Scudo Sports

Trek 6000 mi? Bianchi Alikut mu?

Scudo
Ben olsam bunu seçerdim.Sizin seçenekten farklı ama buda ayrı bir seçenek olur umarım.

Whistle MIWOK 1053V whistlebisiklet.com da 300 EURO

http://i42.tinypic.com/15eebk6.jpg

Kadro ALU. W8900 HYDROFORMED CUSTOM TUBING 16"-18"-20"-21.5"-23"
Maşa SUNTOUR 26"SF10XCM PM HLO 100MM KİLİTLİ
Çatal Yatağı INTEGRATED 1.1/8"
Gidon BYTE ALÜMİNYUM RISE:20
Gidon Boğazı BYTE ALÜMİNYUM AHEAD
Fren ALÜMİNYUM V-FREN SİYAH
Krank Takımı SHIMANO FC-M191 42X34X24
Arka Vites SHIMANO ACERA ARDM360SGSL
Ön Vites SHIMANO FD-C050
Vites Kolları SHIMANO ST-EF60
Arka Dişli SHIMANO CSHG30 8VİTES 11-32T
Lastik CST 26X1.95 53-559 SİYAH BYTE PLOSE
Sele Borusu ALÜMİNYUM BYTE 350 X 31.6
Sele SELLE ROYAL MACH
Jant WHISTLE ÇİFT KATLI SİYAH 4X8 32 DELİK

Gönül isterdi ki buraya yazılan yorumlar Bianchi hakkındaki önyargılardan uzak olsun ... 1780 tl ye full slx ve mavic setli 7005 alu bir bisikletten bahsediyoruz .. Dİğer tarafta marka imajı arkasına saklanıp fahiş fiyata daha düşük donanımla satılan kadro olarak yine aynı malzeme ile üretilen bir başka ürün .. Bu fiyatları ödedikten sonra bir de işim gücüm yok bisikleti upgrade etmekle mi uğraşayım ?

ömür boyu servis ve bakım garantisi olan trek olurdu tercihim, üstelik Lance abimizin bir bildiği vardır diye düşünen yok aramızda enteresan olarak.

bu haksız bir kıyaslama olmuş bence
neden: bu iki makina muadil değiller açık ara önde alikut eziyor eğer bu set trekte olsaydı trekte tercih edilebilirdi.
trek ve alikut metal alaşımları olarak ve içeriği olarak birinin diğerinden kalır yanı yok sadeceüzerindeki çıkarmalar ve marka dışında hatta bu vb markalar uzak doğu ülkelerinde diyelimmkii mosso ya fason olarak ürettiriyorlar hatta neredeyse bütün markalr diyebiliiliriz. yani kadro lar arasında uçurumlarda yok anlayacağınız üzerindeki kompenentleri ele alırsak zaten buunu sölelem bile yanlış olur.
diyeceksinizki bu iki ürünün neden aynı yelpazede satılan ürün
cevap: vahşi kapitalizim ,pazar payı markalaşma süreci ve insanların egoları
egona yenik düşmezsen ve yere sağlam basarsan harcayacagın paraya değer daha ileri seviye bir bisiklet alıyorsun ama yenilirsen muadili bile olmayan bir ürüne daha fazla para veriyorsun
aslında bu benim gibi düşünene adamların işine daha çok yarıyor szilerin trek yada bilmeme ne markayı tercih etmeniz çünkü benim gibi parası az olna insanlar sizlerin sayesinde böle alikut tarzı fiyat performans yönünden yüksek ürünleri kullanabiliryoruz

şunuda eklemek istiyorum bu kadar adam var forumda toplasan bikaç tane yorum var adam sormuş şumu yoksa bumu diye birinizde çıkın diyinki şu bisikletin şu yönü iyi bu bisikletin bu yönü iyi diye kara düzen körü körüne herkes fikrini belirtmiş ama neden sonuç ilişkisi yok. belki bana kızacaksınız ama bi farkımız olsun dimi biz bisiklet kullanan insanların bi doyurucu bilgi yok şunu al diyorlar ama neden yok ortada bu yorumlar bu foruma yakışmıyor bence biraz doyurucu olsunki bizde eksikliklerimizi sizlerin yorumlarıyla dolduralım

• Beğen
Tepkiler: utku bildirici
benim fikrimi soracak olursanız bianchi alikut. o komponentler'le gerçekten kaçırılmayacak bir bisiklet ben yakından inceledim ve test ettim sürüş keyfi çok güzel ve akıcı ben olsam alikut alırdım ama tabi karar sizin. büyük markalarda, markayada fazladan para verdiğimizi düşünüyorum şimdiden hayırlı olsun..:)

Sonuna kadar alikuttttt :) trek o donanımla gozumde 1000 lira bile etmez yazık olur parana cok yazık olur

Tamam Murat abi fikrim çoktan değişti trek alıp kazık yemek istemiyorum:DAlikutun da ne kadar iyi olduğunu biliyorum sayende yakından gördüm:D

• Beğen
Tepkiler: Murat İçlek
kesinlikle ve 10 kerede karar vermiş olsam trek derim :)

@Hasan Topcan

Bu ısrarcı kararınızın gerekçesini de açıklar mısınız ...?

Alikut Aluminyum 7005 Triple Butted, Entegre Maşa Yatağı...
Trek, Semi integre maşa yatağı, 6000 serisi aluminyum kadro...

açılarla ilgili bir çalışma yapma imkanım olmadı ama daha önce
alikut'u detaylı olarak giant ile karşılaştırmıştım. Çok daha atak
gözükmesine rağmen dik sürüşe izin veren sakin bir bisiklet çıkmıştı.

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Geri