Merhabalar, 7700 ile ilgili daha önce hiç birşey duymamıştım. Tabi söz konusu trek olunca o kadar çok model varki... Araştırdım ve bu bisikletin Trek ana sayfasın da şehir bisikleti sınıfında hybrit bisikletler kısmında buldum ve şaşırdım.
Görüntü olarak MTB ye çok benziyor, hatta donanımı 6 serisi MTB ler ile aynı ama kadro tamamen farklı.
Bakım kısmına geçersek. Bisikleti aldığınız yerden kontrollerini yaptırıp ( yani gerekli yerleri sıktırdıysanız ve ayarları yaptırdıysanız ) 15 - 20 gün sonra yada 4 - 6 binişten sonra tekrar bisikletcinize gidip jantları, vitesleri ve diğer aksamını göstermeniz lazım. Genelde vites ayarları tekrardan yapılıyor çünkü vites telleri gerile gerile son haline son uzunluğuna ulaşıyor yada hiç bişey yapılmıyor. Ama sonuç olarak mutlaka bisikletciye gitmelisiniz.
Yukardaki bakımı yaptırdıktan sonra artık bisikletiniz ile ilgili periyodik bakımlarınız olacak ki onlarıda siz yapabilirsiniz. Örneğin her 100 km de bir zincirin temizlenip uygun bir yağ ile yeterli miktarda yağlanması, eğer hisrolik fren kullanıyorsan yılda bir kez hidrolik yağının değişmesi gibi.
Eğer bisikletinizi daha uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız doğru vites kullanımını öğrenebilirsiniz... Yani bu böyle uzarrrrr gider.