Scudo Sports

Tur işi

Tepki
11
Bisiklet
Sedona
iyi akşamlar bisiklet forum üyesi arkadaşlar uzun yol turlarda kendimiz yada bisiklet için herhangi bir belge çıkartmamıza veye başvuru yapmamıza gerek varmıdır var ise ayrıntılarıyla yazarsanız teşekür ederim.

Scudo
Uluslararası ise tabiki var okuduğum bir gezi yazısında birisi bir ülkeden diğer ülkeye geçememişti.

@umut bayır
Uluslararası turlar dışında,öyle birşeye gerek yok fakat bisikletle otoyola çıkamazsın.

• Beğen
Tepkiler: umut bayır
Uluslararası turlarda vize almak gerekir değil mi yoksa her ülke için şart mı vize almak?

@Emre Akkanat peki şehirler arası turlar nasıl sağlanıyor otoyol yasaksa bilgi verebilirmisin çünkü daha bugün bir Alman Trek bisikletiyle E-5 karayolundan ilerliyordu

@MurathanKaratmanlı
Şehirlerarası yollardan gidebilirsin fakat otoban denen gişelerden geçilen yollardan gitmek yasak

@harunbas141
Türkiye'den vize istemeyen ülkeler dışında gerekiyor

@MurathanKaratmanlı
Baksen su Treke Almanyada mı uretmeye baslamıslar artık :eek::rolleyes:

Kural yasak olması sen uyarsın o uyar biz uyarız,uymayız kural var yasak diye sen ister gider ister gitmezsin.

Sizi bilmem de ben her tur öncesi sevdiceğimden izin belgesi alıp Valide Sultan' a onaylatıyorum. Ahh şu kadınlar! :D

@Ebubekir
Adam almana benziyordu sarışın mavi gözlü altında trek vardı ne diyim yani :rolleyes:

Almanlar ne yapıyor acaba? Her yer otoban. parası neyse verelim, biz de geçelim (şaka tabi, deli gibi gidiyorlar araçlar) Otobanda su satmak, simit satmak, kanat çırpan kartal maketi satmak serbest bisiklet yasak. al sana, al, al.. Döv onu, döv, döv..

@MurathanKaratmanlı
Vadide yankılanan kartal sesi de çıkarıyor. Satanlar da Orta Asyalı hep.

ben bu işe tur bisikletiyle başladım 10.000 km kadar dolaştım ne izin aldım ne karışan oldu karışamazlar çünki kurallara uymayı sevmem bisikletin tek kuralı vardır sadece pedal çevir çevirmezsen ilerleyemezsin düşersin ve artık her yolda emniyet şeridi var beni ilgilendirmez yasak ben yoluma bakarım istediğim yerde kampımı kurarım istediğim yerde denize girerim istediğim yerde dururum vs. vs. bisiklet özgürlüktür yurt dışına hiç çıkmadım bilmiyorum ama yurt içinde bisiklet kullanırken hiç bir kurala uymuyorum :);)

• Beğen
Tepkiler: lealtad ve stalker
Kurala uymamak diye bir sey yok dostum. Kimse kurala uymazsa kim once gececek kirmizi isiklarda? Gecenlerde trafik polisine sordum bu ve bunun benzeri konulari. Kucuk arac oldugundan herkese oncelik taniman gerek. Seni trafikte arac olarak sayip saymamalari ayri bir konu ama bir gun trafik polisi ceker cezayi keserse pasa pasa gider odemek zorunda kalirsin o cezayi. Yok odemem dersen faiziyle devlet eve icra kagidi yollar gene alir.

Ben arasıra kaldırımdan gidiyorum arkamdan çindeki tanımadığım akrabalarıma kadar küfür yiyorum.

Ne yani benim anlattığım onca şeyden bunu mu çıkardın ben şunu anlatmaya çalıştım bisiklet özgürlüğün aracıdır bu alete kalbinde özgürlük,iyilik,kardeşlik,dostluk,yardımlaşma,dayanışma vb. duyguları taşıyan insanlar bu alete bindiklerinde kendini iyi hisseder rahatlamış hisseder bisikletle dünyanın heryerine gidebilir her yokuşunu çıkabilir her şelalesini pınarını görebilirsin tabiki bu ruhu taşıyorsan yani bisiklet seni her yolda taşır buda sıkıntı yok ister otoban ister köy yolu ister dağ yolu her yerde taşır seni ama işte o yolları geçicek ruh lazım biyerde her şeyi bırakıp sadece hedefe odaklanmak lazım ve ulaşınca demekki yapıla biliyormuş demek kadar güzel birşey yok:harika:

Geri