Scudo Sports

Tour De France 2014 - Fransa Bisiklet Turu 2014

bugün TdF'daki ilk dinlenme günü. genel olarak özetlersek, bence froome, cavendish ve contador'un elenmesi ne kadar kötü olsa da, bu kadar düşüşün yaşandığı yüreklerin ağzına geldiği bir tur uzun yıllar daha gelmez sanırım. ilk gün cavendish'in düşüşü sanki bu seneki turun nasıl geçeceğine işaret gibiydi. cavendish gidince meydan kittel ve greipel'e kaldı. sonra froome 2 günde 3 kere düşerek 2 bileğini de kırdı. o halde bir süre daha devam etti. bu sırada talansky'nin kaç kere düştüğünü saymıyorum bile :) daha sonra contador yokuş aşağı yemek yerken kaza yaptı kaval kemiğini kırdı. ve o halde 18km daha sürdü. genel klasman favorileri arasında 3 isim vardı. froome, contador, nibali. bu ikisinin elenmesi criteriumda çok güçlü gözükmeyen fakat toparlamış gözüken nibaliye yaradı. rakiplerinin elenmesiyle gaza gelmiş olacak ki dünkü etabın sonunda sağlam bir atakla sarı mayoyu geri aldı. tur süresince bir kaç eğlenceli kaçış ve yokuş atağı izleyebilirsek bence bu seneki tur misyonunu tamamlar. mesela ilk gün jens voigt'in kaçışı gibi. ya da dün nibalinin atağı gibi. sizin görüşleriniz nelerdir?

Scudo
Tur gerçekten çok dramatik anlara sahne oldu bu sene. Contador'un takım arkadaşıyla vedalaşması, Froome'u arabada giderken izlemek... Ikisi de sakat bir şekilde devam etmeye çalışarak ne kadar mücadeleci olduklarını kanıtladılar. Froome'un insanüstü ataklarını, Contador'un dansını izleyememek büyük eksiklik elbette ama yapacak bişey yok maalesef. Sagan yeşil mayoyu garantiledi, dağlarda Rodriguez de aynı şekilde garantilerse geriye etap galibiyetlerinden başka bi eğlence çıkmayacak gibi bize. Bunların dışında belki genç yetenekler kendilerini göstermek isteyebilirler diye düşünüyorum.

ST21i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ahmet O

Nibali temkinli bir şekilde yarışı götürmeye çalışacaktır orası kesin, belki dünkü atağı gibi birkaç atak çekerse ne ala.

Benim beklentim ise Richie Porte'un süpriz yapması.

Dün biraz fark yedi ama sinsi sinsi yükseliyor, gönül ister ki tırmanışlarda veya zamana karşıda sürpriz yapsın da renk gelsin tura.

Ama Nibali dünkü atağıyla farkı kapattırmaz gibi, Nibali'nin zaferi de Froome ve Contador'un yokluğunda kazandı şeklinde anılacak.

Bu turu hep kazalarla hatırlayacağız maalesef:

http://www.spor365.com/userfiles/Mix/cont2.jpg

http://www.arabnews.com/sites/default/files/imagecache/galleryformatter_slide/2014/07/14/7844821689555912.jpg

https://pbs.twimg.com/media/Bsh7eX3CMAAaVOa.jpg

nibali eğer bu sene turu alırsa, sayılı efsanelerin arasına girip, çoğu süperatletlerin başaramadığı şeyi başaracak. 3 grand tourun (tour, vuelta ve giro) 3ünü de kazanmış olacak. rakipleri gerçekten çok güçlülerdi. özellikle 1 senedir bu gün için çalışan froome ve contador yanında neredeyse şansı yoktu. fakat bazen risk almak değil (froome'un etaba uygun değil daha agresif bisiklet seçmesi, contador'un inişte yemek yemeye çalışması gibi) stabil performans herşeyden öne çıkıyor. nibali yarışın başından beri bir kaç ufak yer hariç hep kendi temposunda ve limitlerinde kullandı. hava ve yol durumunun bozuk olması onu etkilemedi. rakipleri de nibali'nin ekmeğine yağ sürünce, ister istemez favori konumuna geldi.

Contador fanları da çok duygusal çıktılar.Bir Contador hayranı çıkıp yanık sesle bir uzun hava çekse ve Contador'un Rogers'a vedasını da fona ekleyip Youtube 'a falan koysa hit rekoru kıracak nerdeyse :)

Biz napalım o zaman daha 5.etapta Froome turu bıraktı :)

Şaka bir yana ben herşeye rağmen sonuna kadar izleyecem belki biraz buruk geçecek ama olsun bu spor büyük emekler özveriler fedakarlıklar verilerek yapılan bir spor..Sırf bundan dolayı bile izlenir. Froome 3 kere düşüyor devam etmeye çalışıyor Contador kaval kemiği kırık o halde gitmeye çalışıyor pes etmiyor.Bunlar kolay şeyler değil.Kolay olanları 1 ay sonra falan tv lerde görücez nasıl olsa milyon dolarları alıp yerlerde ayağı kopmuş gibi kıvrananları vs..( burak ı kastetmiyorum genel konuşuyorum yanlış anlaşılmamak için bunu açıklamak zorunda hissetmem bile kendimi aslında ne kadar üzücü ) Ve bunlar üzerinden milletin birbirine girmesi küfür kıyamet olacakları düşündükçe keşke diyorum tur 3 ay falan sürse de Cavendish,Froome ve Contador varsın olmasın..

açıkçası görüşüm ,
evet başta en başta dedim favorim fabian diye, neden ,çünki bu adamı paris-rube'de seyrettim defalarca ,bu zorlu etabın ,zoru seven adamını gördüm ,son kertede nasıl teker farkı ile işi bitirdiğini gördüm 254 km yi 5 saat 45 dakikada yiyen bu adamı gördüm evet öyle kolay iş değil arnavut kaldırım yolda gitmek sonra toprakta gitmek ,hüner ister teknik beceri ister ,lens bile ne demişti zamanında paris-rube için
oturur evde cipsimi yerim bu yarışı seyrederim, senin harcın değil lens amca, ama bozulma bana, yada lens hayranları,
evet kötü huyum var, bi adam doping yapar ise adını bile anmak istemem ama ,genede o kadar kinci olmamak lazım tabi,
lens bedelini zati ağır ödedi, bana dersenizki lensin yerinde olmak istermi idin, asla ,amatör performans sürücülüğüm bana yeterde artar bile ,evet birincilik alamadı fabian ama en azından o berbat günde kötü zeminde düşmeyerek paris-rubeden antremanlı olduğunu cümle elaleme gösterdi, boom ise zati cyclo cross bisikletçisi, adamın tarzı bu zati, tabi alacak idi birinciliği ama fabianın önünde olmak, büyük başarı olarak hanesine yazıldı ,evet genelde asfalt yarışları seyretmiyorum, tarzıma uygun olan cyclo cross yarışlar dikkatimi daha çok çekmekte ,buda benim hatam ..

@Özgür R

:) Hocam Contador fanı değilim ama domestiğine sarılıp teşekkür etmesini, ardından arabaya binişini izleyince içim bir tuhaf oldu :(

Yaşlanıyor muyuz nedir :)

Cavendish sprintte düşünce, Froome çekilirken de insan üzülüyor tabi, bu tur hırslı adamlarla güzel hale geliyor.

Yalnız bir yıl boyunca deli gibi antreman yapıp hazırlandığı turdan, kaza yaparak çekilmek bu egoya sahip adamlar için çok güç olmalı.

Kameralar önünde gözleri dolan adamlar, gece yastığa başını koyunca çocuk gibi ağlamıştır herhalde...

@Gün A.

Aynen katılıyorum dediklerine..Benimde söylemek istediğim şeylerde bunlar Contador fanı olmamama rağmen görüntüler gerçekten üzücü.Sadece yarışırken ki performansları değil bu adamlar buralara gelebilmek için bütün sene attıkları adıma yedikleri yemeğe içtikleri suya özen gösteren adamlar..Saygıyı fazlasıyla hak ediyorlar..

@Özgür R

Zaten 160 km bir iniş, bir tırmanış yapıp, şu dağları dört buçuk saatte aşan çok afedersiniz hayvana saygı duyulmaz da ne yapılır? :) :) :)

İnsan etap profiline bakarken yoruluyor:

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2014/1000/PROFIL.png

Gallopin resmen kendini parçaladı:

http://d25pj63blmhnvu.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/07/Tour-de-France-stage-20-13.jpg

Gerçi bir de şöyle tırmanan bir ruh hastası modeli var ama :eek:

http://d25pj63blmhnvu.cloudfront.net/wp-content/uploads/2014/07/Tour-de-France-stage-20-15.jpg

Gallopin o kadar kastı bitiş çizgisini geçince bisikletten inmek istedi fakat yorgunluktan bisikletten bile inemedi. Sagan klasik hareketini yapıyor fakat 22 dk fark yedi :) Marcel kittel i göremedim ben.

Yaprak dökümü devam ediyor. Cancellara'da dünya şampiyonasına odaklanmak istediği için turu bırakmış.Yarın start almayacakmış..

Ahmet Örken Çin'de yapılan yarışın 9.etabını kazanmış.Tebrikler Ahmet..:alkis:

https://pbs.twimg.com/media/BslO6sLCIAAeuSV.jpg:large

bu arada contadorun bisiklet araba tarafından kırılmış yedek bisikleti kırılmış yani bir önce attığım fotolar o bisikletinmiş kaza ile alakası yok

https://pbs.twimg.com/media/BslMlzhCYAIzXLp.jpg

@Kudret Kurtcebe

abi seninki bırakmış yarışı eve dönüyormuş. twitter hesabında yazmış.

cancellara'da bıraktığına göre iki elin parmaklarını geçmeyecek adam sayısı kaldı heyecan katacak.

Rica ediyorum Nibali nin başarısını küçümsemeyin. Frum Kantador vs varken de adam sarı mayo giyiyordu. Favoriler olmayınca rahat kazandı lafını haketmiyor bence.

@Raşit S

elbette froome ve contador varken sarı mayo giyiordu. zaten koskoca nibali ona da bu yakışır. fakat froome ve contador'un çekilmesiyle üzerinden çok büyük yük kalktı. hatta o ikisi çekilmemiş olsa dünkü etapta etap sonu o atağı yapacak gücü bile kalmayabilirdi. ama büyük adam nibali. herkes patır patır düşerken canavar gibi bisikletin üstünde kaldı.

@Raşit S

Nibali 3 büyük tur kazanmış 5-6 adamdan biri olmaya doğru gidiyor o yüzden sanmıyorum senin düşündüğün anlamda kullanılsın o cümle Raşit Abi. Nibali'nin özel bir adam olduğunu sanırım tartışacak kimse yoktur.

@Raşit S

Yukarıda da yazdığım gibi dünkü o atağından sonra küçümsemek gerçekten ayıp olur. Atak başlangıçındaki sakinliği olsun, kararlı bir şekilde doğru zamanı beklemesi olsun tam bir şampiyon gibiydi...

@Raşit S

izin verdikleri için mi giyiyordu yoksa kendi mi aldı ?
böyle bakmak lazım birde
bu 2 adam olsaydı nibali kazana bilir miydi sarı mayoyu birde bunu soralım kendimize

https://pbs.twimg.com/media/BslwaBzIIAET70V.jpg

bisikletin fotoları tek tek düşüyor..
swork bildiğin basın toplantısı düzenlemiş bisiklet kırılmadı diye marka değeri zedelendi tabi

Geri