Scudo Sports

Tüketici Hakları ?

Tepki
125
(link)

Linkteki haberleri okuyunca ağlamak geldi içimden, adamlar 1-2 geri bildirimde dahi sorumluluğu üstlenerek ürettikleri ürünlerin hatalarını kabullenip geri çağırıyorlar.

Darısı güzel ülkemizin başına.

Scudo
türkiyede. satılan mal geri alınmaz

her sorunlu ürünün bi alıcısı vardır

(günümüze uyarlanmış atasözü)

yaklaşık iki yıl kullandığım lafuma ceket boyun kısmından çok az su sızdırdığı için tüketici hakem heyetine verdim ve bilirkişi beni haklı buldu. aynen yerine yeni ceketi aldım firmadan. hakkınızı arayın sonuna kadar

Fransızlar bu konuda çok iyiler hatta ürün sorunluysa tamir etmeyip bir yeni modelini veriyorlar.

@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Bu yaptığım tek değişim değil, başka ürünlerde de iade ve tam değişim aldığım oldu. Sonuçta tüketici hakları tüketici hakem heyetinde çözülebilecek bir durum. Ürün sizin hatanızdan dolayı bozulmadı ise yenisinin verilmesi kararı çıkması muhtemel. Bu karar üreticinin menşeinden bağımsız işliyor. Ürünün vaad edilen özelliklerini koruyup korumaması ile alkalı bir durum.

Daha önce değişim aldığım ürünler:

Motorola akıllı telefon
Sony Ericsson cep telefonu

Bunlar hakem heyetine gerek olmadan direk değiştiren firmalar idi...

@halil ibrahim duran

Bir firmanın ürettiği üründe (tasarım, ham madde kalitesi, imalat vb ) kullanıcı hatasına dayanmayan kusurları kabul edip. Maliyetini üstlenerek ürününü geri çağırması, ücret iadesi yapması veya birebir değişim yapması, o firmanın müşterilerine ne denli saygı duyduğunun bir göstergesidir bence. (Tabi bu noktada bağlantı adresini vermiş olduğum haberlerin gerçekleştiği ülkelerde kanunların tüketiciyi koruma altına alıp, firmaları bu yönde çalışmalar yapmaya zorladığının da göz önünde bulundurulması gerekir.)

@halil ibrahim duran

Bence olayın tam da böyle gerçekleşmesi gerekiyor. Müşteri şikayetleri, herhangi bir mahkeme veya tüketici hakem heyeti kararı olmaksızın firmayı ikna edebilmeli, ayıplı ürettiği ürününe sahip çıkması için.

(dile getirdiğim fikirlerim art niyetli olan müşterilerin sırf menfaat elde etmek amacıyla yaptığı şikayetleri kapsamaz, mazur görmez)

Geri