@Süper Dede @Basar Giderim Güzel ülkemizde bir ilk olan bu büyük organizasyon daki emekleriniz için Türk Dünyası size minnettardir. Allah yapacağınız tüm organizasyonlarda yar ve yardımcınız olsun.
Yarış başladığı dönemlerde henüz sitede yeniydim. Bu başlığa hiç dikkat etmemiştim. Yarışa uluslararası katılımcıların katkı da bulunabilmesi için ismini bu şekilde uygun görmüşsünuz. Doğrudur büyük kararlar büyük düşünme ışığında hayat bulur. Konu başlığını okumuş olsaydım size bir faydam olur muydu. Zannetmiyorum. Çünkü bisiklet sürmek bir yıl öncesine kadar benim için pazara, kahveye,terminale vb. oraya buraya gitmekle aynı derecede idi. Bir yıl önce almış olduğum kararlar doğrultusunda bisiklet sporuna tam geçiş sağladım. Bisiklet sürmek ve bunu Spor haline getirmek farklı kavramlar bunu çok iyi idrak ettim.
Yaklaşık olarak 12-13 gün oldu galiba bu konu başlığını bugün bitirebildim. İnşallah tam hakkını vererek okumayı başarabilmişimdir. Geçen yılki düzenlediğiniz bu yarışı bu sene aynı rotada düzenlemiş olsaydınız , emin olunuz Merzifon istikametine gelen Canlar için karşılama ve gönüllerini alma adına üstüme düşen vazifeyi yapardım. Arkadaşların pedalladigi zamanda yola 3-5 km olan barajlarda balık tutuyordum.
Nasibim olsaydı bu muhteşem insanlarla tanışırdim.
Yarış kararının alınması hazırlanması, duyurular, maddi yetersizlikler, hukuki süreçler, yarışçıların hazırlanması ve ekipmanların hazırlanması gibi süreçleri okudukça size olan hayranlığım kat ve kat arttı. Özellikle Mümtaz abinin burda sorulan her soruya verilen cevapları olsun ve gerekse yarışçıları ruhen ve bedenen yarışa hazırlaması bende çok büyük bir saygı ve sevgi uyandırdı.
Yarış başladıktan sonra bazı sorunlar olmuş, rahatsızlanan arkadaşlar olmuş. Sizin de dediğiniz gibi start verildikten sonra bu yarışta kaybeden yok her kez kazandı diye. Gerçekten size katılıyorum. Beni üzen okurken heyecan ve galayana geldiğim Süleyman Çetin kardeşimin bitime az kala ciddi sağlık sorunları geçirmiş olmasıydı. Favori adayım o idi , çünkü Hapaa

deyince onun gözünden yarışa nasıl hazırlanmalı konusuyla alakalı birçok soruya cevaplar bulunduğunu gördüm. İnşallah Süleyman Çetin kardeşim bundan sonra tüm hedeflerine kavuşur. Allah gönlüne göre versin onun ve herkesin diyelim.
Cümle yarış komitesi ve yarışçılar olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yarışçıları canı gönülden tebrik ediyorum. Tamamlayanlara yeni başarılar ve mücbir sebeplerle veda etmek zorundaki yarışçı arkadaşlara bu Milli yarışta siz görevinizi layıkıyla yerine getirdiniz demek istiyorum.
Bir yıl gecikmeli olarak size katkısı olmayan ve tebrik etmek konusunda geç kalan bu kardeşinizin kusuruna bakmayın. Hakkınızı helal edin. Bu yıl farklı organizasyonlar yapacak olduğunuzu beyan etmişsiniz hayırlara vesile olur ve hedeflerinize ulaşırsınız inşallah.
Yarış bitmiş Tebrikler olmuş, eleştiriler olmuş, haksızca ithamlar olmuş , her kim ne söylerse söylesin ülke tarihine geçtiniz. Bir ilki gerçekleştirdiniz. İyi işler yapanların önüne engel olmak isteyen her daim olacaktır. Onlara Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şu sözleriyle cevap vermek istiyorum. " Bir saniye sonrasına bile hakim olamadığımız bir dünya için FIRILDAK olmaya gerek yok... " diyorum ve bu vesileyle Rahmetliyide hürmetle anıyorum. Ruhu Şad olsun.
Tatlı dil tatlı kelam dostluk bakidir vesselam, dedelerin ve eskilerin dediği gibi.