Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Truvatİv Fİrex Ayna Kol

Emir Alaca

Forum Bağımlısı
Tepki
432
arkadaşlar truvativ aynakol hakkındaki yorumlarınız nelerdir.ayrıca Halil arkadaşım sen de truvativ stylo kullanıyorsun galiba sana birkaç soru sormak istiyorum bildiğin gibi böyle üst model aynakollar da dişliler aliminyumdan yapılıyor ya (hafif olsun diye)duyduğuma göre aliminyum dişliler çabuk eriyormuş yaklaşık kaç km. de erir(tahminen)bir de aşındığı zaman dişlileri teker teker satın alınabiliyor mu(shımanodaki gibi)bu soruları sordum çünkü bu ayna kollar oldukça kaliteli ayrıca da çok şıklar.HALİL cevabını bekliyorum.:D diğer bilgisi olan arkadaşların da.

Scudo
Firex oldukça şık bir ayna kol. Shimano'nun LX'i ayarında. Sanıyorum fiyat olarak da daha cazip.
Ayna kol dişlerine gelince, Deore ayna kolun da en büyük dişlisi aluminyumdan imal ediliyor. Yani öyle veya böyle satın alacağın 9'lu ayna kolun dişlileri aluminyum olacak (En azından en büyüğü). Kaç km gideceği senin kullanımına, ağırlığına, kullanım şartlarına, zincir değiştirme periyodlarına ve bunlara benzer onlarda farklı faktöre bağlı. Bu yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum, hatta tahmin de edemiyorum :).
Dişlileri teker teker satın almak tabi ki mümkün. Ancak ülkemizde yok. Shimano'nun dişlileri alınıp takılabilir diye düşünüyorum. Uyumluluğu konusunda herhangi bir bilgim yok ancak bende ki eski LX 44'lü dişli kabataslak ölçümler sonucunda uyacak gibi duruyor Truvativ'e.
Ayrıca göbek kalitesi olarak da Truvativ'in daha iyi olduğunu, ayna kolun montajının daha kolay olduğunu ve de kesinlikle daha şık olduğunu düşünüyorum ;) (Türkiye'de bulunabilen diğer rakiplerine kıyasla).

Halil verdiğin cevaplar için sana çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim :) artık herkes biliyor sanırım sorulara gerçekten seve seve yanıt verdiğimi... Diğer tüm forum dostlarının da benimle aynı düşünceyi paylaştığına inanıyorum ayrıca :).

Geri