Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

TRAINER ler hakkında

Altan Kalay

Forum Bağımlısı
Tepki
262
arkadaşlar şu an piyasada olan trainer kataloglarında gördüğümüz bisikletlerin hepsi yol bisikletleri.Oysa ben bir mtb kullanıcısıyım.Cihazlar mtb ye de uyum sağlarmı yoksa bisiklette bir revizyon mu gerekli? Bu cihazlar acaba verimli çalışır mı? Teşekkürler.

Scudo
trainerleri mtb ile kullanabilmen için tamamen slick bir yol lastiği alıp takman yeterli olacaktır...

"Slick" lastik olmadan tank gibi ses çıkarıyorlar :D (tecrübe ile sabittir). Onun dışında eğer "roller" da denilen makaralardan alacaksanız (her iki tekerleğin aynı anda döndüğü) onların zaten ön makarası farklı deliklere takılıp bisikletin uzunluğuna göre ayarlanabiliyor. Trainer dediğimiz arka tekerleğin sabitlendiği bir makine alacaksanız da sadece "slick" lastik almanız yeterli. Onların da bağlantı yerlerinin yüksekliği teker boyuna göre ayarlanabiliyor.

Merhaba Bu konuda daha ayrıntılı bilgi istiyorsanız bu linklere bakınız

(link)

(link)

bende makara var ama yol bisikleti ile biniyorum mtb ile binmeyi denedim hem ses yapıyor hem de lastikler dişli olduğundan epey zor dönüyor

@H.Çağrı

sanırım bu cevap derdinize derman olacaktır...

Ben IRC advantage pro ile kullanıyorum TACX sofgel trainer ı atak yaptığım zamanlarda arabanın motor sesi gibi bi ses gelio. Slickler le hiç denemedim

Slick lastikler olmadan trainer kullanımı düşünemem bile...

trainer i aldım , mtb lastiklerim tıpkı bir helikopter gibi ses çıkarıyordu. bugün slick lastik edinip ( sds den serkan teşekkür ederim ) birde slicklerle denedim. ses oldukça azalmıştı ama. ev içinde binmenin mümkünatı yok ses yinede fazla. gündüz saatlerinde balkonda falan kullanılabilir ama gece çok zor. balkona komşu odadan ses duyuluyor. :(

@Ahmet Bolgi

Bin abi ya problem olmaz.0lmadı götür banyoya orda sür :) yani kimse sesini çıkaramaz

Geçen hafta ben de aldım bir trainer. Slick lastikle bile ses yapıyor, doğrudur. Kulaklığı takınca ses falan duymuyorum :) komşular duyuyorsa orasını bilmem artık, o onların sorunu :) camlı balkon var evde, orada takılıyorum akşamları, açıyorum laptopu, koyuyorum bi Metallica konseri...

Sese kesin çözüm, continental ultra sport 26x1,75 home trainer lastiği. 2 senedir kullanıyorum, yanlızca zincir ve dişli sesi, lastiğin sesi falan gelmiyor. Ayrıca bunun hamuru normal lastiklerden çok farklı, kaç yıl oldu çok fazla bir aşınma olmadı.

Geri