Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trek 8500 mü scale 60 mı

Scudo
Ben bir kadro alacaksam kesinlikle 8500 almam :) Aluminyum bir kadro için bence çok uçuk fiyatı var. Tamam 'Trek' ama o kadar para vereceksem alacağım malzemede dayanıklılık,esnemezlik kadar hafiflikte ararım doğal olarak.

@Samet Şenel

samet'inde dediği gibi aluminyum kadro için çok pahallı,ama şunu söyleyebilirimki,karbon kadronuzdan daha dayanıklıdır.verdiğiniz parayı sonuna kadar hakeden bir markadır.ama çok ağır oluyor meletler:) ben bu yüzden değiştirdim fakat kesinlikle esnemezlik ve dayanıklılık 10 numara, kadroyu elinize aldığınızda bunu anlarsınız:in:

benimde görüşüm trek'ten yana olur. scale kadromu dağ tepe kullanım, ancak trek 8500 daha bir güzel duruyor ve biraz daha iyi gibi.

• Beğen
Tepkiler: Serdar Emre ACAR
Benim 8500'ü seçme sebebim ağırlık takıntım olmaması. Benim için esnemezlik ve sağlamlık ilk kriterler.. Daha sonra ağırlık geliyor. Açıkçası kadrodan hafifleyecek 200 gram yerine ömür boyu hiç düşünmeden tepe tepe kullanabileceğim bir kadro olmasını tercih ederim..
Birde Scale 60 ile 8500 arasında çok bir ağırlık farkı yok.
Birde sanırım biraz Trek severlik var bende.. Şu an Spark RC mi Top Fuel 9.9 mu deseniz yine Trek'i tercih ederim..

• Beğen
trek hiçbir kadrosunun üretiminde önceliği hafifliğe vermez.hafif olmamasına dayanarak sağlamlıktan bir ödün vermemiş oluyor.ama ben olsam bende trek alırdım tabi hafifletmeye önem vermiyosanız.

• Beğen
Trek 8500 ün pahalı olması gayet normal nedeni ise kalitede Scale Alu. kadrolardan bir gömlek üstün olması. 2010 modelinin dizaynı da bence daha güzel oldu ve ekstra rijitlik sağlayan fress fit göbek sistemi var. Tercih etmek için neden çok. Ama maliyet 1nci sırada ise bu durumda Scott değil ama Giant XTC kadrolar bana daha avantajlı görünüyor.

Carbon kadrolarda scale tek geçerim fakat iş alüminyum kadroya gelince ben giant xtc nin scale ve 8500 den daha iyi olacağını tahmin ediyorum

• Beğen
@İbrahim sarı

İbrahim'ciğim seninki sadece tahmin olur,daha ilerisi olmaz:D Trek 8500 tek geçerim.

• Beğen
Tepkiler: d.berkay
@Recep TOPAL

Ben nelerden geçtim abi :D bak sende geçtin trek 8500 den senide scale ci yaptık :D işin şaka yanı tabi sen 8500 ü kullandığın için işini biliyorsundur eminim

Zaten iki kadro arasında sınıf olarak biraz fark var,bu kadroların fiyatlarından da belli oluyor.Eğer gerçekten ömürlük bir kadro ve mükkemmel görsellik istiyorsan 8500 almalısın,tabiki bu Scott kadronun sağlam ve güzel olmadığı anlamına gelmez ama kıyaslama yapıyorsak Trek 8500 bence tüm Alu kadroları solda sıfır bırakıyor...

• Beğen
scale ve 8500 dersen benim tercihim 8500 den yana olur biraz agır diyenler var ancak bu 200-250 gr bi yarıscı da 200-250 gr için yarısı kaybediyorsa hic katılmasın derim

@mustafa gökce

Gerçekten Haklısın o ağırlık için hiç katılmamak lazım.Bizim gibi kendi malzemeleri ile yarışanlarda kadronun sağlamlığı daha önemli.

Şahsi kanaatim 8500 den yana olurdu. Kendim kullanıyorum diye değil olaya teknik olarak yaklaştığımda da yine tercihim 8500 oluyor.

Biraz açmak gerekirse;
Scott Scale 40-50-60 serisi için resmi sitesinde verilen ağırlık değeri 17,3" lik medium kadro için 1.590gr ve kullanılan alüminyum materyali 6061.
(link)

Trek 8500 17,5" için tartı değeri 1.651 gr
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=58678&page=2 (Bora Arkadaşımızın mesajında görülebilir)
8500 modelinde kullanılan alüminyum materyali Alpha Red ismi ile konumlandırdıkları 7000 Serisi
Alüminyum için verilen materyal değerlerleri ilgili forumda karşılaştırmalar yapılmış ve 7000 serisinin sağlamlık ve esenmezliği daha iyi olduğu konuşulmuştu.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=23083

Bence Trek 8500 ile Scott Scale arasındaki 60 gr lık fark abartıldığı kadar çok büyük bir fark değil. 200 gr, 250 gr gibi farklar nasıl çıkartılıyor anlamış değilim. Ayrıca 8500 de kullanılan göbek sistemi de Scale' e nazaran daha iyi bir teknoloji.

Yine kadro tercih etmem gerekse teredütsüz 8500 alırım. Ama tabiki ki burada kriterler kişiye göre değişkenlik gösterebilir. Fiyat, marka beğenisi, dizayn vs gibi.

Sonuç olarak; yukarıda belirttiğim değerleri göz önünde bulundurup, bütçenize hangisi uygun geliyorsa o modeli tercih edin. Sonuçta iki model de kendini kanıtlamış modeller.

Geri