Trial İle Bmx arasındaki fark nedir?

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
Arkadaşlar bende bu işi yapma kararı aldım fakat Trial ile bmx arasındaki fark nedir ? ve hangisi daha çok tercih edilir..Yani hangisi daha çok iş yapar türkiyede..Ben bu işi ciddi düşünüyorum..
 
Scudo

Berk Demirli

Aktif Üye
Kayıt
5 Aralık 2010
Mesaj
121
Tepki
62
Şehir
Zonguldak
:D :D :D :D Forumdakilere böyle bir soru yöneltmen abes kaçmış. Videoları izleyerek ne yapmak istedigine karar verebilirsin..
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
ya aslında hevesliyim bunu yapmaya fakat bmx ile trial arasındaki farkı anlamadım .s
 

UmutÇetin

Üye
Kayıt
10 Mart 2010
Mesaj
23
Tepki
4
Şehir
balıkesir
bende çok bilmiyorum ama tahminimce bmxin flatla streetin karışımı trial oluo fakat bisikleti farklı :D
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
Anladım ... Bmx'de dikkat ettim bisikletler küçücük .d.d yani ben bmx yapmam .d trial aklıma yattı zaten.
 

Konuralp Erdil

Aktif Üye
Kayıt
6 Şubat 2010
Mesaj
136
Tepki
53
Şehir
Eskişehir
böyle diyenler genelde başladıkları şeyi bırakıyorlar :D Bunny öğrenir bisikleti bırakırsın gibi geliyo bana ..
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
yok sanmam bırakıcağımı..1000tl veripte bırakmak olmaz dimi :p cidden hevesliyim..Ama şimdi burdakilere bakarsak yaşadığım yere büyk ihtimal bütün dikkatler üstümde olucak ve burda öyle bişey yapan olduğunu sanmıyorum..
 

Gürkan Karataş

Daimi Üye
Kayıt
5 Kasım 2006
Mesaj
352
Tepki
250
Şehir
Bakırköy, İstanbul
İsim
Gürkan Karataş
Bisiklet
Specialized
@onuryüzak

balıkesirin neresindesin sen
 

FlatdancE

Üye
Kayıt
11 Aralık 2009
Mesaj
10
Tepki
7
Şehir
Tekirdağ
Kardeşim hemen yakınında Akçay'da no name bi bmx kullanan küçük bi çocuk var.O da bu işte yeni.Yerler yakın isterseniz beraber yürütebilirsiniz bu işi bi grup olarak.

Eleman'ı nerden bulurum dersen Akçay da ki Sarıkız lokantasının sahibinin evladı :D
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
hadi ya ben neden hiç görmedim :) bakaLım bi ara şu 15 tatilden geliyim :)
 

Aparijo

Üye
Kayıt
20 Şubat 2009
Mesaj
67
Tepki
119
Şehir
İstanbul
@onuryüzak

Şu sitede yorum yapmamak için zor tutuyorum kendimi açıkçası. Yazdıklarından yaşının oldukça küçük olduğunu düşünüyorum. Benim yaşım oldukça büyük ve bmx konusunda tahmin ettiğinden çok fazla tecrübeye sahibim , o yüzden yazdıklarımı ters anlama. Bmx dediğin bisikletler için küçük demek yanlış olur. Bmx bir bisiklet türüdür. Teker boyutlarına göre 16'' 18'' 20'' 24'' gibi çeşitlidir. Trial dediğin ki bmx'e göre daha farklı bir sürüş kategorisinde olup bmx'ler gibi onlarda küçükten büyüğe doğru çeşitli boylardadır. Daha fazla detaya girmeyeceğim kafan karışır. Sen bunlardan herhangi birini kullanmak isteyebilirsin. Ama bu işler öyle istemekle olmuyor , hele hevesle hiç olmuyor. Bu sporlar fedakarlık ister. Ayrıntıya girmeyeceğim çok uzun sürer. Hala kararlıysan ve kabiliyetine güveniyorsan ki benim sana tavsiyem 20'' Bmx kullanman olacaktır.Her türlü sürüşe açık ve özgür bir kategoridir. Bu iş öyle ps3 mü alsam , xbox360 mı alsam ya da wii mi alsam gibi bir şey değil. Bisiklet sürmek istersen , alır sürersin. Bu kadar basit. Hala tereddütlerin varsa bu yazıyı okuyan herkese söylüyorum eğer ciddi bir şekilde bmx sürmek istiyorsanız her zaman yardımcı olmaya hazırım. Kendinize iyi bakın ...
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
@Aparijo

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim :) evet yaşım küçük 17 :) küçük derken şunu kastetmek istedim..Bmx ile izlediğim çoğu videoda gördüğüm bisiklerler çok küçüktü....Onu kastetmiştim..Aslında hala tereddütlerim var acaba trial mi bmx mi diye :S şimdi kabiliyete gelince ilk defa böyle bişey yapıcam..Yani demeden bilemeyiz derler ya onun gibi benim durumum şuan..Tabiki yardım almak isterim..Kafamdaki soruları sorabileceğim birisi veya birileri olsa çok güzel olur..Teşekkürler.
 

msquared

Üye
Kayıt
10 Nisan 2010
Mesaj
8
Tepki
2
Şehir
ankara
@onuryüzak
bisiklete heves etmen gerçekten çok hoş. kaldı ki bulunduğun şehirde bu işle ilgilenen kimse olmadığını söylüyorsun. hal böyleyken bir şekilde bisiklete ilgi duyman, vaktini, paranı bu işe ayırmayı planlıyor olmanı takdir ediyorum. ancak türkiye'de hangisi iş yapar? Bmx mi Trial mı kıyasına girmen bu işi yalnızca şekil olsun diye yapmak istiyormuşsun gibi algılamama neden oldu. umarım yanılıyorumdur, umarım hangisinde karar kılıp başlarsan ulaşmak istediğin yere varırsın. bmx'ler küçük olduğu için binmek istemeyeceğini yazmışsın. doğrudur çoğu bmx [neredeyse hepsi] kadro uzunlukları ve teker boyları açısından diğer bisikletlere göre küçüktürler. ben de 1.74 boyda bir kimse olarak bmx'lerin ebatı, açıları tam da benim istediğim gibi olduğu için, kısacası ufak bir bisikletin üzerinde olmak hem daha keyifli hem de daha güven verici olduğu için bmx kullanmayı tercih ediyorum. bir başkası da Trial bisikletlere binmenin çok daha keyifli olduğunu, trial hareketlerini yapmanın daha güzel göründüğünü düşündüğü için trial yapıyordur. Demek istediğim şu ki trial ile bmx arasındaki fark kişisel zevkler, tercihler, hayat görüşü gibi bir çok etmene bağlı olarak şekillenen farklılıklar kadar çeşitli ve sınırsız olabilir. birisi ötekinden daha iyi, daha çok iş yapar gibi bir bakış açısıyla yaklaşmak bizi bir yere götürmediği gibi bisiklete binmenin kendine has o müthiş hazzından da alıkoyar inancındayım.
 

onuryüzak

Üye
Kayıt
9 Ocak 2011
Mesaj
18
Tepki
0
Şehir
Balıkesir
@msquared

öncelikle teşekkür ederim...Hangisi iş yapar derken şu konuyu kastetmiştim..Hangisine daha çok ilgi var.Anlamında demiştim...Şu arasındaki fark'a gelince şimdi benim istediğim şu öncelikle şunu söyliyim..Kaldırımdan hopliyim hoplarken ters döniyim..Anlıcağınız sokaktaki herşeyi kullanmak istiyorum ve bu istediklerimin hangisinde olduğunu bilmiyorum sorunda ordan kaynaklanıyo.
 
Kayıt
30 Ekim 2010
Mesaj
98
Tepki
19
Şehir
Antalya
eğer hoplayıp zıplamak istiyosan tabiki street bmx e yönelmelisin ilk olarak bunny hop öğren gerisi gelir zaten dengenide geliştirdin mi süper olur zaten internetten videoları izleyerek hareketleri deneyip öğrenebilirsin