Scudo Sports

tur bisikletini yola cevirme

@Ali Ç.
Farkinda olmadsn benim dedigi mi onaylamissin. Keske farkinda olsaydin...

Scudo
@Tahsin Y.

Nasıl baktığına bağlı şimdi düşündüm de oraya da çıkıyor kapı :)

Trek Fx serisinin kadrosunda dağ bisikleti için kullandığı Alpha Aluminium ve Alpha Gold Aluminium'u kullanıyor. Fakat yol serilerinde 100 ve 200 series Aluminium'u kullanıyor. Her ne kadar bisikletin bütün komponetlerini yol bisikleti için olan komponetlere çevirecek olsanızda hem kadroda kullanılmış olan alüminyum hem kadronun yapısı sizi tatmin etmeyebilir.

Bağlantıda Trek'in kullandığı kadro malzemelerin özelliklerini bulabilirsiniz.

(link)

@Gökhan Kıranartlıoğlu

Peki amörsitör takılabilir mi?

Sahibinden de ikinci el yol bisikletleri mevcut. 200-500 TL lik bir şey al. Çevirdiğinden daha iyi olacaktır. İlerde de duruma göre satıp daha üstünü alır veya elindeki ile devam edersin.

Fx serilerinin özelliği amortisörsüz oluşudur. Fx'in üst modellerinde (7.4, 7.5 ve 7.6) ön çatal alüminyum yerine karbondan yapılmıştır ve yine Fx 7.3'den sonra isozone handlebar vardır. Bunlar yol sarsıntısını azaltır. Ama bir amortisör gibi çalışmazlar. Amortisör takılır mı? Hiç zannetmiyorum. Ama amortisörlü model bakıyorsan yine fx gibi hybrid olan Trek'in DS serisine bakabilirsin. Dağ bisikleti ile şehir bisikleti arasında bir yerdedir.

(link)

Kullandığım dağ bisikletinden sonra almaya ilk niyetlendiğim bisiklet DS serisiydi.

Geri