@Erdem Yıldırım
Arkadaşım merhaba,
Tur bisikletim daha çok yeni toplam 30km bile yapmamışımdır,mtb ile birkaç bin km yaptım.
Tur bisikletinde oturuş pozisyonu ve sürüş kesinlikle daha rahat... ilk izlenimlerime göre uzun turlar özellikle sabit hızlarda çok iyi performans bekliyorum,hızınızı alınca yani hızınıızı sabitledikten sonra çok rahat gidiyorsunuz.
Mtb de de tur lastiği kullanıyorum,dişsiz,hafif desenli,şehir içinde /trafikte kesinlikle daha kullanışlı,daha kıvrak ve ani hızlanmaya daha yatkın,tur bisikleti biraz hantal kalıyor.
500-600 km lik turlara da çıktım,2-3 gün den sonra yoruyor,zaten bunun için tur bisikleti aldım.
Özetlersem dağ bayır veya atik olmak istediğim trafikte uygun lastikle dağ bisikleti tercih ederim,ama uzun turlarda ve sabit hızlarda tur bisikleti çok daha rahat olacak gibi..,istediğiniz hıza gelince tur bisikleti çok rahat gidiyor...
Amortisörlü ve disk frenli almamın en önemli nedeni 115 kg olmam,60-70 kg olsam düz maşalı/vfren li de olabilirdi...Şu anda bagajla ve bisikletle birlikte 140kg geliyoruz ve ciddi yokuş indiğim oluyor,disk fren ve ön amortisör bana şart.
Mtb de daha önce arka amortisörlü bisiklet de kullandım ,çok süper birşey almayacaksanız uzak durun,rampalarda adamın canını çıkarıyor...
Bu ara ben de Konya lıyım,son bayramda Konya da bahsettiğim arka amortisörlü Bianchi ile kısa bir tur attım,gereksiz yere çok yoruyor,Trek imi götürmediğime bin pişman oldum..
Konya şehir içi ve civar bölgede kullanacaksanız Trek fx , Scott ın sub serisi ile specialized in Sirrus modellerini önerebilirim....ön amortisöre gerek yok.
Bence 28" Konya için daha uygun..
Merak ettiğiniz başka birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...