Trafikteki Sorunlar(-ımız)!!

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC
merhaba herkese..

Bu forumu trafikte(özellikle şehir içi trafikte) karşılaştığımız sorunları paylaşalım ve ortak çözüm yolları bulalım diye açtım..

Benim yaşadığım başlıca bir-iki sorun..

Buralarda bisiklet yolları bulunmadığı için mecburen ana yol kenarlarından gidiyoruz..O zaman da:
Yolu kontrol etmeden yola atlayan yayalar(hem de gözümün içine baka baka bir de yaya geçidi olmayan yerden)..
Yine yol kenarlarında şöyle birşey daha vardır..yanından geçtiğiniz araç aniden kapısını açar(hele şu,birden sağa çekip de kontrolsüz sol kapıyı açanlar yok mu..)
Dikkat etmezseniz ya bir yaya ile kucaklaşırsınız ya da bir
kapı ile..(Allah muhafaza :dua: )
Ha birde sinyal vermeden dönmye çalışan araçlar vardır..(bir keresinde bir arazi aracının arkasından gidiyordum ve o sinyal vermeyince ben de sağa döndüm onra o da sinyalsiz bir şekilde sağa döndü ve...:boese157:
sağ belimde halen bir yara izi var..)

Bunlar tahminimce çoğumuzıun başına gelen ortak sorunlar..Sizin de tepkili (ve haklı olduğunuzu savunduğunuz) sorunlar varsa buyrun ekleyin..Paylaşalım..

Saygılar..

Said E.
 
  • Beğen
Tepkiler: AHMET67
Scudo

Barbaros

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
593
Tepki
193
Şehir
İstanbul
Merhaba,

Bu sorunlar ne yazıkkı ülkemizde bolca mevcut. Bırakın bisikleti, motorsikletleri bile arac olarak saymayan ve dikkat etmeyen araba ve kamyon sürücülerinden bisikletler için böyle birşey beklemek doğru olmuyor ne yazikki ama en azından bilerek yapılan(bisikletçiye, tükürme,şişe atma,üstüne sürme,arkadan korkutma gibi) şeylerin azalması için çalışabiliriz ilk etapta diye düşünüyorum.
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
bazen insanın içinden bazukayı çekip pislik yapanarabayı uçurmak geliyor ama ihtiyacın olduğunbda asla elinin altına bazuka bulamazsın. :D
 
  • Beğen
Tepkiler: fangornents

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
tayfur sen bisikletten inip arabaya taş atana kadar araba gider yaw..onun yerine suluğu firlat:D bende yayalardan çok korkuyorum bisiklet yollarımız yapılsada bizde oralarda paşa paşa bisikletimize binsek...
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Bisiklet yollarının şehre inşaasından önce bisiklet kültürünün beyinlere inşaası önemli bence. Baksanıza bisiklet yolu olan yerlerde de yola park eden araçlar, bisiklet yolundan yürüyen yayalar vs... Hatta bir de yayaları uyarın bakın neler oluyor. Onlar sizden daha haklıymış gibi tepki veriyorlar. Uyarmadan yanlarından geçin hızlıca o zaman da arkanızdan basıyorlar kalayı. Ya da Tayfur'un dediğini yapıp (zaten bisikletten inme derdi ve bu yüzden de zaman kayıpları yok) direk kafanıza buldukları en yakın taşı sopayı fırlatıyorlar.
Ama inanıyorum yakın bir zaman içerisinde bizim de halkımızın büyük çoğunluğu bisikletin günlük yaşamdaki önemi/yeri ve bisiklet kültürü meselelerini kavrayacaklar. Şehrin her yerine yayılacak bisiklet yolları belki de bu konuda daha çok dikkat çekmemizi sağlayabilir. Dünyada bisikletin çok yaygın olarak kullanıldığı şehirlerde bisiklet yolları kaldırımlardan sadece farklı renkte taşlar döşenerek ayrılıyorlar. Araya bir engel veya yükselti vs koymaya gerek bile kalmıyor. Herkes kendine ayrılan bölümü, diğerlerine saygı göstererek kullanıyorlar... Ne diyelim darısı bizim başımıza... :)
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
ben malesef Türkiye'de bisiklet kültürünün Danimarka veya Hollanda kadar gelişeceğine inanmıyorum. :(
 

HaliliOzturk

Forum Bağımlısı
Kayıt
3 Temmuz 2005
Mesaj
7.157
Tepki
7
Toplumun zamana, bisikletçilerin de uzun bi ömür ve bu ömür boyunca yetecek kadar sabra ihtiyacı var Tayfur. :)
 

tayfur

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2005
Mesaj
1.621
Tepki
1.025
Şehir
İstanbul
inşallah siz haklı çıkarsınız da bisikletçilerin yol kıyısındaki eğlencelik hedef tahtaları olarak değil de normal insanlar olarak görüldüğü bir ülkede yaşarız yıllar sonra.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
ah be saidergoktas kardeşim...
kayseri gibi bir kentte, osman kavuncu gibi uzak görüşlü bi belediye başkanının yolların temelini attığı bir kentte sen trafikten şikayet edersen bizim gibi zoraki avrupai kentler ne yapsın.şehrin ana arterleri tramvay nedeniyle araç trafiğine kapalı, diğer caddeler ölümüne araç dolu, araç trafiğine kapalı tramvay hattındaki caddeler de alabildiğine yaya dolu...
eski şehirim kayseri'dir...
Eskişehir'im berbat trafiğe sahiptir...
Vesselam..
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim
haklısın murat abi. ya o kadar trafik oluyor şehir içinde sağ şeritten gittiğim sayılıdır :) 30-40 basıyom sol şeritten :D başka türlü başa çıkmıyor çünkü. sağdan gittiğimizde de açılması muhtemel kapılar yüzünden park halindeki araçların dikiz aynalarından şoförleri kollaya kollay bi hal oldum.

En çok da sinyal vermeden dönenlere kızıyorum. Hatta bazen yavaş gidiyorsam böyle tiplerin üzerine hızlanıyorum adam bir tırsıyor bir tırsıyor sonra aniden duruyorum sıfır vaziyette adam derin bir oh çıkıyor biraz akıllanıyorlar :) Eskişehir çok da büyük bir şehir merkezine sahip olmadığı için çoğu araç aşina artık bisikletlere ve bizlere. Çok da sorun olmuyor.

Korna olayı fazla olmuyor diğer illere nazaran bence. Hoşgörü az da olsa var.
Üniversite içerisinde ise çok rahatız. Sanırım eğitimin etkisi büyük

Yayalara gelince zaten trafiğe kapalı alanlarda sadece yayalara açılmış yollarda bisikletle gitmek ve insanları aniden yanlarından geçip ürkütmek ne kadar doğru o ayrı konu. Ama bisiklet yolunda yürüyen insan görürsem basabildiğim kadar basıyorum öyle geçiyorum yanından :D isterse gıkını çıkarsın orda kocaman kaldırım dururken ufacık bisiklet yolunda ne işin var kardeşim :boese157:

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar...
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.166
Herkess konuyu ele almışş tartılşılan hepp aynııı sanırımm biz bu konuyuu uzunn zamann tartışırız gundeme geldikce...:rolleyes:

Bir anı anlatayımm kıssadan hisse........!!;)

Bizler avrupa yakasında oturduğumuz için bisiklet yolu olmadığı için,pazar sabahları karşıya geçeriz zaman buldukça.işte o zamanı bulduğumuz bir pazar,sabah 9 sularında karşıdaydık vesselam..

Tugrul,turhan,fatıh,hasan,behcet vs abilerle gezimizi bitirdikten sonra,ben özgur,fatıh ve turhan abim, tuğrul abiyi bıraktıktan sonra kendisi bilir bıraktığımız yerden sonra sahil yoluna yeni yapılmışş yada onceden de vardı ben yenı gormüştümm neyse...4 metre genişliğinde sahıl yolu, 1,25 m si bisiklet yolu ne guzelde kıremıt rengıne boyamışlar,hafifde kalabalık sahil..

Tabi ben guzel yolu bulmuşum bana aitt fatıh abim bastıı kalabalağın içersinden
biz arkada kaldık:) resmen fatıh abi onden gıttıği için millet çekilmiş yoldan bir seyler soyledı sanırım...:) bende yol benım dedım performans yapayım ortalama bır hızla (30-40) sabıt gıdıyorumm gıdıyordummm kii o ara küçük çoçuğu annesii elinden bırakmışş :( ne yapacagıma sasırdım ( zaten o sırada frenlerı sıkmış oluyorsun resmen kıtlendım bisikletin uzerınde..)lastıkk sesını duyan bir şahıs çoçuğu onunden ole bii aldıkiii yoksa vurmuştumm (allah muhafazaa) neyse durdukk ..anne geldii bir tanee kafama ell hareketii yaptıı bende dedım hanfendii şu an bisiklet yolundasınız benım hatam yok..neysee..
o sırada yaslı bir teyzem geldii çoçuk haklıı hanfendii o kendine ait yoldan gidiyorr siz kendi çoçuğunuza sahip çıkınn,bakın sizin için ayrılan yol burda burdan gıdınn demezz mii :) Hayy allah razı olsun teyzemm bütün sinirimi aldın dedimm :)hadi olum sen işine bakk dedii ve devam ettimm...........

çok kısa olmuşş yaww...neyse boylşe bir gündüü tabii ondekii grubun haberii yokk..konuyuda acmadımm...:)uzar gıder dimii ne gerek varrr...:D

teşekkurler....
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
vay beee...böyle bilinçli teyzeler olsa keşke her şehirde bikaç bin tane...
teşekkürler...
 

Emre77

Üye
Kayıt
7 Aralık 2005
Mesaj
57
Tepki
12
Şehir
Ankara
Benzer problemler yaşayan birisi olarak maalesef bu konunun halledilebileceğine benim de inancım fazla değil. İnsanlar bilmediklerine düşman oluyorlar. Ne zaman kullanıcı sayısı artar, nufus içinde yüzdeler ile ifade edilebilir bir hale gelir, ancak o zaman bu problemler biter.
Bisiklet yollu şehirler düşünüyorum, gözlerim kapalı...:winkenlux
Düşün düşün ..... işin:D
 

c.turhan

Aktif Üye
Kayıt
27 Aralık 2005
Mesaj
156
Tepki
262
Şehir
Lüleburgaz
eYa arkadaşım, bu sol şeritten gitme olayını hiç tavsiye etmiyorum. Neden dersen en basit nedeni karşındaki aracın da 30-40 km ortalamayla geldiğini ve (umarım hiçkimsenin başına gelmez) sana çarptığını düşün. Çarpışma hızınız 60-80 km/h gibi çok yüksek bir hız olacaktır. Oysa aynı yönde giderken sana arkadan bile çarpsa diğerine göre çok düşük bir hızla karşı karşıya kalırsın. Bunun dışında araba kullanıyorsan bilirsin, aniden kendi şeridinden üzerine 30-40 km ile üzerine gelen bir araç bisiklet bile olsa ciddi bir sürücü için tedirginlik kaynağıdır ve acemi bir sürücünün de bu durumda ne yapacağı çok belli olmaz.
Kazasız sürüşler...

Pedalsız Gününüz Geçmesin.
 

eYa

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Mayıs 2005
Mesaj
1.267
Tepki
781
Şehir
Eskişehir & Didim


Uyarıların için teşekkürler abi Merak etme çok dikkatli gidiyorum. Çocukluğumdan beri hemen hemen hergün trafikte bindiğim için hangi sürücünün ne halt yiyeceğini tahmin edebiliyorum :D Ama tabi bazı enterasan sürücüler de çıkmıyor değil. :)
 

çağatay_çankaya

Forum Bağımlısı
Kayıt
18 Eylül 2004
Mesaj
2.790
Tepki
789
Yaş
36
Şehir
İstanbul / Eyüp
Bisiklet
Sedona
bu sorunları paylaşmamıza gerek yok bence çünkü bu sorunları yaşıyoruz. burada bunlara bir çözüm bulmaya kalksak daha yararlı olmaz mı??
 

huseyinsak

Aktif Üye
Kayıt
5 Aralık 2005
Mesaj
177
Tepki
54
Şehir
Zeytinburnu, İstanbul
İstanbul da, hele de Avrupa yakasında bisiklete binmek tam bir işgence.

Trafik şöförleri maalesef bisikletleri hala taşıt yerine koymuyor. Bisiklet motorsuz bir taşıttır ama onlar hala 0-15 yaş grubunun yaz aylarında (okul tatil olunca) eğlence için bindikleri bir alet olarak görüyor.

Dün akşam işyerinden çıkmış eve gidiyorum. Haliyle kaldırımdan. Karşıdan bir araba üstüme doğru manevra yaptı kendimi kenara atmasam Allah korusun bana vurmuştu. O arabanın kaldırımda ne işi var.

2004 yılında ehliyet almıştım inanın bunları görünce araba kullanmak içimden gelmiyor, psikolojik olarak araba kullanan herkesi cahil cühalla,kuralları bilmeyen, bilipte uygulamayan tipler olarak görüyorum.(Araba kullananlar lütfen bana kızmayın)

Avrupada ki bisiklet kültürü maalesef hiç bir zaman ülkemize gelmeyecek.
 

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC


abi şuan Kayeride de aynı sorun var diyebilirim..Raylı sistem inşaatı..5 aydır hala inşaat sadece alt geçitler yapılkmış durumda ve inşaatların bitmesinin daha çook uzun süreceği söyleniyor..yani trafik burada da berbat ötesi..Altrnatif yollar araç dolu..diğer yollar zaten kazılmış..:(
 

Said Ergöktaş

Forum Demirbaşı
Kayıt
15 Temmuz 2005
Mesaj
444
Tepki
197
Şehir
KAYSERİ - Hill Climb - XC


Abi bisiklet kültürünün beyinlere inşası konusunda sana yürekten katılıyorum..Ama bunun çok sabır isteyen ve bazen bizim halkımız üzerinde imkansız olduğunu düşünüyorum..

Yayaların bastığı kalay konusuna gelince henüz arkamdan taş,sopa fırlartan
olmadı ama.. kontrolsüzce yola atlayıp aniden de fren yapınca kalayı basan çok oldu..Böylelerine yol hakkının kendinizde olduğu,kendisinin kontrolsüz yola çıktığı söylenince kalayın dozunu daha da artırıyorlar..NE yapacaz bilmiyorum..Bu da acı veriyor!(Halkımızın hem çevre hem de ekonomi dostu böyle bir şeye bu şekilde olumsuz tepkiler vermesi...):(


Umarım halkımız birgün uyanır da biz de rahatca pedallarız...
Umarım bnizim bisiklet yollarımızda daha da güzelleşir ve amacında kullanılır..:dua:

saygılar..

Sid E.
 
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
8
Tepki
3
Şehir
Mersin
Ben de sahilde giderken bisiklet yolunda olmama karşın sürücülere pek güvenmediğim için bisikleti taşıt olarak kullanıyorsam kaldırımdan gidiyorum.

Mersin'e son yapılan kaldırımlarda tekerlekli sandalye kullananlar için çıkış yeri var. Ben de orayı kullanıyorum bisiklet sürerken. Tam çıkarken sağdan giden teyzem önüme atladı. Fren yaptım, dengemi kaybettim. Neyseki son anda düşmekten kurtuldum, yoksa araba beni ezecekti. Teyze cık cık, Allah seni ıslah etsin deyip gitti.
 
  • Beğen
Tepkiler: A.Kadir Ünal