Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süper Dede @Basar Giderim Güzel ülkemizde bir ilk olan bu büyük organizasyon daki emekleriniz için Türk Dünyası size minnettardir. Allah yapacağınız tüm organizasyonlarda yar ve yardımcınız olsun.

Yarış başladığı dönemlerde henüz sitede yeniydim. Bu başlığa hiç dikkat etmemiştim. Yarışa uluslararası katılımcıların katkı da bulunabilmesi için ismini bu şekilde uygun görmüşsünuz. Doğrudur büyük kararlar büyük düşünme ışığında hayat bulur. Konu başlığını okumuş olsaydım size bir faydam olur muydu. Zannetmiyorum. Çünkü bisiklet sürmek bir yıl öncesine kadar benim için pazara, kahveye,terminale vb. oraya buraya gitmekle aynı derecede idi. Bir yıl önce almış olduğum kararlar doğrultusunda bisiklet sporuna tam geçiş sağladım. Bisiklet sürmek ve bunu Spor haline getirmek farklı kavramlar bunu çok iyi idrak ettim.

Yaklaşık olarak 12-13 gün oldu galiba bu konu başlığını bugün bitirebildim. İnşallah tam hakkını vererek okumayı başarabilmişimdir. Geçen yılki düzenlediğiniz bu yarışı bu sene aynı rotada düzenlemiş olsaydınız , emin olunuz Merzifon istikametine gelen Canlar için karşılama ve gönüllerini alma adına üstüme düşen vazifeyi yapardım. Arkadaşların pedalladigi zamanda yola 3-5 km olan barajlarda balık tutuyordum.
Nasibim olsaydı bu muhteşem insanlarla tanışırdim.

Yarış kararının alınması hazırlanması, duyurular, maddi yetersizlikler, hukuki süreçler, yarışçıların hazırlanması ve ekipmanların hazırlanması gibi süreçleri okudukça size olan hayranlığım kat ve kat arttı. Özellikle Mümtaz abinin burda sorulan her soruya verilen cevapları olsun ve gerekse yarışçıları ruhen ve bedenen yarışa hazırlaması bende çok büyük bir saygı ve sevgi uyandırdı.

Yarış başladıktan sonra bazı sorunlar olmuş, rahatsızlanan arkadaşlar olmuş. Sizin de dediğiniz gibi start verildikten sonra bu yarışta kaybeden yok her kez kazandı diye. Gerçekten size katılıyorum. Beni üzen okurken heyecan ve galayana geldiğim Süleyman Çetin kardeşimin bitime az kala ciddi sağlık sorunları geçirmiş olmasıydı. Favori adayım o idi , çünkü Hapaa :harika: deyince onun gözünden yarışa nasıl hazırlanmalı konusuyla alakalı birçok soruya cevaplar bulunduğunu gördüm. İnşallah Süleyman Çetin kardeşim bundan sonra tüm hedeflerine kavuşur. Allah gönlüne göre versin onun ve herkesin diyelim.

Cümle yarış komitesi ve yarışçılar olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Yarışçıları canı gönülden tebrik ediyorum. Tamamlayanlara yeni başarılar ve mücbir sebeplerle veda etmek zorundaki yarışçı arkadaşlara bu Milli yarışta siz görevinizi layıkıyla yerine getirdiniz demek istiyorum.

Bir yıl gecikmeli olarak size katkısı olmayan ve tebrik etmek konusunda geç kalan bu kardeşinizin kusuruna bakmayın. Hakkınızı helal edin. Bu yıl farklı organizasyonlar yapacak olduğunuzu beyan etmişsiniz hayırlara vesile olur ve hedeflerinize ulaşırsınız inşallah.

Yarış bitmiş Tebrikler olmuş, eleştiriler olmuş, haksızca ithamlar olmuş , her kim ne söylerse söylesin ülke tarihine geçtiniz. Bir ilki gerçekleştirdiniz. İyi işler yapanların önüne engel olmak isteyen her daim olacaktır. Onlara Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şu sözleriyle cevap vermek istiyorum. " Bir saniye sonrasına bile hakim olamadığımız bir dünya için FIRILDAK olmaya gerek yok... " diyorum ve bu vesileyle Rahmetliyide hürmetle anıyorum. Ruhu Şad olsun.

Tatlı dil tatlı kelam dostluk bakidir vesselam, dedelerin ve eskilerin dediği gibi.:)
Yaptığını takdir etmemek mümkün değil. Baştan sona okuyup sindirmiş olman çok güzel. Evet ttubr01 bitti her başlayan organizasyon gibi. Çok şükür kötü anı kaza ve bela olmadı. Bundan sonra ttubr02 ve Allahın izniyle daha niceleri olacak. Birlikte büyüteceğiz. Ve ben inanıyorum ki yabancı ultra mesafecileride bu yarışa çekeceğiz. İnanıyoruz ve başaracağız.

Scudo
@Basar Giderim İnşallah hocam , yine kazasız belasız hoş bir organizasyon olur, takipte olacam , Allah büyüktür kendimde ruhi ve bedeni olarak o gücü bulursam bir şekilde bu tarz milli organizasyonlarda hem katılımcı hemde yarışçı olmak isterim. Bunun içinde çalışıyorum çabalıyorum takdir Allah'tan.

Merzifonda bir kardeşiniz var . Yolu düşen buyursun gelsin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. :harika: Şimdi ikinci konuya(Ttubr02) başladım. Mazeret kar etmez tüyolara devam.:harika:

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Süper Dede ve @Basar Giderim başta olmak üzere yarışı düzenleyen ve katılan herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Hepiniz muhteşemsiniz insanın kendi sınırlarını zorlamış süper sonuçlar ortaya çıkmış. bize 136 sayfayı okuyup sindirmek tecrübelerinizden yararlanmak kalmış. Meyve veren ağaç taşlanır sözü burada da kendini göstermiş; bazı tatsız eleştiriler yapılmış ama yarışmaya katılanlar ve düzenleyenler nefislerini yendikleri için olay büyümemiş bu da ayrı bir olgunluk. Hiç kimseyi şahsen tanımam ama nedense okumaya başladığımdan beri @hamlet2006 beyfendiye içim ısındı ve onun kazanmasını arzuladım. 2. yarışa katılmayı çok istiyorum ama ne yeterli ekipmanım ne de kondisyonum yok. ekipman işi bir nebze kolay da kondisyon bu sene zor gözüküyor malum virüs nedeniyle çalıştığım kurum olarak geceli gündüzlü çalıştığımız için bisiklete sadece işe gelip giderken binebiliyorum. o yüzden bu sene kondisyon için çalışmam zor görünüyor. tamam itiraf ediyorum açıkcası biraz da maçam yemiyor :D ama inşallah iptal olmaz da boludan geçerse tur imkanlarım ölçüsünde elimden geleni yapmaya razıyım. bu arada forumu fırsat buldukça takip ediyorum ama ilk defa bir konuyu en başından sonuna kadar okudum şimdi fırsat buldukça 2. konuyu bitireceğim

@Süper Dede iş başa düştü. İkincisi düzenlenecek olan yarışın yazışmalarını buradan yaparsanız bizlere de takip imkanı sunarsınız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Sağlık olsun, hayırlısı bakalım. Evet en son bir ayın altına düştük demiştik.
Forum yönetimi ile Birol arkadaşımızın arasındaki gerginlik sonucu ttubr02 sayfamız kapatılmıştır. Tabii ki sayfamızdaki bir çok paylaşımlarda tarihin tozlu yapraklarında yerini aldı. En azından gerginliğe konu olan sayfalar kaldırılsaydı yarışa da zarar verilmemiş olurdu diye düşünüyorum. Ben 2008 den beri forumdayım ve forumu seviyorum, forum üyeleriyle benzer frekanslarda bulunup fikir paylaşmayı seviyorum, her geçen gün yeni bir şeyler öğrenmeyi seviyorum. Ama fakat lakin bu konuyu tamamen silip kaldırma hepimize ceza oldu. Neyse fazla gerginliğe gerek olmadığına inanan birisi olarak yarışımızı sahiplenmek adına birincisinin başlığından devam edicez. Yarışla ilgili farklı bilgiler edindikçe de buradan paylaşmaya devam edelim. Ülkemizdeki bir uzun mesafe yarışımızı yaşayalım yaşatalım...Sağlıklı ve mutlu pedallar dilerim...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Süper Dede benim anlamadığım (neler kacirdigimi konunun neler olduğunu bilmiyorum) bir kişi yüzünden ister başlık açan Olsun ister takipçi olsun diğer arkadaşları cezalandırmak...

Bence forum yetkilileri doğru olanı yaptı. TTUBR2 başlığı altında ki yazışmalar konuyu bisikletten spordan çıkarıp insan haklarına saygısızlığa kadar götürdü. Bu yüzden kapatılması iyi oldu.

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@mehmetbulak zamanında yönetici arkadaşların kaşla göz arasında olay çıkarabilecek yazışmaları kaldırdığını gördüm. Bu tekrar yapılamaz mıydı? Cezalandırisin, uyarı verirsinTakibi güzel olan bir başlıkti. Ben bu şekilde yaklaşıyorum. Yani cazalndirilan biraz takipçiler oldu..

Ttubr02 de yarış listeleri vardı, paylaştığımız videolar vardı, bir çok bilgi paylaşımı vardı ve hepsi gitti. Bir daha onları nasıl bir araya toplayacağız bakalım...

@Süper Dede teknik olarak internet ortamında girilen hiç bir veri ortadan kalkmaz, sadece kullanıcılar silinmiş olarak görürler. web ağında birşeyi kaldırmak mümkün değildir

Arkadaşlar merhaba, konuyu yoruma kapatmak bizim tercihimiz değildi, konu sahibinin isteğiydi. Hatta kendisi silinmesini istedi ama biz silmeyi tercih etmedik, bununla ilgili yazışmalar arşivde. Kendisi forumdan ayrıldığı için söz hakkı doğsun istemiyorum fakat bunu doğrulayabilirsiniz kendisinden, hatta konudaki son mesajında da belirtmiş. Kendisine özelden yapılan uyarıyla ilgili de söyleyebileceğim tek şey; biz sadece konu ana ekseni üzerinden devam etsin istedik, bunda da bir yanlış görmüyoruz. Başlıkla ilgili gereken detaylar konusunda özelden dileyen arkadaşlara yardımcı olabilirim, iyi forumlar dilerim.

Arkadaşlar merhaba, konuyu yoruma kapatmak bizim tercihimiz değildi, konu sahibinin isteğiydi. Hatta kendisi silinmesini istedi ama biz silmeyi tercih etmedik, bununla ilgili yazışmalar arşivde. Kendisi forumdan ayrıldığı için söz hakkı doğsun istemiyorum fakat bunu doğrulayabilirsiniz kendisinden, hatta konudaki son mesajında da belirtmiş. Kendisine özelden yapılan uyarıyla ilgili de söyleyebileceğim tek şey; biz sadece konu ana ekseni üzerinden devam etsin istedik, bunda da bir yanlış görmüyoruz. Başlıkla ilgili gereken detaylar konusunda özelden dileyen arkadaşlara yardımcı olabilirim, iyi forumlar dilerim.
ne yapalım bize sessizce onaylayıp sükut etmek düşer.

Konu eski yerine taşınmıştır, sadece yine yoruma kapalı olacak konu sahibinin isteği doğrultusunda. Siz gerekli olan detaylara eriştikten bir süre sonra alırız tekrar arşive, tekrar iyi forumlar. Ttubr02

Neyse yarışa 29 gün kala ultra mesafe yarışlarında dikkat edilmesi gereken püf noktalarını yeniden paylaşıyorum :
Başlığı biraz hareketlendireyim...:)
Ultra mesafe sürüşlerinde püf noktaları :
Asla yokuşları hızlı çıkmaya çalışmayın,
Uykunuzdan fedakarlık etmeyin,
Sele teması olan yerlere bol vazelin sürün,
Yanınızda fazlalık su taşımayın, bir kaç km de hoşafa dönüşüyor,
Yorgunluk emareleri başlar başlamaz durun ve dinlenin. Asla üstüne gitmeyin, çivi çiviyi sökmüyor,
Gidon bandını çift kat sarın,
Çok kuvvetli rüzgara karşı sürmeyin, rüzgarın dinmesini bekleyin,
Taytınızı gün içinde yıkayıp bakteri ve tuzdan arındırın,
Yarıştan önceki günlerde rota çalışması yapın, yoksa kaybolursunuz,
Açıkta kalan yerlerinize güneş kremi sürün yoksa haşlanırsınız,
Dinlenme anında açma germe hareketleri yapın...

Bir de yarışa kayıtlarınızı yapın gari...

Abilerim size iyi yarışmalar dilerim ;)
Forumun en küçüğü olarak hepinize abi demek vazifemdir.

@Anonim Teşekkürler...
Sevgili ttubr katılımcıları arkadaşlarım : Özellikle kırsal bölgelerde şu sıralarda yaygın olan KKKA kırım kongo kanamalı ateşi hastalığından kendimizi korumamız gerekmektedir. Bununla ilgili tüm ayrıntıları içeren bir yazıyı paylaşıyorum :

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı nedir?

Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), keneler tarafından taşınan Bunyaviridae ailesine bağlı Nairovirüs grubuna ait bir virüsle oluşan ateş, halsizlik, iştahsızlık, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma, ishal ve ağır vakalarda kanama gibi bulgular ile seyrederek ölümlere neden olabilen zoonotik (hayvanlardan insanlara bulaşan) karakterli bir enfeksiyon hastalığıdır.

KKKA Hastalığı Hangi Yollarla Bulaşır?

• Virüsü taşıyan özellikle Hyalomma türüne ait kenelerin insan vücuduna tutunması,
  • Virüsü taşıyan kenelerin çıplak el ile ezilmesi,
  • KKKA virüsünü taşıyan hayvanların kan, doku ve diğer vücut sıvıları ile temas edilmesi,
  • KKKA hastalarının kan ve diğer vücut sıvıları ile temas edilmesi ile bulaşır.
KKKA Hastalığı Hayvanlarda Görülür mü?

Hastalık hayvanlarda belirti göstermez. Hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden, hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hayvan sahipleri hayvanlarını kenelere karşı uygun ilaçlarla, doğru yöntemle belirli aralıklarla ilaçlamalı, hayvan barınakları kenelerin yaşamasına imkan vermeyecek şekilde yapılmalı, barınaklardaki çatlaklar ve yarıklar tamir edilerek badana yapılmalıdır. Hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas eden kişiler, kendilerini 14 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidirler.

KKKA Hastalığı İnsandan İnsana Bulaşır mı?

Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabilir. Bu nedenle hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske v.b.) almalıdır. Kan ve vücut sıvıları ile korunmasız temastan kaçınılmalıdır. Bu şekilde bir temasın olması durumunda, temaslının en az 14 gün süreyle ateş ve diğer belirtiler yönünden takip edilmesi gerekmektedir.

KKKA Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Hastalık virüsün alınma şekline bağlı olarak 1-14 gün sürebilen kuluçka döneminden sonra ateş, halsizlik, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, bulantı-kusma, ishal, yüzde ve gözlerde kızarıklık, deri döküntüsü gibi şikâyetlerle kendini gösterir. Hastalığın ilerleyen dönemlerinde cilt kanaması, diş eti kanaması, burun kanaması, mide-barsak kanaması, akciğer ve beyin kanamaları görülebilir.

Kimler Risk Altındadır?

• Hastalığın görüldüğü bölgelerde yaşayan tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçi ve çobanlar,
  • Kasaplar ve mezbaha çalışanları,
  • Veteriner hekimler,
  • Askerler,
  • Korunmasız olarak kamp ve piknik yapanlar,
  • KKKA hastaları ile temas eden sağlık personeli,
  • Laboratuvar çalışanları
  • Hasta yakınları risk altındadır.
KKKA Hastalığının Tanısı Nasıl Konulur?

KKKA hastalığında erken tanı, ihtiyaç duyulduğunda kan ve kan ürünlerinin sağlanması ve etrafa bulaşın önlenmesi açısından çok önemlidir. Ayırıcı tanının hızla yapılıp hastanın öncelikle KKKA olup olmadığı değerlendirilmelidir. Hastalığın kesin tanısı serum örneğinde PCR ile viral RNA’nın ya da ELISA ile spesifik IgM antikorlarının gösterilmesi ile konulur.

KKKA Hastalığı Öldürücü Müdür?

Yapılan çalışmalarda, KKKA hastalığı nedeniyle ölüm ile ilgili verilerde %40’a kadar çıkan oranlar bildirilmektedir. Türkiye’de görülen vakalarda ölüm yüzdesi %5 civarında bulunmuştur.

KKKA Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Destek tedavisi, tedavinin temelini oluşturur. Bunun yanında hastanın sıvı-elektrolitlerinin ve kan değerlerinin izlenmesi gerekmektedir. Gerekirse taze donmuş plazma ve trombosit süspansiyonu verilebilir.

KKKA Hastalığından Korunmak Için Herhangi Bir Aşı Mevcut Mudur?

Daha önce Bulgaristan’da aşı geliştirildiği ve etkili olduğuna dair bildirimler var ise de, bugün için modern anlamda insanlarda kullanılan bir aşı yoktur. Ancak aşı geliştirme çalışmaları Bakanlığımızın desteği ile ülkemizde devam etmektedir.

Keneler Nasıl Tanınır Ve Nerelerde Bulunur?

KKKA’nın bulaşmasında Hyalomma soyuna ait keneler daha büyük bir yere sahip olmakla birlikte, 30 kene türünün bu hastalığı bulaştırabileceği bildirilmektedir. Keneler otlaklar, çalılıklar ve kırsal alanlarda yaşayan, küçük oval şekilli, 6-8 bacaklı, uçmayan, sıçramayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklembacaklı hayvanlardır. Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslenirler. Henüz ergin olmamış Hyalomma soyuna ait keneler, küçük omurgalılardan kan emerken virüsleri alır, gelişme evrelerinde muhafaza ederler. Keneler, insan veya hayvanlardan kan emerken virüsleri de bulaştırırlar. Türlere göre değişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden, yaban hayvanlarından evcil memeli hayvanlara ve kuşlara kadar geniş bir konakçı yelpazesi vardır. Küçük omurgalılar ve özellikle yerden beslenen kuşlar, kenelere virüs bulaştıran en önemli konak grubunu oluşturmaktadırlar; keneler, biyolojik evrimlerinin değişik safhalarında bu canlılardan kan emerler. Ülkemiz, kenelerin yaşamaları için coğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir.

Kenelerden Korunmak Için Ne Yapılmalıdır?

Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı, mümkünse çizme giyilmeli, ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin, çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dahil) ve kıyafetlerinde kene olup olmadığını kontrol etmelidir.

Vücuda Kene Tutunduğunda Ne Yapılmalıdır?

Vücuduna kene tutunan kişi hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla, keneyi vücuda tutunduğu en yakın yerden uygun bir malzeme (eldiven, bez ya da poşet vs) ile tutarak çıkarmalıdır. Kene çıkarıldıktan sonra tentürdiyot, gibi antiseptik bir solüsyon kene tutunma yerine sürülmelidir. Ancak, kişi, keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Vücuduna kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmelidirler.

VÜcuda Tutunan Kene Nasıl Çıkartılır?

Kene vücuda tutunduğu en yakın kısımdan tutulur (çıplak elle dokunmadan) ve tutunduğu yönün aksine sabit bir kuvvetle çekilir. Bunun için ince uçlu pens, eldiven, bez ve poşet gibi çıplak elle teması önleyen malzemeler kullanılır.

Tarla, bağ, bahçe ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidecekseniz,

Kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyin, pantolon paçalarını çoraplarınızın içerisine sokun ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler giyinmeyi tercih edin.

Kene Yönünden Riskli Alanlardan Döndüğünüzde,

Kendinizin ve çocuklarınızın vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası dâhil) ve giysilerinizde kene olup olmadığını kontrol edin.

Vücuda Tutunmuş Keneyi Gördüğünüzde,

Hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla, eldiven, kağıt mendil, bez veya naylon poşet gibi materyal kullanarak, ezmeden, patlatmadan hemen çıkarın. Kene vücuttan ne kadar kısa sürede çıkarılırsa hastalık riski de o kadar azalmaktadır. Ancak, keneyi kendiniz çıkaramıyorsanız hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurun. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneleri kesinlikle çıplak el ile öldürmeyin ve patlatmayın. Kenelerin üzerine sigara basmayın, kolonya ve gaz yağı gibi maddeler dökmeyin.

Keneyi Vücuttan Çıkardıktan Sonra,

Kene tutunan yeri, su ve sabunla temizleyin. Daha sonra tentürdiyot veya baticon gibi bir antiseptik ile silin. Kendinizi 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izleyin ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edin.

Hayvanlarla Temas Edecekseniz,

Hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas etmeyin. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden, hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler.

Hastalığa Yakalanan Kişiler Ile Temas Edecekseniz,

Gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske v.b.) alın. Hasta kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalığın bulaşabildiğini unutmayın.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastası Ile Temas Ettiyseniz,

Kendinizi 14 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izleyin ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat edin.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin ölümle sonuçlanabileceği ve hastalığın hafif şekilde atlatılmasının erken teşhis ve tedavi ile mümkün olabileceği unutulmamalıdır.
Sevgili ttubr yarışçı arkadaşlarım : Yarışma rotamızın büyük bir bölümünün yüksek sıcaklık koşullarında olması sebebiyle sıcaktan etkilenmemiz durumunda neler yapmalıyız konulu bir yazıyı paylaşıyorum...

Sıcak çarpması belirtileri nelerdir?

Yüksek derece ısı ve nem sonucu vücut ısısının ayarlanamaması sonucu ortaya bazı bozukluklar çıkar. Sıcak çarpmasının belirtileri şunlardır:

• Adale krampları,
  • Güçsüzlük, yorgunluk,
  • Baş dönmesi,
  • Davranış bozukluğu, sinirlilik,
  • Solgun ve sıcak deri,
  • Bol terleme (daha sonra azalır),
  • Mide krampları, kusma, bulantı,
  • Bilinç kaybı, hayal görme,
  • Hızlı nabız.
Sıcak çarpmasında ilkyardım nasıl olmalıdır?

• Hasta serin ve havadar bir yere alınır,
  • Giysiler çıkarılır,
  • Sırt üstü yatırılarak, kol ve bacaklar yükseltilir,
  • Bulantısı yoksa ve bilinci açıksa su ve tuz kaybını gidermek için 1 litre su -1 çay kaşığı karbonat -1 çay kaşığı tuz karışımı sıvı ya da soda içirilir.
Sıcak çarpmasında risk grupları var mıdır?

Sıcak çarpması için özel bir risk grubu bulunmamakla beraber, diğer hastalık ya da yaralanmalar için hassas olan kişiler, sıcaktan da diğer kişilere göre daha çok etkilenirler. Bu kişiler;

• Kalp hastaları,
  • Tansiyon hastaları,
  • Diyabet hastaları,
  • Kanser hastaları,
  • Normal kilosunun çok altında ve çok üzerinde olanlar,
  • Psikolojik ya da psikiyatrik rahatsızlığı olanlar,
  • Böbrek hastaları,
  • 65 yaş üzeri kişiler,
  • 5 yaş altı çocuklar,
  • Hamileler,
  • Sürekli ve bilinçsiz diyet uygulayanlar,
  • Yeterli miktarda su içmeyenler.
Sıcak yaz günlerinde sıcak çarpmasından korunmak için alınması gereken önlemler nelerdir?

• Özellikle şapka, güneş gözlüğü ve şemsiye gibi güneş ışığından koruyacak aksesuarlar kullanılmalıdır,
  • Mevsim şartlarına uygun, terletmeyen, açık renkli ve hafif giysiler giyilmelidir,
  • Bol miktarda sıvı tüketilmelidir,
  • Vücut temiz tutulmalıdır,
  • Her öğünde yeteri miktarda gıda alınmalıdır,
  • Gereksiz ve bilinçsiz ilaç kullanılmamalıdır,
  • Direk güneş ışığında kalınmamalıdır,
  • Kapalı mekanların düzenli aralıklarla havalandırılmasına özen gösterilmelidir.
Sevgili arkadaşlar : Bilmeyen veya duymamış olan arkadaşlarımız için yarış startımız 08.08.2020 8 ağustos 2020 cumartesi sabah 5-6 sıralarına alınmıştır. Yarışla ilgili teknik detayların anlatılması ve tanışıp kaynaşılması adına bir gün önceden D.bakır'da bulunulması gerekmektedir. Tüm katılımcı arkadaşlarımıza sağlıklı sürüşler dilerim...Tüm kesin kayıtlar ücretsizdir...
Kesin kayıtları yapmayanlar bir an önce yapmaları gerekiyor... :harika:
Numarası olmayanlara da rastgele numara vereceğim ;)

MACERAPERESTLER

S.NADI SOYADIY.NOKATILDIĞI İLKAYIT DURUMUDOĞUM YILI
1Birol ÇAKIR2053İSTANBULKESİN KAYIT - 011973
2Bahri KAPLAN20DENİZLİKESİN KAYIT - 021968
3Serkan ÇİLOĞLU59TEKİRDAĞKESİN KAYIT - 031975
4Zeliha Betül DEMİRANKARAKESİN KAYIT - 04
5Harun COŞKUNANKARAÖN KAYIT - 01
6Emre ÇITAK60İSTANBULÖN KAYIT - 021996
7Şenol Kadir KÖSTEKÇİ67KARABÜKKESİN KAYIT - 051974
8BurhanTURAN05KARABÜKKESİN KAYIT - 061970
9Mehmet BULAK11İSTANBULÖN KAYIT - 031989
10Abdullah KARAGÖL5114İSTANBULKESİN KAYIT - 071980
11Ali KOŞAR5960TEKİRDAĞÖN KAYIT - 041990
12Umutcan ATMALI2701ADANAÖN KAYIT - 052000
13Barış ELBÜKENİSTANBULKESİN KAYIT - 08
14Adnan ÇELİK06ANKARAÖN KAYIT - 061985
15Bilgi KARAKURTANTALYAÖN KAYIT - 07
16Egemen ÇORBACIYALOVAÖN KAYIT - 08
17Sedat AVCILAR45MANİSAÖN KAYIT - 091972
18Mehmet MUTLUİSTANBULÖN KAYIT - 101986
19Cihat MERT42KONYAÖN KAYIT - 111993
20Ümit TULUK0244ADIYAMANÖN KAYIT - 121999
21Sercan BALTALI343İSTANBULKESİN KAYIT - 181986
22Birol KAYAALP17İSTANBULÖN KAYIT - 151973
23Derya ÜNAL3434İSTANBULKESİN KAYIT - 091985
24Ahmet SOYSAL16İSTANBULÖN KAYIT - 161987
25İlyas KARAHANKONYAÖN KAYIT - 17
26Abdulkadir ERGİN111MANİSAÖN KAYIT - 181980
27Buse AYGÜN41ÇANAKKALEKESİN KAYIT - 101997
28Okan KARAYAS36ÖZBEKİSTANÖN KAYIT - 191988
29Ramazan MERT156SİNOPÖN KAYIT - 20
30Melih Tayyip KILINTAŞ2310İSTANBULÖN KAYIT - 211997
31Uygar Osman KIZILTEPE2919ADANAÖN KAYIT - 222000
32Murat MORKOÇ4175KOCAELİÖN KAYIT - 231996
33Demir KARAGÜLLE2016ANKARAÖN KAYIT - 241984
34Sedat ERDOĞANA49İSTANBULÖN KAYIT - 251982
35Muhammet Ali CENGİZ99İSTANBULÖN KAYIT - 261992
36Osman UŞAKANTALYAÖN KAYIT - 27
37Mümtaz ÖZTÜRK34TRABZONKESİN KAYIT - 111958
38Süleyman ÇETİN2006İZMİRÖN KAYIT - 281982
39Yaşar KAYAALPİSTANBULÖN KAYIT - 29
40Tuluyhan Berke USLU702ANKARAÖN KAYIT - 301998
41Şaban ÜNALDENİZLİÖN KAYIT - 31
42Mert VESEKİSTANBULÖN KAYIT - 32
43Enes AKTAŞİSTANBULÖN KAYIT - 33
44Ethem Hakan GENÇERMERSİNÖN KAYIT - 34
45Oktay YUMAKTRABZONKESİN KAYIT - 12
46Hüseyin Caner KOÇYİĞİT216İSTANBULKESİN KAYIT - 171979
47Bulut TOKMAKTOKATÖN KAYIT - 35
48Yunus ÖZDEMİRİSTANBULÖN KAYIT - 36
49Melih ŞENTÜRKİSTANBULKESİN KAYIT - 13
50Yıldırım BAYAZITANKARAÖN KAYIT - 37
51VOLKAN İSMAİL DAĞDAŞİSTANBULÖN KAYIT - 38
52VOLKAN AYKULİSTANBULÖN KAYIT - 39
53RIDVAN AKİFİSTANBULÖN KAYIT - 40
54ENES ÇOBANTOKATÖN KAYIT - 41
55MUSTAFA DELİCEİSTANBULÖN KAYIT - 42
56ALİ RIZA FIRINCIANTALYAKESİN KAYIT - 15
57MUSTAFA TAŞYILDIZTEKİRDAĞÖN KAYIT - 43
58ERSİN ERSOY38KAYSERİÖN KAYIT - 44
59MURAT KIRDIORDUÖN KAYIT - 45
60COŞKUN SARIBAŞBALIKESİRÖN KAYIT - 46
61FARUK SAKİN19İSTANBULKESİN KAYIT - 14
62SERDAR GÖKKONYAÖN KAYIT - 47
63NECMEDDİN ELDEM1967AMAYSAKESİN KAYIT - 161976
64FURKAN ESENMERSİNÖN KAYIT - 48
65İBRAHİM ATÇIŞANLIURFAÖN KAYIT - 49
66EREN KÖSEZONGULDAKÖN KAYIR - 50
67ABDURRAHMAN YAĞLIİSTANBULÖN KAYIT - 51

(link)

(link)
Değerli arkadaşlar ve TTUBR02 yarışmacıları, hatırlatmak için yarışma ve rota ile ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum.

TTUBR02; START, FINISH, KONTROL NOKTALARI (CP) ve ZORUNLU ROTA (ZR) BİLGİLERİ

START - 05 TEMMUZ 2020 05.00 DİYARBAKIR
FINISH - 20 TEMMUZ 2020 18.00 ARNAVUTKÖY-İSTANBUL

KOORDİNATLAR

DİYARBAKIR : 37.911231, 40.219756
CP1 TARSUS : 36.934111, 34.901889
CP2 MANAVGAT : 36.813087, 31.453237
CP3 ÇANAKKALE : 40.1518691,26.4056396
ARNAVUTKÖY : 41.184307, 28.720541

KONTROL NOKTALARI AÇILIŞ
KAPANIŞ TARİHLERİ

CP1 06.07.2020/06.00 07.07.2020/18.00
CP2 11.07.2020/06.00 14.07.2020/18.00
CP3 14.07.2020/06.00 19.07.2020/18.00

ZORUNLU ROTALAR (ZR)
ZR1 ÜRGÜP
ZR2 AKSARAY
ZR3 KULU
ZR4 KONYA
ZR5 SİLİFKE
ZR6 BURDUR
ZR7 PAMUKKALE
ZR8 SELÇUK

Rota boyunca; Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Konya, Karaman, Antalya, Burdur, Denizli, Aydın, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul olmak üzere toplam 18 il göreceğiz ve geçeceğiz. Seçtiğimiz rotanın neredeyse tamamı, sıcak asfalt ve ana arterlerden oluşuyor.
Bisiklete yasak olan otoyollar ve şehirlerin etrafındaki çevre yollarına kesinlikle girilmeyecek. Takip aracındaki arkadaşlar sürekli olarak tracker cihazlarını, dolayısıyla yarışmacı arkadaşları internet ortamından izleyecekler.
Zorunlu rotalardan mutlaka gidilecek. Rotanın tamamını zorunlu hale getirmedik. 3000+ km.lik mesafeyi oluşturabilmek için zorunlu rotaları koyduk.
Hepinize iyi sürüşler.

(link)
(link)
(link)

Yarış başladı mı :eek:

• Beğen
Tepkiler: özgürakt
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri