Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

trek fx 7.3 - scott sub30, specialized sirrus sport arasında seçim

şehir içi ve kısa mesafeli tur için en uygunu hangisi olur?

• Trek Fx 7.3

• Scott Sub 30

• Specialized Sirrus Sport

• Toplam katılım
    48

psikozz

Üye
Tepki
8
merhaba arkadaşlar.

şu an bir bisikletim yok ve çocukluğumdan bu yana ilk defa bisiklete bineceğim. şehir içinde ve kısa mesafeli turlarda sürmeyi düşünüyorum. sık sorun çıkarmayan, güvenilir, beni pek yormayacak bir bisiklete ihtiyacım var. araştırmalarım sonucunda bu 3 bisiklete kadar indirdim alternatifleri.

sizce hangi bisiklet daha uygun olur, birbirlerine karşı artıları ve eksileri nelerdir, fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. :)

(bisiklet için ayırdığım bütçe 1500 lira, daha iyi olabileceğini düşündüğünüz farklı bir alternatif varsa paylaşın lütfen.)

Scudo
selam ben olsam scott veya specialized düşünürdüm. bisiklet alırken görünüşünü beğenmeniz gerekir karar vermede en dikkat edilecek husus bisikletini ilk görüşte sevmektir. özellik bakamından çok fazla fark yok bu bisikletler arasında. Ayrıca forumun 2. el bölümünde bir trek 7.3 var bi de sirrus sport var onlarla da görüşün derim. sonuçta 2. eller daha uygun oluyor. şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: psikozz
ikinci el dusunmuyorum. ozellik olarak pek fark yoksa, bisikletleri gordugumde karar verecegim buyuk ihtimalle. trek'in servis durumu, yayginligi vs daha iyi diye biliyorum. bir de kullanilan komponentler digerlerinden bir tik daha iyi diye duydum ama?

Bir Trek 7.3 kullanıcısı olarak bile Şu ya da bu diyemem.Her üçü de Dünya markası.Donanımları da üç aşağı beş yukarı aynı.Fiyat olarak Trek'in biraz daha fazla olduğunu sanıyorum.Şayet öyle ise de normal sayılmalı zira kadrosuna ömür boyu garanti veriyor.Ben şahsen specialized ile trek arasında kalmış ancak trek in sürüş keyfinin daha farklı olduğuna kanaat getirmiştim.Forumda SSS Trek ve Scott karşılaştırmaları fazlası ile mevcut.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=81923
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=79115

Karşılaştırma yapabilmek için hangi senenin modelleri olduğunu ve ortalama satış fiyatlarını yazmak daha sağlıklı olur. Birde bu bisikletlerin sitelerine gidip tek tek özellikleriini bir yere kaydedip sonra bunlar arasında yorum yapmak çoğu kullanıcıya zor gelir. Genelde de insanlar gönlündeki markayı önerir geçer. o yüzden size değil tüm arkadaşlara önerim seçeneklerin donanımlarını kopyala yapıştırla konuya taşımaları ya da modellerin internet sayfalarına link vermeleri. tabi bu da biraz zahmetli ama hem okuyana hem yazana faydalı bir uygulama olur. Bu arada bende scott 30 dedim. Aslında yol bisikleti bile düşünülebilir.

• Beğen
birşey daha sormak istiyorum. scott sportster ya da trek ds serisi, sub ya da fx serisinden ne kadar ağırdır? hız ve yoruculuk açısından ne denli farklıdır?

Sadece asfaltta kullanacaksanız bence sabit maşalı daha rigit bisikletler kullanmanızı öneririm. Uzun turlar düşünüyorsanız Sporster da olabilir. Ancak ben hala sub diyorum:)

• Beğen
selamlar,
anladığım kadarıyla sağlam, kaliteli kadrolu bir bisiklet arıyorsunuz.. bu konuda corratec cross ve cross base modellerini de seçenekleriniz arasına koymanızı tevsiye edeceğim. zira kadro mühendislik ve işçiliği bu saydığınız markalar kadar üst seviye olup (alman dizaynı) üzerindeki donanımlara göre de fiyatları daha makuldur. bilginize sunayım..

• Beğen
Selemlar bende senin gibi yeniyim ve her an bir bisiklet alabilirim :) hala araştırıyorum fakat bu işten hiç mi hiç anlamadığım halde yaklaşık 4-5 günlük araştırmalarım sonucunda şu kanıya wardım; bisiklet alacaksan ya dağ bisikleti yada yol bisikleti alacaksıN ortası yok bana göre çünkü yabancı sitelerin forumlarından ve kendi görüşlerimden çıkardığım ortak birşey var oda şudur ; hybrid bisiklet insanların talebinden doğan bişe olmuş, ben dağa cıkmayacam ve yarışa cıkmayacam işime gidip gelecem fakat ne o öle incecik lastikler dayanmaz bu bana ya da ne o öle koca koca lastikler ben işe gidip gelecem yahu diyenlerden dolayı :) arz talep...
Fakat şöule bir bakınca en estetik bisikletler ya önden amortisörlü dağ bisikletleri hafif kalın lastiklerle şehirdede kullanılır ve sağlamda olur ya da amortisörsüz alacaksan yol bisikletlerinin dısında hepsi itici duruyor, bir bisiklet amortisörsüz olacaksa yol bisikleti olmalı ve sağlam kalitedeki bir yol bisikletinin şehirde sorun cıkaracağını hiç mi hiç sanmıyorum.

• Beğen
mrb arkadaşım ben hem terk fx7.5 hemde scott sportster kullanıcısıyım.şayet bisiklet ile uzun soluklu turda yaparım diyorsanız kesinlikle size kilitlenebilir maşalı sportster öneririm.neden derseniz.türkiye yolları her zaman dişsiz değil hatta çoğu yerde dişli asvalt (özellikle şehirler arası yollar).belli bir km den sonra düz maşa sizi rahatsız edecektir.

İzmir - Adana arasını kıyı şeridinden turladım, 1450 km , yolun büyük çoğunluğu tırtıklı asfalt, bisikletim sedona 321, düz maşaydı . Bence uzun soluklu turlarda arazi yolları rotanızda olmayacaksa kilitlenebilir maşa yerine düz maşa daha doğru tercih olabilir. Uzun tur demek basit mekanizma demek.

• Beğen
amortisörlü tercihse eğer merida crossway sabit rigid maşalı düşünülürse ki amortisor ğn ağırlığını taşımaya değmez bence asfaltta amerikan marin fairfax yada belvedere incelenebilir

• Beğen
yardımcı olan, fikir belirten herkese teşekkürler. specialized sirrus sport aldım. hepsini tek tek yerinde gördüğümde, sirrus sport görüntüsü ve hafifliğiyle beni cezbetti.

aldığım mağaza, 15 gün kadar kullandıktan sonra bakım için kendilerine getirmemi söyledi. yeni olduğu için zincirden, viteslerden vs gıcırdama yapabilirmiş başlarda. normalmiş. 15 günden sonraki bakımın ardından düzelirmiş. böyle midir sahiden? bir de sirrus sport'un ön attırıcısı altus, değiştirmeme gerek var mı sizce?

• Beğen
Tepkiler: Sahra EVRENSEL
sirrusa neden oy çıkmamış :) kullanmamış olsam da çok kaliteli olduğunu tahmin ediyorum benim oyum sirrusa :)

Geri