Scudo Sports

Tour Of Turkey 2011 / 47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

@tansolo

arkadaşım memleketimizde bazı eksiklikler var kabul ama ben herkesde bir kendi ülkesini küçümseme alışkanlıgı görüyorum daha 13 mart pazargünü sona eren paris nice turunda mazgalların yola paralel durdugunu yagmurlu havada önde giden yarışcının mazgaldan kaçarken çok büyük bir tehlike atlattıgını canlı izledik yıllardır bu etaplar koşuluyor o mazgalları onların yöneticileri görmüyormu görüyor elbette ben demiyorumki mazgallar yola paralel olsun keşke ne paralel nede enine olsun baklava dilimi gibi döküm olsun sorun kalksın ama bu yıllarımızı alacak kendi ülkemizi başka ülkelerden de aşagı görmüyelim çamurda olsa karda olsa buzda olsa bu benim memeleketim her küçümsenen yazı beni incitiyor bunu o radaki yerel yöneticilere elştiri yada yol gösterici tarzda hatırlatırsak daha iyi olacagına inanıyorum saygılarımla

Scudo
@özgür bağdatlıoğlu

neden reytingden gelirlerinden sana paymı verecekler trt nin suyumu çıktı üstelik fevzi açıkalın türkiyeni yetiştirdigi bisikletcilerden birisi yani şimdiki bisiklet gelişimine ışık tutmuş birisi fenamı olur

• Beğen
Tepkiler: endneedless
tamam o da doğru ama eurosport yorumcuları her sporcunun kariyerini çok iyi biliyor mesela türkiye bisiklet turuna bi kere andreas kloden katılmıştı yani onu öyle bir göstermişlerdi ki sıradan bir bisikletçi sanılırdı

İsteyen trt den isteyen eurosportdan izlesin.keyif meselesi.ben eurosportdan izlerim her zmn.caner ererin anlatımı ses tonu harıka.tek başına bile yeterli oluyor.hani maçı anlatan spikerin sesıne aşina olursunda hep ondan dinlemek istersin,onun gbi bişey.bide sarper günsal ve aydan çelik geldiği zmn acayıp keyifli muhabbet oluyo.avrupa maceralarını anlatıyolar.birde bu spikerlerin oldukça iyi eğitim aldıklarını bılıyrm.su gbi fransızca bılmek sart.bırde iskandinav dil ve uslupları konusunda bile eğitim aldıklarını bılıyorum.boş adamlar deiller.bisiklet bilgisi ztn belli adamların.butun forum arkadaşlarıma şimdiden iyi seyirler diliyorum..yaşasın tour of turkey:)

@çağrı ilter

KESİNLİKLE KATILIYORUM....
Köprücük kemiği kırılan Türk Sporcusundan hiç mi hiç bahsetmeyip; Sadece burnu kanayan yabancı sporculardan dakikalarca bahsederek kendi sporcularımızın önemsenmemesi.... AÇIKlanamaz...
Belki bu durumu Soyadı Kanunu (!) AÇIKlayabilir... Ne dersiniz?

Arkadaşlar hala inanamıyorum. Tam yatacakken gördüğüm kişi karşısında heyecan bastı bir anda. Nutkum tutuldu. En iyisi siz girip siteye direk bakın Garmin-Cervelo takımı kimi getiriyor öyle. :)

(link)

Artık bu durum karşısında deney olsa da okulumun bir gününü ekip yarışın başlangıcını izlemeye gitmem farz oldu sanırım. :)

Tyler Farrar, Andre Greipel, Lucas Haedo, Mirko Lorenzetto, Tomas Vaitkus, Nicolas Vogondy, Sandy Cazar, Alexander Efimkin...

Sprint etaplarını ciddi sürpriz olmadığı taktirde Greipel ve Farrar ikilisi süpürür, Lorenzetto ve Haedo onları arkadan zorlayacak ve fırsat kollayacak en ciddi iki isim.

Gözüme çarpan en ciddi isimler bunlar, geçen yılki kadar çok sayıda ciddi isim yok ve ağırlıklı genç kadrolar geliyor ama bu yarışa çekişme açısından olumlu yansıyacaktır. Kendisini kanıtlamak isteyecek pek çok genç yetenek var.

Evet ama bu sene çok daha adı duyulmuş ciddi, Grand Tour deneyimi olan adamlar geliyor. Bu çok sevindirici birşey. Demekki ülkemizdeki turun önemi giderek artıyor. Bundan sonraki hedefimiz inşallah Pro Tour seviyesine gelmesi. Tabi Katar ve Kaliforniya turlarının bile hala 2.HC seviyede olması belki bu işi şu anlık daha hayal gibi gösterse de hiç belli olmaz. Diğer yandan baktığımızda Katar turu sadece sprinterlere hitap ediyor, bu da hayalin gerçeğe dönüşmesi için gereken umudu taşımamızı hala sağlar. Son iki cümledir nasıl yazmışım öyle? :)
Gelen bisikletçilere baktığımızda artık en büyük favori sprintler için tabiki Farrar. Ardından Greipel geliyor. Yanlarına kardeş Haedo'yu , Astana'nın getirdiği Litvanya şampiyonu Vaitkus'ı ve Skil-Shimano'nun Hollandalı Van Hummel'ını ekleyebiliriz.
Tırmanış etapları da giderek kızışıyor bence. Başta Sandy Casar dikkatimi çekti genel klasman için. Bunun dışında Damien Monier'den de birşeyler bekliyorum. En azından Giro'da aldığı etaptaki gibi kaçışlar bekliyorum ondan. Saxo Bank'ta eli boş gelmemiş. Sprintlerde kardeş Haedo'nun yanına dağlarda Polonya şampiyonunu koymuş kadrosuna.
Takım liderliği olarak da şu gelen Kolombiya takımı favori gösterilebilir. Çünkü adamların hepsi tırmanışçı.
Son olarak da bizim takımlarımızdan en azından bir etap için galibiyet bekliyorum.
Aklıma gece gece şimdilik bunlar geldi. Listeye bakınca tekrardan düşüncelerimi eklerim buraya.

Evet Garmin iyi bir takım yollayınca tur çok iyi oldu.Taylor Farrar-Andrea Geripel-Lucas Sebastian Haedo-Tomas Vaitkus-Nicolas Vogondy-Sandy Casar-Kenny Van Hummel gibi isimler turumuzun kalitesini yükseltiyor.Ayrıca bu sene 2.1 HC kategorisine yükseldik.Fakat 2.0 HC kategorisine yükselmemiz gelecek sene olamayabilir.Çünkü nerdeyse hep aynı etaplar.Biraz da tırmanış etapları koysalar çok iyi olur.Ama olsun bana göre çok iyi

Pazar günü olan başlangıç etabına ferdi lisanslı olan bisikletçiler alınıyor mu? Etap kaçta başlıyor?

@samet ceylan

ne yaptın dostum yahu yerel takımlar bile alınmıyor:)

Genel anlamda kadrolar belli sizce bu turun en önemli etabı,en iyi sprinter ve genel klasman birinci kim olur???

Geri