Scudo Sports

"Trafikte Bisiklete Saygı"İmza Kampanyası

Arkadaşlar kampanyaya sonuna kadar destek verelim.

Bisikletin geleceği için imza atalım;)

Bisikletsevenler Derneği
İst.Anadolu Yakası
Temsilcisi

• Beğen
Tepkiler: KevSerSeri
Scudo
boynumuzun borcu bu oluşuma katılmak...
bu olaya farklı bir şekilde yaklaşmak istiyorum..
şimdi içimizde birçok otomobil sürücüsü var..onlar yolda gördükleri bisikletlilere olabildiğince dikkatli yaklaşmıyorlar mı ?bence otomobil kullanıcılarına ehliyet alma safhasında,bir başlık altında bazı iki ve üç tekerlekli taşıtların özelliklerini,kullanım koşullarının ve trafikteki hakları üzerine bilgilendirilme yapılması gerektiğini düşünüyorum..
bir diğer nokta ise:böyle taciz eden sürücülerin çocukluklarında bisikletle ilgili güzel anıları olmamasından ötürü bizlere karşı bu tür hareketlerde bulunuyorlar..bisikleti bilen,binen ve seven bir insan bu tür hereketlerde hiç mi hiç bulunmaz fikrimce..
yetişecek kuşağa bisikleti sevdirebilirsek, dolaylı olarak, trafikte bisiklet sürücülerine duyarlı ,ehliyeti de; otomobil kullanmanın her yönüyle ehli olup haketmiş vatandaşlara ulaşacağımız su götürmez bir gerçektir..

• Beğen
İmzamı attım yanınızdayım.Eğitilmesi gereken çok insan var, bu insanlar nasıl düzelecek bilemiyorum.Şimdiden hepimize kolay gelsin.

Merhaba Pedal Dostları...

Bugün öğlen Anadolu Ajansı ile bir röportaj yaptık. Bisiklete saygı kampanyasına destek vermek için trafikte bisikletçilerin fotoğraflarını çektiler. Önümüzdeki hafta kampanyamızı gazetelerde görebilirsiniz...

Şimdiye kadar toplanan imza 500'ü buldu. Ancak bunu milyonlar seviyesine çıkarmamız ve sesimizi duyurabilmemiz için daha fazlasına ihtiyacımız var. Aktif olarak bisiklet kullanan ya da kullanmak isteyip de trafiğe çıkmaya cesaret edemeyen, tüm doğa dostlarını bu kampanyada aramızda görmek istiyoruz.

Lütfen elinizden geldi kadar bu kampanya linkini dağıtmaya çalışın...
(link)

İlginize Teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: c.turhan
kews sen bana attıgını sölesene bende bida başlık açtım :)

Nese bişi olmas sorıuçta kampanya emeline ulaşıyor...

Hatta bence bir çok ilde bu kampanya adına eş zamanlı turlar yapalım her şehirde aynı gün ve saatte bisikletliler toplanıp kampanya kapsamında bi tur düzenleyelim...

Olmas mı...?

@trinitrotoluen

Sormadın belki o yüzdendir... Konu açılmayınca benim de aklıma gelmemiştir söylemek. Neyse canım kötü bi şey yapmadın yeni bir başlık açmakla. Bir yanlış yapılıyorsa zaten yetkili kişiler olaya el atıyor. Hadi sağlıcakla kal...

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Selam Arkadaşlar...

Bugünkü posta gazetesinin 6. sayfasında kampanyamızı ve bizleri görebilirsiniz...

Diğer gazetelerden haberimiz oldukça sizlere ileteceğiz...

Posta gazetesine netten ulaşamadım. Ancak aynı haber radikal gazetesinde de çıkmış. Onun linkini veriyim. Haberi ordan okuyabilirsiniz...

(link)

bu kampanyayı bu kadarla bırakmayalım arkadaslar hep bareber bişeyler yapalım...

Burda bı tarih belırleyelım ve o tarıhte her ilde bisikletçiler toplansın ve kampanya adına bı tur yapalım eş zamanlı olarak...

• Beğen
Tepkiler: nuriaktürk
Hepinizi bu güzel katılımınızdan dolayı kutluyorum ve sonsuz tesekkurler ediyorum.
Bravo arkadaşlar

sevgilerimle,

Aydın

• Beğen
Merhabalar...

Aynı haber bugün hürriyet Ankara ekinde yer aldı. Hem de bu sefer baya bir yer vermişler konuya. İnşallah çok ses getirir ve devamı gelir...

(link)

Ayrıca Zaman gazetesi de ayrıntılı olarak yer vermiş...

(link)

• Beğen
Tepkiler: trinitrotoluen
Bisiklet Sevenler...

Bugunkü sabah gazetesi Ankara ekinde kampanyaya büyük bir alan ayırmıştır.
Haberin başlığı ve devamı için linklere tıklayabilirsiniz...

(link)

Bu da haberin ayrıntılı olarak yer aldığı diğer sayfa...

(link)

Anlaşılan çoğunuz aynı sıkıntıları trafikte yaşamıyor...

Siz sevgili yöneticilerin ve moderatörlerin yeterince destek olmaması beni derinden üzdü...

Sadece bir moderatör arkadaşımızın kampanyaya destek mesajını gördüm...

Bütün bisiklet siteleri ana sayfalarında "Trafikte bisiklete saygı kampanyası"na destek verirken bannerlar hazırlarken aynı desteği sizden görememek açıkcası beni çok üzdü.

Bu kadar çok üyesi olan siteden daha fazla çaba beklerdim...

Gazeteler manşetler atarken bu konuya sizin yeterince çaba göstermemiş olmanız çok acı verici...

işe yaramasa bile insanların kafasında bir düşünce olur kimi yok genişletir kimi yol daraltır

TV Platformunda bu konu gündeme getirilebilinir. Sırasınla Beyaz Show, TV Makinası, Son Ütücü tarzında gençlik programlarına çıkılır. Daha sonradan pek hazetmediğim A Takımı, Genç Bakış tarzı programlarda bu konu gündeme getirilebilinir. Ki bence bisikletseverler tek başına da değil, motosiklet forumları bugün bisiklet forumlarına göre çok daha omurgalı, TV'de programları filan da var: Motokeyf gibi. Onlarla da örgütlü bir çalışmaya gidilebilinir. Sonuçta motosikletseverler de bisikletseverler kadar olmasa bile benzer birçok durumdan şikayetçi.

@Selim Çam

işte bizde bu konuyu gündeme getirip dikkat çekmesi için uğraşıyoruz gazetlerde de başarılı olduk ama Tv programları biraz daha kapsamlı bi olay bunu bir iki kişinin hadi tv programına haber verelim çıkıp konuşalım demesiyle olmaz bunun için grup halinde hareket etmemiz gerekir...

Öncelikle bu kampanyanın daha fazla dikkat çekmesini sağlamamız gerekiyor ki programlara çıkılsın...

Öyle bişey yapmamız gerekiyor ki haber bültenlerinin de dikkatini çekmesi gerekiyor...

Herkesin 'hee demek bisikleti sadece çocuklar sokaklarda kullanmıyormuş' demesi lazım ki başarılı olalım...

işte bunun içinde hep beraber ortak bişeyler yapmalıyız...

Aklımda 1 - 2 plan var ama yazdıgım halde dikkat çekmedi... :(

• Beğen
Bu hareketi ben de destekliyorum fakat sabirli olmak lazim.. Forumda bile kask takmasini asiladigimiz o kadar cok insan var ki.. Zamanla insanlar daha da bilinclenicek yeter ki umutlarimizi yitirmeyelim elimizden geleni dogru yerde dogru sekilde yapalim;)

• Beğen
@Tugberk Tezel

Tmm haklısın sabırlı olmak lazım ama nereye kadar beklenecek...?

Sonuçta trafikteki yerimiz belli olduğu zaman trafikte bisiklet sürenler daha fazla dikkat çekecek ve kask kullanmayan arkadaşlarımız o zaman kask edinecekler yada bisikletkolik :) olmayan birisi dahi bisiklet sürmek istediği zaman aklında şu olacak 'ben kasksız kullanıyorum ama hatalı davranıyorum' ona göre davranacak sonrada...

Ama şuan yapmaya çalıştığımızda araç kullanıcılarının trafikte hareket ederken yan aynalardan yada dikiz aynasından bakarken sadece 'başka bir araba varmı acaba' diye değil daha dikkatli bakarak 'acaba bisikletli biri varmı' diye bakması gerek yoksa yine bakmadan kapıyı açarlar ve kapıya gireriz (bana olduğu gibi) yada sağ tarafımda araba yok diyerek aniden sağ tarafa geçip bize çarpar bunlar olmasın diye bişeyler yapalım diye düşünüyorum...

Geri