de olabilir yarın sabah sürmeyi planlıyorum oraya.
hocam bunu sordunuz ve cevap gelmedi mi?

hocam bunu sordunuz ve cevap gelmedi mi?
Malesef ben de şimdi farkettim. Dikiliye kadar gittim daha sonra, çok yorulmuştum 2 gece Dikili'de kalıp daha sonra otobüs bileti alarak geri döndüm. Aslında izbanla İzmir'e gidip bir gece otelde kalıp devam etmek gibi bir plan yapmıştım. Sanırım sıcaktan dolayı ( Güneye indikçe turu çok etkiledi sıcak ) bitkin ve hasta hissediyordum. Belki de beslenme ve aşırı yorgunlukla alakalı bilmiyorum. Sonraki sene arabayla gittim bende Fethiye'ye :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
peki @MossoM nereden başlamıştınız tekirdağ mı? toplam kaç km oldu turunuz? bende planlıyorum, anormal uzun bir tur (benim için) şuan hayalden öte değil. uzun yıllardır motosikletle yapmayı düşündüğüm bir proje benim için..şimdi yazarken bile inanmasamda toplamda 2800 km civarında...burada bu mesafeleri rahat yapan arkadaşlar, kompetanlar var..en son ismi Ayetullah tı sanırım, onun turunu okuduk zevkle, o da başaranlar tarafında..yanlış anlaşılmasın sizde başarmışsınız ama tam hedeflediğiniz gibi olmamış..banada doktor değil, damdan düşen birileri daha elzem...😁...mesela köyde tek başıma yazıda kaldığım oldu...gece açık alanda yürür giderim...ama ormanda tek başına uyumak...işte bu sıkıntı...bunu direk yaşamışsınız..ayrıca güvenlik hissi, kime güveneceğini doğal olarak bilememek vs...ben şahsen doğaya tek başıma kamp kurmayı çok istesemde yapmayacağım, eztra durumlar olursa bilemem...petroller, okul bahçeleri, kumsal, öğrt.ev. paralı kamplar....birgün sonrasını planlayarak çıkmak istiyorum...tava tencere ocak olmayacak bikepacking tarzı düşünüyorum..sizinde dediğiniz gibi heryer bim...çay kahvede illaki yolda içilir...
banyo için ya deniz ya da 3-4 günde kalınacak pansiyon, kamp vs...2 ay gibi sürecek (dile kolay)...
lafın özü, bisiklet elde de gidilse, dönüş otobüsle de olsa tur turdur, herkesin yapabileceği bir konforsuzluk değildir..umarım becerebilenlerden olurum...

Hakan Bey, genel itibariyla teorik olarak tur olayını çözmüşsünüz yani yeterli bilginiz var. Yine de bir çok şey yolda keşfediliyor çok lazım olacağını düşündüğünüz bir şey hiç işinize yaramıyor. Başka bir şey ise tur dostunuz oluyor. Tura Küçükçekmece'den çıktım. Dikiliye 650 km yol geçerek ulaştım. Ormanda uyumak gerçekten sıkıntı. Gece bütün orman ayaklanıyor resmen her yerden bir yaşam belirtisinin sesi duyuluyor o seslerden de halüsinasyon üretiyor beyin biri adım adım çadıra yaklaşıyormuş gibi :) ama o ses tam olarakta o ses oluyor yani uyumak sıkıntı tek başınıza. üzerinizdekililerin yıkanması veya değiştirmeniz çok önemli yeri geldi elde yıkadım ihtiyacım olan bir şeyi. Yeri geldi hepsini yıkamaya verdim. İç çamaşırı mesela kullan at mantığıyla olmalı ama pedli tayt giyince sıkıntı.

Evet yiyecek bulmak bir bakıma kolay ama bazen öyle olmuyor kendi yemeğiniz yanınızda olmalı. Asos Kadırga koyunda 3 gece kaldım ( Güzeldi çünkü ) yemek sorunu var orada. Neyse ki bir otelde açık büfe kahvaltı yaptım bir gün ( turcu dostu bir görevli sağolsun:) ve bir akşam yemeğini de güzel para harcayarak yine başka otelde yemiştim. Su çok önemli yol boyunca. İnsanlar tek olduğum için beni tehlikeli görmüyor bu sebepten bir sorun da olmuyor. Direkt kötü niyetli birilerine gelmek lazım başa bela olmaları için.

Yolda en çok sorulan soru güvenlik oldu. Bıçağın vardır kesin diyende oldu. Ama bıçak meyve bıçağıydı sadece. Çekiçim vardı benim :) Tavsiyem ya yolda ekipman değişimi yapabilecek gibi gidin ya da önce daha kısa bir tur yapın. En iyi turcu o an turdaki turcudur.

@MossoM harika bilgiler, sağolasın...👍

• Beğen
Tepkiler: MossoM
@MossoM Hem kamp, hem bisiklet turu ikisi bir arada favorim ve en keyif aldığım şeylerin başında geliyor. Uzun zaman oldu yapmayalı ama şu virüs sıkıntısı biter bitmez yapılacaklar listemin en başında yer alıyor. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
:harika:

Geri