Valverde yarın ki etabın turun en önemli etaplarından biri olabileceğinden bahsetmiş.İlk 10 günün en zor etabı olacağını ve sert geçeceğini,kendisini güçlü hissetiğini ve takım arkadaşıyla beraber başarmaya çalışacaklarını söylemiş.
Rodriguez iyi bir kondisyona ulaşmak için adım adım ilerleyeceğini,bugünkü zorlu dağlık etapta kaçış grubunda yer alarak kendini test ettiğinden bahsetmiş.Dağların kralı mayosu için mücadele edeceğini ve ana hedefinin ise Vuelta'ya iyi bir kondüsyonla gitmek olduğunu söylemiş.
Nibali bütün gün sıkı çalıştıklarını,bugünün kaçışın günü olacağını önceden tahmin ettiklerini ve kaçışı takipte kimsenin kendilerine yardım etmediğinden bahsetmiş.Scarponi ile konuştuğunu, diğer takım arkadaşlarının bugün çok çalıştığı için yorulduğunu ama yarın neler olacağını göreceklerini,sarı mayoyu kaybettiğini ama bunun kendisine dinlenmek için ekstra zaman kazandıracağını ve yarına hazır olacaklarını söylemiş.
Contador bugün Astana takımının dağlarda güçlü olduğunu gösterdiğini,yarına hazırlanacaklarını ve Nibali'nin bugün sarı mayoyu kaybetmesinin önemli olmadığından bahsetmiş.Astana'nın sarı mayoyu vererek artık pelotona liderlik etmek zorunda olmadığını ayrıca Valverde ve Porte'un da güçlü göründüğünü ve yarın bunu göstereceklerini,genel klasmanda önünde olan sürücülerle arasındaki zaman farkını kapatmayı denemek zorunda olduklarını ve bunu yarın deneyeceğini söylemiş.