Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Afyon35
Eyvallah abisi
Aslinda farkli bir kafa oldu manilerim. Ben eglendim yazarken, umarım sizlerde begenmissinizdir.
Duz.yazilarim daha iyi gibi sanki yine de :)

Hadi burayada atalim bir mani bari hehe

NEYLEYİM?"
Işsizligi mesken eyledik neyleyim,
Nihilizm ile varolusmacilik arasi bi yerdeyim.
Kah göklerde, kah daglarin zirvelerinde,
Bazen Reina'da, bazen Çinçin'deyim...

Kılıcım tenekedendir hıyar desen kesmez,
Şol dağlar ve rampalar beni ezmez.
Hava 44 derece,nem %80
Kel başıma şuncacık meltem esmez

Kaldato'yum sudaki yansımama söverim,
160 km olmuş nerde benim şöbiyetim?
Geceleri üstümde löpdeşamberim,
Gündüzün "nerde julietim?"deyu
Mal mal gezenim.

Dostlar kim çıkardıysa bu başlangiç seviyesin
Allah'ından bula ,
Frenler tutmaya selvilere bodoslama vura,
Her kim meraklıysa dureyse,ikstiara
Ben ona derim ;"Neyin yetmez acera vede Sora"

Scudo
Konuyu karıştırmış gibi hissediyorum ama bu yaz Türkiye'de iken doğrudan, böyle camışın göle .... gibi, şaaaap diye söyledim ben [emoji16]. "Seneye ben yokum, bisikletle memlekete gidecem" dedim [emoji38]. Tabi aramızda ki saygı, sevgi, samimiyete güvendim biraz[emoji57]. Aslında kafama vurup beni komaya sokan odundan cesaret aldım [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Cemal Ç.

@Afyon35
(link)

Böyle bir kitabı kim yazar hangi yayın basar bunu nasıl kabul edip ağaçları kesiyorlar:acpsnr:
Bir de 28 TL :kötü: (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Mümtaz Ağabey, bu forumda TCR sürecindeki hazırlıklarını dikkatle takip ettim; hayatın sana acımasız yüzünü gösterdiği bir dönemde üzüntüyle forumdan ayrılışını izledim. Fakat pes etmeyip bu şekilde geri dönmen beni ve eminim birçok forumdaşı çok sevindirdi. Paylaştığın bilgiler ve tecrübeler müthiş değerli; gösterdiğin tevazu ve anlayış ise cabası. Hepimize son derece iyi bir örneksin ve başımızın üstünde yerin var.

Sadece bisiklet değil belki de tüm sporlar içerisinde hem fiziksel hem mental açıdan en uygun olduğum yarış tarzı bu. Düzenleyeceğin yarışa katılmayı can-ı gönülden isterdim; falat bu yıl evlilik (ev yapma) ve koşu yarışları için harcadığım yıllık izinlerden dolayı 2019'daki izin günüm yarış için hiçbir şekilde yeterli değil. Yine de bu durum yarışa dahil olmama engel değildir diye umuyorum: Samsun ya da civarlarındaki bir şehirde bir kontrol noktası kurmayı planlıyorsanız seve seve o kontrol noktasında ne yapılması gerekiyorsa yapmayı ve gönüllü olmayı isterim.

Şimdiden yarışçılara da organizasyona da bol şans ve başarılar.

Sevgili, bisiklete gönül vermiş arkadaşlarım ; aralarda zaman zaman bazı deneyimlerimi paylaşıp sizlerin de farkındalığını arttırmak istiyorum. Konumuz, ultra mesafelerde sürüş...
Bu tip yarışlarda üç çeşit yarışçı tipi var. Birinci grup çok iyi kondisyonlu ve deneyimli olan, sadece startta ve finişte göreceğiniz adamlar. Bunlar, kendi aralarında yarışır ve bütün zorları birbirlerini geçmektir..:)Siz onlara asla uymayın...:D
İkinci grup yarışçılar, kendisiyle yarışan yarışçılardır. Onlar, kendi durumlarını çok iyi derecede analiz etmiş ve diğer yarışçılarla yarış anlamında işleri olmayan yarışçılardır. Birinci hedefleri mesafeyi sağlıklı biçimde bitirmek, ikinci hedefleri ise bir önceki yarıştan daha iyi bir dereceyle bitirebilmektir. (ben bu sınıftayım)
Üçüncü tip yarışçılar ise yarış içinde her gördüğü ile yarışan, çok risk alan ve genellikle yarışı bitiremeyen yarışçılardır.:)Bu arkadaşlarla karşılaştığınızda görmezden gelin...:):):)
Sürüşünüzü mutlaka parçalara bölün ve yorulmadan mola verin. Molalarınız yemek ve uyku hariç 10' (dakika)yı geçmesin.
Susamadan su için ve beslenmeniz proteinlerden oluşmasın. Çünkü proteinler sindirim esnasında suya çok gereksinim duyar.
En önemlisi bikefit. Bu konuda programlar var, onların yardımıyla kendiniz de yapabildiğiniz gibi bu işi yapanları bulup ücreti mukabilinde yaptırabilirsiniz....
devam edecek...

@sccetin
Benim güzel yürekli, güzel sözlü kardeşim, şahsımla ilgili söylediklerin benim için büyük onur ve gurur, çok teşekkür ederim. Bu ayrıca sizlerin yüreğinin güzelliğinden kaynaklı:)Sizlerin de benim kalbimde ve başımın üzerinde özel yeriniz var.
Kontrol noktaları konusundaki hassasiyetimiz biraz da ekonomik. Çünkü 24 saat gelenleri bekleyecek ve o noktada sabır gösterecek bir pedaldaş bulmak zor. Ancak gönüllülük esasıyla olabilecek bir durum.:)
Bu konuda Samsun önemli bir nokta, eğer o tarafa bir control point koyarsak teklifin çok kıymetli can kardeşim:)Dilek ve temennilerin için çok teşekkürler. :):):)

Bu yarışa katılırsam( ki çok istiyorum, antrenmanlara başladım) yarıştaki en genç katılımcı ben mi olurum acaba? Daha genç veya yaşıt arkadaşlar var mı acep? (Yaş 20)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Superdede istersen işin moral değerler vede karşılıklı tebrikleşmeler faslını bir nihayete erdirip gerceklerle yüzleşme boyutuna geçelim.
Filvaki bu bisiklet maraton yarışı görebildigim kadariyle ciddi sponsor desteği gerektirmektedir. Tabiki katilimcılardan belli yekün tutarında katılım ücreti talep edilecektir. Velakin bu ücret tutarı insanlari yarışa talepkar olmaktanda soğutmamalıdır. Burada devreye destekciler girmektedir ki sizler bunun zorluğunu tecrübe ederek müşaade ettiniz. Forum okur ve yazarları belkide ilk defa tadacaklari bu heyecandan alinlarının akıyla ayrilabilmek için gerekli tećhizatımı tedarik edecekler yoksa katılim ücretinimi denkleştirecekler. Işin mali boyutunu bu külfet olusturmaktadır. Diger hususlarida yeri geldiğince irdelemeye çalışacağım. Arz ederim efendim.

@mehmetsunu
Sevgili Mehmet kardeşim ; Bu tür yarışlar "self supported" yani kendinden destekli yarışlar. Bu yüzden herkes kendi yağıyla kavruluyor. Ama bazı masraflar olmazsa olmaz. Örnek, her yarışmacıya takip cihazı verilmesi şart. En uygunu 150 tl kişi başı tüm yarış. Alternatifi var mı...? var. Android telefonlara yüklenen bir programla takip etmek de mümkün. Ama bazı noktalarda kopmalar olduğundan kabul görmedi. Ayrıca, kontrol destekli araçların yakıt paraları, kontrol noktalarında görev yapan gönüllülere yiyecek içecek desteği ve finiş partisi. Bunlar organizasyonun yüklenmesi gerekenler. Yarışmacıların harcamaları kendilerine ait. Donanım konusunda seçenek çok. 500 tl ye de çanta var, 50 tl ye de var. Ben bu yılın başındaki yarışta, arabanın kar zincirlerinin çantasını kullandım. 55 tl ye de bir bagaj aldım, işlem tamam.:)
Konunun özü itibariyle toplanacak para henüz kesin değil, ama tracker lar dahil 300 lirayı geçmeyecek. :):):)üzerinde çalışıyoruz:)katılım sayısına göre bu rakam düşebilir...

@Süper Dede
Superdede yine super bir açıklamada bulundun, masraflar 300 tl olacak diyerek yüreğimize su serptin. Bir ara 2000 tl gibi rakamlar okumustum simdi ileriye daha güvenle bakabiliriz.

@mehmetsunu
Yarışa katılım 300 tl maksimum:)
Yolda yediğin içtiğin senin olsun...:koptum::koptum::koptum:

@Süper Dede
Biz 300 ü 500 ü çoktan gözden çıkardık süperdede. Bu yarışta ülkemiz bisikletlilerine bir armağan olsun. Çorbada azda olsa bizimde tuzumuz bulunsun.

@yunakre
Özellikle milastan muğla yönüne ve Adrasan rampaları öldürdü usta...:D:D:D

@yunakre
Cooper yunusta bu işe dahil olmuşsa yarış eğlenceli ve çekişmeli geçecek demektir.

• Beğen
Tepkiler: yunakre
Forumun sevilen sayılan yazarlarından ve Bölgesel turculuk akımını savunan @Atasoy (İbrahim Ağabey) a bu yarış özelinde meydan okuyorum.Yarışa gir ve kozlarımızı paylaşalım.:islik:Bölgesel turculuk mu bikepacking mi?:cool:

Bu arada 50 kmlik antrenmanımı 2 saatte tamamladım.(Biraz da ıslandım.Karadeniz efekti oldu)

@mehmetsunu
Geçen ultra yarışın birincisi, 3 gün 4 saatte bitirdi 1200 km yi...:eek:hem de mtb ile...

@hamlet2006
Süpersin...:harika:
Bu arada bölgesel tur, keyfi sürüş
Bikepacking te rekabet ön planda...:)
Aklıma gelmişken ;
19.11.2018 antrenmanı
50.45 km orta tempo
2 saat 17'
23 ort
367m kazanım

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.