Trafik kazası ve hukuki durumlar

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
selam arkadaşlar

6 haziran 2015 cts günü ısparta antalya yönünde emniyet şeridinde giderken antalya ısparta yonunde gıtmekte olan doblo marka araç yaptığı hatalı sollama esnasında kontrolünü kaybederek yolun karşısına kayarak bana burundan çarptı ( yani çarpmış ben hatırlayamıyorum :)). gozumu hastanede actım. söylendığine göre aracın üstünden uçmuşum kafam da yere çarpmış (kask yoktu mutlaka kask takın). ben kazayı kafada ve dizde dikişler ve bol bol morluklar ile nispeten ucuz atlatmış sayılsam da yıkamaya kıyamadığım canım karbon scott cr1 team im pert oldu.

http://i.imgur.com/INm3sZN.jpg

gördüğünüz üzere bilmem kaç parçaya ayrıldı. on lastiği bulamadılar bile.:)

ben bisikletimi karşı tarafın trafik sigortasından yenilemek istiyorum. kazayı yapan taraf şimdlik oldukça yardımcı davrandı. tüm mağduriyetimi gidereceğini söyledi fakat henüz daha somut bir adım atmadı. karşı taraf tamamen suçlu bu arada elbette. ekspere haber verildi. antalyadaki tek scott bayii olan uğur bisiklete ben yokken gelmiş. sıfırı şu an 1950 euro olan bisiklete 950 euro değer biçmiş. tabii bunu yapmadan önce bile tüm bisiklete binmeyenler gibi " oha bisikletler amma pahalıymış sendromu" yaşamış. sanırım 200 300 lira bişi umuyordu gelmeden. velhasıl kelam durum böyle. aranızda bu konularda gerek hukuki gerek sigorta ile ilgili bilgisi olup da faydalı bir şeyler yazmak isteyen olursa minnettar kalırım. herkese güvenli sürüşler.

not:başlık "hukuki durumlar" olacaktı bu arada.
 
Scudo

chnkrmz

kırdılar beni layer layer.
Kayıt
16 Şubat 2014
Mesaj
5.659
Tepki
5.026
Yaş
36
Şehir
54karya
İsim
Cihan KIRMIZI
Başlangıç
1995—96
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Cyclocross
büyük geçmiş olsun. Allah korumuş
 

Burçin Çoban

Aktif Üye
Kayıt
13 Kasım 2013
Mesaj
151
Tepki
93
Şehir
Bostancı, İstanbul
İsim
Burçin ç.
Bisiklet
Merida
@münir.k. Öncelikle çok çok geçmişolsun.Yaşaman ve şu anda bu sitede yazıyor olman bile mucize sayılabilir.Muhtemelen trafik kaza raporun ile birlikte bisikletinin fotoğrafları sigorta şirketinin sana ödeme yapması için yetecektir diye umuyorum.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Öncelikle bir avukat tutmalısın. Forumdan alacağın bilgilerle bu işi halledemezsin.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
ölmekten kurtulmuşsunuz.

Olay anlattığınız gibiyse ve tutanaklar bunu destekliyor ise evet tazmin yoluna gidebilirsiniz. Bisiklet ikinci el ve kullanılmış bir bisiklet olduğu için büyük ihtimal yetkili bayiden çağrılan arkadaş bilirkişi sayılacağı için bu arkadaşın belirttiği tutar kadar mahkeme size ödeme yapar.
 

efeyuceer

Üye
Kayıt
20 Mayıs 2014
Mesaj
95
Tepki
102
Şehir
eskisehir
Bisiklet
Bianchi
Avukat bulun ve bu konularda dava kazanmış avukat olsun bulacağınız avukat çünkü bilirkişiler bu şekilde rapor verebiliyor sizde de olduğu gibi 950 Euro diyebiliyorlar.daha sonra sanırım bilirkişi raporuna bir itiraz hakkınız ve yeni değer için yeni bir bilirkişi raporu gerekiyor umarım yeni bilirkişi gerçek değeri tespit eder bisikletinize tekrar kavuşursunuz.çok geçmiş olsun.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Öncelikle bilirkişi raporuna itiraz et. Avukat bunun yöntemini bilir. Bu tip durumlarda avukatlık ücretini karşı taraf öder diye biliyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: hsm
Kayıt
10 Mart 2015
Mesaj
22
Tepki
29
Yaş
39
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Atala
Geçmiş olsun. Sigorta Sektöründe çalışan biri olarak Yaralanmalı kazalarda trafik polisi gelip tutanak tutmalıdır. Bu tutanak ile sigorta Şirketine talebinizi iletebilirsiniz. Talebiniz sonrası eksper Ataması yapılacaktır. Ancak gelen eksperin Uzmanlık alanı arabalar olacağından bir karışıklık olacaktır.

Bu durumda bisikletin bedelini bir kaç bisiklet firmasından ve Sahibinden.com gibi sitelerden örneklerle belgelendirin. Bu belge ile şirkete geri bildirimde bulunun. Büyük ihtimalle ödenecektir. Çünkü trafik Sigortası 3. Şahıslara verilen zarara ilişkin tazminatları ödemek üzere Çalışır. Sigorta şirketlerini denetleyen bir çalışan olduğumdan süreç çıkmaza girerse özelden bana ulaşırsanız size yardımcı olmaya çalışırım. Bu tarz konularda takip Önemlidir. Dava olayını daha sonra düşünün ilk iş olarak bireysel talep daha sonra hukuki süreç daha mantıklı.
 

mehmet ugur demir

Youtube: https://bit.ly/2ME7hSm
Kayıt
19 Eylül 2014
Mesaj
157
Tepki
95
Şehir
zonguldak
Bisiklet
Whistle
Daha önce benzer davalara bakmış tecrübeli bir avukat ile zararını karşılattırabilirsin. Bu arada kask takmadan ucuz kurtulmuşsun. Çok büyük geçmiş olsun.
 

S26

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
2.741
Tepki
1.453
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Amoeba
Çok ucuz atlatmışsınız geçmiş olsun.
 

hlksnrr

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Ocak 2015
Mesaj
493
Tepki
564
Şehir
ANKARA
İsim
Haluk ŞENER
Bisiklet
Scott
@münir.k Hocam çok geçmiş olsun.

Bisikletinize yarı fiyatı kadar değer biçilmesi gerçekten çok sinir bozucu.

Bu yazdığımı sakın yanlış anlamayın ama madem yarı fiyat değer biçiliyor sizde bunu belgelemek ve hakkınızı almak istiyorsunuz sahibinden.com'a sizin bisiklet modelinden 2-3 ilan verip piyasayı yükseltelim sizde bunu belgeleyin ve bisikletin 2.el değerini hakkınız olanı alın.Bence işe yarayacaktır.
 

hsm

Üye
Kayıt
11 Haziran 2015
Mesaj
21
Tepki
8
Şehir
mardin
İsim
hesan
Bisiklet
Salcano
@münir.k çok çok geçmiş olsun bilirkişiye itiraz et kardeşim aldigin raporun kati olan gününe göre de tazminat alirsin. Bende kaza yaptım hamdolsun durumun sana göre çok çok iyi bana da tersten gelen bir araç çarptı uzlaşma istediler biz siyasiyiz ve paramız çok dediler bende şikayetçi oldum bir kaç emsal karar buldum 5 yıl hapis denetimli serbestlik vs anya konya misali. Karşı tarafın sigortasından tazminat alacağını unutma ailende sağlam avukat varsa da haiti olur işin ucunu burakma. Tekrar geçmiş olsun allah şifa versin
 
Kayıt
11 Ekim 2014
Mesaj
34
Tepki
18
Şehir
Denizli
İsim
Furkan TEPE
Bisiklet
Carraro
Çok çok geçmiş olsun öncelikle, Allah bi daha kaza bela göstermesin. Müsadenizle bi sorum olacaktı, biz trafikte bir kazaya karıştığımızda karşı taraf bizi belirterek kaskı yoktu vs falan diye bizim aleyhimize bir şeyler söyleyebilir mi ? Güvenlik açısından elbette kask bizim için olmazsa olmaz ama olur ya adam arabayla bize çarpar, kaskı yoktu, bisikletinde aydınlatma vs yoktu fark edemedim diyerek bizi hatalı gösterebilir mi ?
 
  • Beğen
Tepkiler: hsm

hsm

Üye
Kayıt
11 Haziran 2015
Mesaj
21
Tepki
8
Şehir
mardin
İsim
hesan
Bisiklet
Salcano
@furkantepee. Aydınlatma ses zorunlu ama kaskın zorunlu olduğu bir madde hiç okumadım . 20 günden bu yana bisiklet ile ilgili kanun bakıyorum da ;) yalnız kask tak kardeşim ve jel eldiven kaza yapınca anlıyor değerini insan
 

ermansahin

Üye
Kayıt
8 Haziran 2015
Mesaj
15
Tepki
7
Şehir
İzmir
İsim
Erman Şahin
Bisiklet
KTM
Çok geçmiş olsun , bisikletinizin durumunu gördükten sonra burada yazıyor olmanız bile büyük şans .Kısa sürede iyileşmeniz dileğiyle...
 

Lenora Nora

Daimi Üye
Kayıt
27 Mayıs 2015
Mesaj
279
Tepki
153
Şehir
Eskişehir
İsim
Lenora Nora
Bisiklet
Carraro
@münir.k Merhaba ;
Buyuk Gecmis olsun.Avukat hepsini halleder ve pahali degil.Direk basvur o gerekenleri sana anlatir uygular.
1-Dava alehinize karsi taraf suclu.Avukat dava bedeli 250-500 belgeler dahil en fazla ilk etapta sizden ister.
2-Davayi kazandiginizda karsiya yikar.Siz en fazla 250TL belge vs parasi ile yirtarsiniz.
3-Ama olacagi soyleyim size avukata danistiniz Avukat 10 gun sureli Noter araciligi ile ihtar Name cekicektir.Bu tur sirketler akilli olduklari ve hakli oldugunu bildikleri icin Daha ihtarNamede kafayi kullanip fesh ediceklerdir.Rahat olun her turlu sizde dava.
Avukata danisin Eskisehir"de olsan tanidik sirket Avukati vardi.
İyi Forumlar Dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: Barış TURAN

canayaz0734

Daimi Üye
Kayıt
3 Nisan 2015
Mesaj
300
Tepki
641
Şehir
istanbul
İsim
Can AYAZ
Bisiklet
Diğer
Büyük geçmiş olsun ,bisikleti şöyle bir inceldiğim de o kazadan nasıl sağ çıktığınızı düşündüm .Verilmiş sadakanız varmış gerçekten...Trafikte Doblo ve muadillerinden birde dolmuşlardan nefret ediyorum...Sizi de birisi bulmuş..Öncelikle karşı taraf somut adım atacak mı bunu kesinleştirmek lazım atmaz ise dava edebilirsiniz.

BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN......
 

Lenora Nora

Daimi Üye
Kayıt
27 Mayıs 2015
Mesaj
279
Tepki
153
Şehir
Eskişehir
İsim
Lenora Nora
Bisiklet
Carraro
@canayaz0734 Adam muhtemelen karsilar diye dusunuyorum kardesimizin yaninda yer alir.Kaskoya gerekeni yapmasini soyler diye umud ediyorum fakat kasko giciklik yapmasi ayri olay tabi gorucez bakalim takipteyiz.