Scudo Sports

Tour De France 2013

arkadaşlar son yarışı canlı seyretmek istiyorum netten özelden link atabilir misiniz ? tşkler. tam olarak saat kaçta başlayacak ?

Scudo
bu sarı mayo bir başka arkadaş yaa
gerçekten muazzam bir kazanım uçaklar parise girmesi ve zafer takından ilk defa dönülmesi..

hele o uçakların gösterisi
froome en önde girmek yerine porte en önde sokması da ayrı bi güzellik oldu sanırsam ilk defa sarı mayo girmedi parise ilk defa

Tur nedir, organizsyon nedir, bisiklet kültürü nedir, spora saygı nedir ve daha birçok nedirin cevabını gördüm. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. :) Benim için dünyanın en büyük spor organizasyonudur bu tur. Giro da çok güzeldi bu sene ama aradaki farkı çok net biçimde gördük. :) TDF bir efsane, bir resital, bir şölen adeta. Canlı izleyeceğim umuyorum ki seneye.

Greipel, Kittel ve Cavendish'e de bu enfes final için teşekkür ediyorum. Gözlerim bayram etti. Karanlıkta, var güçleriyle bitişe koştular ve burun farkıyla galip geldi Kittel. Bu da son saliseye kadar heyecan demekti tabii ki. Cavendish'i bekledim, Paris'te noktayı koysun dedim ama olmadı. :) Demek ki henüz Cavendish ve diğerleri demek için biraz erken. Ben de varım diyen canavarlar da var. Argos'u da tebrik etmek lazım, taktikleri çok güzel işledi. Kittel de sprint kralı oldu bu turda.

Her şey harikaydı. Froome macerası da tatsız noktalanmazsa, harika bir TDF olarak tarihe geçecek umuyorum ki. :)

Başlığa katkıda bulunan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Lütfen diğer turlara da büyük-küçük-klasik demeden katkıda bulunun arkadaşlar.

helal be kittel, finişi agalara karşı söktü ve aldı. bu çocukta ve takımında iş var.

froome ne kadar şüpheli yaklaşıyorsak
bugünden itibaren kittelede yaklaşıyorum geçen sene bitirememiş bu sene 4 etap..
ilyas salmana da tabiki şüphe ile yaklaşıyoruz ilk turunda ilk defa hem beyaz hem benekli mayo sahibi olmak..
froome kadar şüphe uyandırıcı.. ee başka kimse huylanalım ? aklıma gelmiyor da

@Serkan.ÇABAŞ

Kısıtlı bilgimle yorumlayayım; Kittel'in 4 etap alması, tamamen kendi emeği değil. Argos'un çok iyi bir tur çıkarması ve Cavendish'in de biraz tutuk ve hasta olmasının etkileri var. Kazaları da eklersek, 4 yerine 1 veya 2 de olabilirdi bence. Çok büyütmemek lazım diye düşünüyorum. Tabi araştırmışlığım yok, uzun uzadıya yorumlayamam. :)

sprintte sonda dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama cavendish yolun azizliğine uğramış.son kısımlarda öne doğru tam gelirken bir anda yolun bozukluğundan arka teker yerden kesiliyor ve sonrasında da pedalı bırakıyor zaten.Bence bu durum yaşanmasa sonuç farklı olabilirdi...

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@fatihaydın
Cok güzel gözlemissin! Fransa Turu' nun so etapindaki sprintte en önemli noktalardan birisi olarak bilinir. Sprint genellikle hafif yokus yukari ve arnavut kaldirimi üzerinde oldugu icin arka tekerini en iyi yerde tutabilenin sansi büyüktür. Cavendish, daha önce de anlatildigi gibi, cok rüzgarli bir yörede bisikletciligi ögrendigi icin, sprintlerde daha cok öne yatan, bu yüzden stili biraz olagan disi bir bisikletci olmasi dolayisiyla bu zeminde arka tekeri yerde tutma konusunda dezavantajlidir.
Marcel kittel konusunda sunlari ekleyeyim. 1.88 m, 80 küsur kilo bir bisikletci, daglik etaplarda her zaman grupettonun icinde zar zor pacayi kurtaran bir bisikletci. Quintana' nin 250 Watt ile ciktigi yokuslari 400 Watt (?) ile cikmak zorunda! Hatta son daglik saate karsi da, bence etapi kazanan bisikletci, toplam performansina bakarsak. Zamana takilma korkusuyla, Cadel Evans' i bile gecti zaman süresi olarak. Iste o insan azmani(!) yapisiyla, sprintteki 1000 Wattlar ( :) ) sayesinde 4 etap kazandi. Biraz daha zor bir Tur' da elenebilir.
Diger yandan Cavendish, Giro' ya katilmakla belki pek iyi etmemis olabilir. Ne de olsa cok zorlu bir Giro idi ve bir sprintci icin, ve hatta digerleri icin de cok yipratici idi. Giro' dan gelip te Tur' a katilanlarin sayisi cok az, katilanlarin durumu meydanda zaten! Örnegin Evans! :)

Ilyas Salman benzetmesini pek yakistiramadim ama, bisikletciligi konusundaki yorumlara katiliyorum. Kolombiyalilara, oldu bitti süpheli bakarim. Bir Santiago Botero vardi, bütün sene görünmez, gelir sampiyon olur giderdi. Telekom takimina aldilar, antrenmanlar icin kaybolup gidememeye baslayinca, yokuslari da cikamaz oldu! :)

cav'in arka tekerleğinin kalkması sadece yoldan değil aynı zamandada son anda öne doğru fazla yatıp ayak ucuna fazla kuvvet uyguladığındanda kalkmış olabilir.

birde spirintte dikkatimi çeken bir başka olay; yan kameradan izlerken farkettim, diğerleri belli bir tempoda ivmelenirken graipel nasıl pedala yükleniyorsa artık aynakol her üst noktadan alt noktaya indiğinde bisiklet belirgin bir şekilde öne atılıyordu :D

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@yucel gulesenoglu

Pinot yetisebilsin diye tabii ki fransiz seyirci Van Garderen' e tesvik edene celme takmis. Türkiye' de olsa kan cikar diyecegim ama, Türkiye' de önce böyle bir yarisin yapilip, bu kadar seyircinin bulunmasi lazim!
Gözümden kacan bu sahneyi eklediginiz icin cok tesekkürler! :) :)

• Beğen
Tepkiler: ONUR ÖZGÜR
@ReşitÇağırgan

Reşit Bey, son etabın Türkçe videosunu aradım ama bulamadım sen denk geldiysen paylaşırsan sevinirim..

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@yucel gulesenoglu

Evet, Greipel 3 metre geriden gelip Kittel ile farkı yarım tekere kadar indirdi.
Cavendish'in tekeri zıplamasa sonuç onun için farklı olur muydu bilmem ama bi 10 metre daha pay olsaydı finişe kadar, belki de Kittel yakalanacaktı.
Tabi öyle olsa böyle olsa demek gereksiz, zira Kittel'in takımı ve kendi zamanlaması çok yerindeydi... :alkis:

(link)

videonun tour de france ile pek alakası yok ama, ilginç kazalar olmuş. açıkcası vahim durumlar ama insan gülümsemeden de edemiyor. izlemelisiniz. : )

Geri