Merhaba,
4 senedir kullandığım Scott speedster 25 şehir bisikletimi önümüzdeki sezon satıp yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum (inşallah).
Bütçe olarak 3000-4000 gibi düşünüyorum.
Neden yol bisikletine geçmeyi düşünüyorum: Forumda bir arkadaşın, "bir gün herkes yola gelecektir" diye cümlesini hatırlıyorum

Amacım öncelikle performans, şehir bisikleti ile maksimum 40-50km hızla gidebiliyordum tabi çok uzun sürede kalamıyorum bu hızda.
Ayrıca bazen yanımdan geçen yol bisikletlilerin benden daha az pedal çevirip yanımdan geçip gitmeleri hoşuma gitmiyor
Epeyce araştırma yaptım ama yol bisikleti konusunda hiç tecrübem yok, kafamı karıştıran bazı şeyler var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
1) Yol bisikleti olarak endurance mi yoksa klasik model mi seçeyim bir türlü karar veremedim, normalde düz yolda kullanıyorum ama her yolda dümdüz değil, acaba hangisini seçmek daha mantıklı?
2) Endurance veya klasik yol bisikleti seçimime bağlı olarak, eğer endurance modellerini seçersem bazı modellerde teker farklı var, çoğusu 700x35 daha kalın tekerli yani bazısı 700x32. Kalın teker olması engebeli yol için elbet avantaj ama hız vb. konusunda çok mu dezavantajlı acaba?
3) Eski kullandığım bisiklet hidrolik disc frenliydi pek problem yaşamadım sadece balatalarını değiştirmiştim. Acaba yol bisikletlerinde hidrolik disc fren çok mu gereksiz? Disc frenler genelde endurance olan modellerde oluyor sanırım.
4) Son olarak kadro boyu hakkında, bisiklet markalarına göre ufak tefek oynamalar oluyor ama bana en uygun sizce hangi kadro boyudur?
(Boy 1.60 iç bacak boyu: 70cm)
Satıcıya sorsan sana M bile olur derler

48-50 kadro sanırım bana uygun olur diye düşünüyorum.
Tüm bunların yanında her şeye karar verdikten sonra en zor olanı bana uygun XS veya S kadro bulmak.
Benim bulduğum bazı Small kadrolu modeller:
(link)
48 kadro (çok mu ufak gelir emin değilim)
(link)
49 kadro ama bütçemi aşıyor
(Biraz bütçemi aşıyor)
(link)
Small kadro ama 2014 model
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link).
(link)
Konuyu yazıp bir çok kez ekleme ve düzeltme yaptım, şuan aklıma giren acaba biraz daha paraya kıyıp en uygun carbon kadrolu bir model mi almak ?
Mesela:
(link)
(link)
(Donanımları biraz düşük mü??)
(link)
(link)
Lütfen bana gerek marka gerekse teknik özelliklerine göre tavsiyelerden bulunur musunuz rica etsem.
Hangi marka, jant, hangi set, teker boyu (700x??) , ayna kol, kaset, vites vb. hangisi daha iyi bilmiyorum.
Amacım eli ayağı düzgün, özellikleri düzgün kadrolu bir bisiklet almak.
Şimdiden teşekkürler.
Eğer bütçeyi denk getirirsem 105 set'li almak isterim. Forumda 105 setli donanıma sahip olanlarının daha iyi olduğunu öğrendim.