Tur bisikleti mi yoksa şehir bisikletinden tur bisikleti mi?

Tepki
25
Bisiklet
Specialized
Selamlar,
Şu anda Specialized Sirrus 2010 model bisikletim var. Bazı upgradelerle bu bisikletimi tur bisikletine çevirdim. Ancak bisikletin geometrisi agresif sürüş için tasarlandığından tam bir gezinti bisikleti gibi olmuyor. Örneğin, lastikleri 32c boyutunda, kadro alüminyum ve bagaj yüklendiği zaman yokuş inişinde sağlam bir yalpalama yaşadım. Adeta bisikletin arka bagajından esneme yapıyordu. Kullandığım bagaj da Tubus marka, sağlam cromoly çelikten bagajdır. 40 kg ağırlık limiti vardır. İniş uzun olduğundan aşırı tedirginlikle inişi gerçekleştirdim. Lastiklerimin 35c olması da azıcık bozuk zeminde ya da kumlu, topraklı zeminde kayma durumları oluyor. Lastikler de Schwalbe Marathon Greenguard. Yol kenarındaki ufak çakıllar bile bazen ön lastiğimi hoplatıp adeta rayından çıkarmış gibi bir his yaratıyor. İlk kamplı turumda bana çok büyük sorun yaratmasa da, şehir içi commuter tarzı bir modelden tur bisikleti yaratmış olmamı sorguladım diyebilirim.

Dolayısıyla, paraya kıyıp bir adet VSF T-100 alsam mı diye düşünüyorum. Kendimle cebelleştiğim nokta da bir yanım var olan bisikletinle idare et derken, öbür yanım al bir kere rahatına bak düşünceleri. Genelde bisikletimi ulaşım amaçlı da kullanıyorum ama en azından bu yaza doğru 1 haftalık bir tur da yapmayı planlıyorum. VSF T-100'ün avantajı daha kalın lastikler, çelik bir kadro, dinamo gibi ekstra faktörler de söz konusu. Tabi en önemlisi çelik kadro. Sürüş olarak ne kadar bir hissi fark yaratacağını bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Öte yandan, herhangi bir bisikletle de tura çıkılabileceği gerçeği var. Yani illa VSF, ya da X bir marka tur bisikleti olsun da (gerçi VSF, Surly, Fuji gibi markalar alınabilecek en hesaplı tur bisikletleri) ben tura gideyim düşüncesinde değilim. Ancak VSF yaklaşık 1 senedir takip ettiğim ve beğendiğim bir marka. Tur tecrübesi, ve/veya gerçek bir tur bisikleti tecrübesi olanların fikri bu konuda benim için çok önemli.

Bana yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Scudo

MurathanKaratmanlı

Aktif Üye
Tepki
101
İsim
Murathan Karatmanlı
Çelik avantaj değil ki bence başka bi modele yönelin.

Tepki
25
Bisiklet
Specialized
Merhaba,
Neden dezavantaj olarak gördüğünüzü belirtebilir misiniz?

Teşekkürler

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.443
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Şöyle düşün bisiklete bindiğin zamanın ne kadarını şehirde geçiriyorsun. (günübirlik seyahatlerde dahil olmak üzere) % 90 oranında ise hiç gerek yok. Senin tarzın fitnes, akıcı ve şehirli. Yok eğer evi barkı terkederim bir serkan taşdelen gürkan genç olurum diyorsan tur bisikleti gibi bir bisiklet al. Ama öyle olmadığı besbelli. Onun için bisiklet değiştirmene gerek yok evladım. Hoşçakal
Bisikletçinin güzin ablası.