Tur için dinamolu göbek önerirmisiniz?

ERDEM ÖZDEMİR

Aktif Üye
Tepki
19
Bisiklet
Corratec
Tur bisikleti kullanan arkadaşlardan dinamolu ön göbek kullanımının avantaj ve dezavantajlarını öğrenmek istiyorum.

Scudo

Okan A

Aktif Üye
Tepki
293
Benim bisiklette dinamolu göbek var ama henüz tur yapmış değilim:) İşe gidiş gelişler ve haftasonu kullanımlarımda dinamolu göbekten memnun kaldım. Ama henüz sadece aydınlatma için kullanıyorum dinamolu göbeği. Çok fazla sürtünme yaratıyormuş gibi gelmedi bana.
Siz eğer konaklamalı turlarda enerji ihtiyacı için kullanacaksanız göbeği ben de henüz dinamo enerjisini şarja aktaran bir düzenek ((link) vs.) kurmadım. Nisan sonunda 2 haftalık bir tura çıkacağım. Bir ihtimal o tur esnasında bu sisteme geçme durumum var. Uzun turlar yapmış olan arkadaşlar birazdan eminim daha doyurucu içerikle sizi bilgilendirirler.

ERDEM ÖZDEMİR

Aktif Üye
Tepki
19
Bisiklet
Corratec
Şimde sadece kısa turlar için kullanacağım.Dediğiniz gibi sürtünmeden dolayı bir zorlanma hızını kesme oluyormu onu merak ediyordum

Powerbank, güneş enerji paneli gibi ürünlere fazladan para vermek istemiyorum.Dinamoyla aydınlatma ,telefon vb. şarj edebilirmiyim bunlarıda öğrenmek istiyorum.

BF Okuru

Üye
Tepki
65
Dinamolu göbek hakkında hiç bilgim olmasa da güneş paneli ve şarj deposu ikilisiyle, bisiklet sürmeye gerek kalmadan, -iki gün boyunca kamp yapmayı düşündüğünüz bir yerde örneğin- enerji ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

Eyyorlamam bu kadar.

Ayrıca:

(link)

http://1.bp.blogspot.com/-dPPJGJO5nuY/UwzNOUfwoGI/AAAAAAAAAP8/d5lVke4nuGg/s1600/IMG_0070.JPG

Bu satırları yazarken, bir aydır gelmesini beklediğim Xiaomi şarj deposu geldi. Vay arkadaş!

Unutmadan, şarj deposu-güneş paneli ikilisi, günlük hayatta da işinizi görecek cihazlar. Mesela ben araziye çıktığımda her ihtimale karşı alırım yanıma. Kameranın pili biter, telefonun şarjı biter... Bütçeyi biraz zorlamalı sadece.

http://4.bp.blogspot.com/-DSbdGbpRU-o/VKJknYZdpTI/AAAAAAAABsQ/UF2jngQulvE/s1600/IMG_3882.JPG

ERDEM ÖZDEMİR

Aktif Üye
Tepki
19
Bisiklet
Corratec
Yani ucuzda değil dinamolar.100 den başlıyor 500 e kadar var.Aydınlatmadan başka ne işlere yaradığınıda öğrenebilseydim

Efe Taner

Üye
Tepki
7
Bisiklet
Kron
okuduğum bir blogda bir kişi hiç memnun olmadığını yazmıştı. boşa giden 800 lirama mı yoksa her saat boşa giden 2 km ye mi yanayım gibisinden bir şey yazmıştı.

biraz önce de gürkan genç in bloguna baktım o da kullanıyormuş. bol bol araştırmak gerekli

ben dinamodansa kaliteli güneş paneli + power bank taraftarıyım.