Scudo Sports

Tur Bisikleti Önerileriniz ?

yusuf can

Üye
Tepki
31
Herkese merhaba.. Yaklaşık 10 sene önce toplamış olduğum shimano kadro ve deore takımdan oluşan MTB ile 10 yıldır pedallıyorum. :) Bisikletim hala canavar gibi ve yeni bir MTB arayışına beni sürüklemiyor.. (çok ağır oluşu, maşanın verimsiz oluşu vs gibi sıkıntılara rağmen yeterli benim için)

ancak ne varki son zamanlarda oluşan orta-uzun mesafeli şehiriçi-şehirlerarası tur hevesim nedeniyle elimdeki mtb çok hantal gelmeye başladı.. Artık tamamen asfalt kullanımına uygun bir şehir-tur bisikleti edinmek istiyorum.

Sizce de şehiriçi turlayacak olan birisi için mtb yerine tur bisikleti daha mantıklı değil midir?
Boyum 1.90 kilom 95.. Bisiklet merakımın yanında vucut geliştirme ile de alakalı olmam epey cüsseli olmamın sebebidir.:) Ölçülerime uygun tur bisikleti arayışına giriştim ve ilk kafama yatan GEOTECH LİFE 28' oldu. Geotech in kafama yatmasının en büyük sebebi amortisörlü olması. Nitekim bozuk, çukurlu yollarda ben kilolarda birisini bisiklet rahat kaldırabilmeli diye düşündüm..

İkinci sıraya da SEDONA 321 i koydum. Ancak amortisörünün olmayışı kafamda soru işareti bıraktı.

Üçüncü sıraya ise SALCANO İSTANBUL modelini çektim..

Şimdi sizlerden max 700-800 tl aralığında olan bütçeme uygun seçtiğim bu bisikletlerden bana birini veya bunlar dışında kullanım ve tecrübelerinize dayanarak tavsiye edebileceğiniz bir başka tur bisikleti rica ediyorum.:)

teşekkürler..:)

Scudo
Bunlar arasında elbette Sedona 321. Ne olduğu belli bir marka ve model.
Whistle Guipago da peşin alırsanız o bütçe için tercih edilebilir..

• Beğen
Tepkiler: yusuf can
@randie

Whistle ile Bianchi kardeş markalar sanırım?

Aynı isim ve kardroda Bianchi'nin de var.

(link)

Yusuf hocam, benim de tercihlerim sizinkiyle hemen hemen aynı.321 ya da GUIPAGO 1160 alacağım bende.

• Beğen
Tur bisikletinde olabildiğince az donanım olacak. Saf bisiklet olacak.

Bu nedenle, maşa, disk fren, gereksiz aksesuarlardan uzak durun. Alabileceğiniz en sade, en amacına uygun bisikleti alın ki düzgün bir tur bisikleti olsun. Şundan da biraz olsun, burası da biraz bundan olsun diye başlarsan, hiç birşeye benzemeyen, saçma sapan bişey olur elinde :)

arkadaşlar teşekkür ederim.. bu sabah Sedona 321 aldım.. 54 cm kadro tam oldu. 40 km de yol yaptım gayet keyif aldım umarım pişman olmam..

bu arada tecrübeli arkadaşlara sorayım ben bu bisikleti satmaya kalktığımda 54 cm kadro zorluk yaşatır mı acaba??

öncelikle hayırlı olsun. alın ve hemen satmayı düşünün öyle mi?:) şaka şaka.
her bisikletin alıcısı vardır merak etmeyin.

• Beğen
guipaggo veya 321 den birini almanı tavsiye ederim :)

Geri