Scudo Sports

Trek 4300 Disk veya..

Tepki
10
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir bisikletleri araştırıyorum ve kendime en uygun olarak Trek 4300 Disk i seçtim. Fakat aklımda bazı soru işaretleri var.

Öncelikle benim istediğim bisikletin hem yolda hızlı hem dağda dayanıklı olması gerekiyor. Çünkü Rize'de ne zaman nerde bisiklet kullanacağım belli olmuyor ve daha çok dağda kullanmak istiyorum yaylamda falan. Bazen biraz fazla engebeli yerlerde kullanacağım için dayanıklılık çok önemli ve tabi ki hava koşullarına göre fren sistemi.

(link)

Trek 4300 D kitlenebilir amortisör, sağlamlık, hidrolik disk fren sistemi, vites takımı, hafiflik ve tip olarak beni tatmin etti açıkçası. Fiyat olarak da 690 euro yani 1720 TL civarları.

Ama ben hidrolik disk frenle ilgili balata aşınması ve değişimi yada disk frende oluşabilecek arızalar hakkında pek bilgi sahibi değilim. Hidrolik disk fren v frene göre ömrü nasıldır ? bozulması durumunda Rize'de yaşadığım için bir sorun yaşar mıyım servis bakımından ? Ve benim istediğim özelliklere göre sizlerin bisiklet önerileri nelerdir ?

Fiyat aralığım 1300 ve 1700 arasıdır lütfen en uygunu neyse öneride bulunun. Teşekkür ederim.

Scudo
hidrolik frenin durma mesafesi frenlemesi az güçle çok fren vs vs gibi üstün özellikleri var ama tek kötü yanı bakımı bilmiyosan öğrenmen gerek hiç bilmeyen için gerçekten zor.V fren ise çamura çok girersen jantın arasına sıkışma problemi olablir onun haricinde bakımı kolay ve kullanışlıdır :)

Hmm öğrenmek öğrenirim inşallah orda sorun yaşamam. Ama bir de masrafı falan nasıl acaba şimdi benim bisikletin pabuc eskidimi mehmed abiden alıyodm gidip 2 tane ama bunun balatası falan nasıl olur ki ?

7-8 yıl kadar bir süre 4300 Disc kullandım, o zaman üzerinde mekanik disk vardı sonradan hidroliğe geçtim... Bir kaç bin kilometre yapmadan balata değiştiğimi hatırlamam, elinden iş gelen biriysen bakımına da alışabileceğini düşünüyorum...

Trek kadrolar sağlamlık konusunda ünlerinin hakkını veriyorlar... kısacası tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Bilal Tonyalı
@M.Cilasun Bayülgen

Dediniz beni rahatlattınız :) Zaten bisiklet parçalarını takma konusunda bayağı ilerledim tamirde de fena değilimdir. Çok teşekkür ederim :)

Aynı kaliteye başka bisiklet zor bulurum sanırım ama yine de öneriler varsa açığım tabi :)

Arkadaşlar bisikleti alıcam ama 2012 modeli 750 euro çok pahalı 2011 alıcam ve 2. yi alana kampanya var %50 indirim. almayı düşünen varsa hesapladıım 1730 liralık bisiklet 2 kişi aynısından alırsak kişi başı 1300 liraya düşüyor :)

artık almalıyım bu bisikleti rüyalarıma girmesinden bıktım :D

@Bilal Tonyalı

Bu kampanya nerede?Hangi marka bisikletlerde kampanya var? Ben Dahon almayı düşünüyorum, faydalanmamız mümkün mü?

@Kamil BULUT

Abicim bu sene trek satan mağazalarda trek 2011 modellerinde 1. yi alana 2. bisiklet yarı fiyatına geliyor. belirli bi yer bilmiyorum trek satan ama internet üzerinden satış yapan siteler var velespit.com gibi

bisiklet seçimi hakkında değilde. hidrolik seçersen yanlış bir seçim yapmış olursun. bende bisiklet alıcaktım araştırmalarımda hidrolik çok masraflı ve çok hassas bana denilen ve benim okuduklarım bunlar. örneğin fren boşalması. hava yapma olayı, kablo delinmesi,yağ enjekte etmek,bisiklet arka teker yokken freni yanlışlıkla sıktığında balataların kapanıp kendini kenetliyormuş.. açılamaması(tornovida ile açılıyormuş oda nereye kadar zarar verirsiniz) ve en önemlisi hidrolikten her adam anlamaz öğrenmen zaman alıcaktır. benim tavsiyem V fren alıp. balata tipini baradine pabuç taktırmaktır :)

• Beğen
@TugayAydın

Valla bu konu üzerine çok düşündüm ben de ama en sonunda gene hidrolik disk frene karar verdim :) Bizim bu Rize'de yollar falan çok inişli çıkışlı falan hele çaayelinden öteyi çok fena :) ben şimdiye kadar v fren kullandım hatta ilk bisikletim bisanda da şu telli v fren sistemi vardı ismini bilmiyorum tam olarak. Ben biraz heyecan aradığım için dik aşağı süratli inmeyi falan seviyorum ve bu v frenlere pabuç dayandıramıyorum birtürlü :) bisikletimide bu iniş merakım yüzünden iyicene sağlamlarından seçmek istemiştim zaten kadro olarak. ne yapayım DH bisiklet alacak param yok :(

Artık öğrenmesi uzun sürsede ben razıyım çünkü performans istiyorum beni anca disk fren durdurur :) elim de yatkındır inşallah hallederim. Tavsiyeleriniz için teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: TugayAydın
@Hüseyin Muhammed ATALAY

Bakmıştım bu bisiklete de. Fiyatı pahalı gelmişti resmi sitede de 870 euro yazıyor. benim alacağım trek 690 euro. Öneriniz için teşekkürler.

Bisiklet seçiminde bir marka üzerinde çok durmak yerine aynı fiyat aralığında diğer markalarda bulunan modellerle komponentleri karşılaştırmak daha doğrudur. Trek marka satan bir bisiklettir. Muadillerine göre komponentleri daha düşüktür.
Dediğim gibi trek 4300 muadili olan diğer markalarla komponentlerini karşılaştırın.

• Beğen
@Dinçer Kemer

Çok araştırdım aslında. Trek e göre kıyaslayınca fiyatı düşük olanların komponentlerinde eksiklikler öne çıkıyo. Ben sağlamlık ve ağırlık dengesi açısından bana en uygun trek 4300 ü buldum. Dünya genelinde yorumlara göre eksik olarak selesi rahat değilmiş bir de çok seyrek olarak lastiklerin yeterince iyi olmadığını söyleyenler var. Bunlar da çok para harcamadan giderilebilecek eksiklikler zaten.

Ben kararımı verdim. Parayı tamamlayınca alıcam. Teşekkür ettim öneriniz için.

Geri