Scudo Sports

Tour de france 2012

tur fransa hakkında düşüncelerimi dile getirsem ,kel alaka olabilir ama bisiklet sporunu yıllarca yapmış bi insan olarak alaydan yetişerek geldim ne üniversite okudum ne de lisansım var lisans olayı çocuk oyuncağı zati...
evet cancellara ve diğerleri lens amstrong bi zamanlar kartaldı ama şimdi çelik çomak mı oynuyor,spor bence halk içindir halk bisiklet sporunu yapacak spor tekelleşmeyecek hele hele işin işine para mara asla girmeyecek anadolu performans olarak istanbulda yaptığım , amatör gençleri ağır turlara hazırlamak benim işim bu antrenör diplomam yok ama hatalar ile büyüdüm yıllarca sele üstünde ,son olay ise köprücük kemiğinin kırılması ile istirahata geçtim sahada kaza olmadı 17 basamak işimi bitirdi...
evet gelelim bu paraların konuştuğu organizasyona ,2 milyon yurolar uçuşuyor havalarda ,ne için ,sponsörler paraları götürsün ,sıcak bakmıyorum bu olaylara spor halk içindir halka mal olacaktır futbola ne kadar karşı isem aynı şekilde pro avrupa bisiklet takımlarınada karşıyım spor herkeze mal olacak ve kişiler bisiklet sporunu özgürce yapacak sporun her çeşidine para girdiği vakit spor olmaktan çıkıyor paraya hizmet eden sektör haline dönüşüyor ve spor ile alakası olmayan bir sürü adamda köşe yazarı olup para kazanıyor, tv de gerek avrupa futbolunu gerekse yerli linkleri seyretmem kanal değiştiririm falanca formayı giyip pazar günü stadlara doluşanlar altlarına bi bisiklet çekip spor yapsalar daha hayırlı olur kendileri açısından ,düşüncelerim radikal gelebilir açıkça spor yapan halk istiyorum bu ülkede ve dünyada ..böylelikle sağlıklı bir toplum ve toplumlar meydana gelecek...tabi beslenme koşullarına sıkı sıkıya bağlı kalarak spor hayatımızı tanzim edeceğiz..

Scudo
@Derya Keçeci

Ben RadioShack'in başında olsam ; 1-2 amiralden fazlasına göz yummazdım geri kalanları da askerlerden seçerdim . Şu andaki kadroya laf da dinletemezsin . Herhalde Levi Leipheimer bu yüzden takımdan ayrıldı . Tek tek bakarsan iyi takım ama o kadar . Oliver Zaugg , Gregory Rast , Tiago Machado , Jakob Fugslang , Hayden Roulston , Jesse Sergent , Matthew Busche , Nelson Oliviera gibi adamlardan ayrı bir takım kursan , turda kafaya yarışır .

Bruynell efendi , Fugslang'ı takıma almıyor , sorun çıkarıyor diye ama İsviçre köylüsü Cancellara turu yarıda bırakıp gidiyor . Neymiş ? Çocuğu olacakmış , sanki kendi doğuracak . Fransa - İsviçre çok uzak yerler zaten . Al karını Fransa'da doğurt olmadı , çok zor sanki. Ne salak adamlar ya . Biz bile daha profesyonel düşünebiliyoruz ya hayret bunlara .

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Cem Unden
En iyi antrenman yaristir diye bir tabirin gercek payi pek fazla degil. Belirli yarislarin antrenman olarak kullanilmasi dha gercekci bir tabir.
Cancellara' nin su andaki form durumu, olimpiyatlara hazir olmadigini gösteriyor. Wiggins, Froome saate karsi daha hizlilar. Tony Martin' in ayrilis sebebi de ayni. Cancellara'nin cocugu olacak meselesi, iyi ve insalcil bir kilif. Alpler ve Pireneler'den sonra daha uzun ve daha az yokuslu saate karsi yarisi kazanabileceginden emin olsa herhalde ayrilmazdi turdan. Bu daglik arazinin onun cok yipratacagi acik.(Örnegin. Pelotonun orta hizla yokus cikmasini temel alirsak, kural olarak yokuslarda kilo basina 6 Watt civari hesaplanir. Cancellara 80 Kg. 80x6=480 Watt. Froome 72 Kg 72x6 =432 Watt, Kessiakoff 61 Kg 61x6= 366 Watt) Buradan da görüldügü gibi fazla kilolularin enerji ihtiyaci ve yipranmasi cok daha fazla, ayni süratte cikma halinde.
Takimi yalniz birakma diye bir sey söz konusu degil. Takimin ve dolayisiyla sponsorun reklam aradigi tek müsabaka bu degil. Orada ki basari en az Fransa turu kadar önemli.
Sky takimi zaten 9 tane TT Asindan olusuyordu. Ikisi ayrildi ama geriye kalanlarin bu isi kivirabileceginden pek süpheleri yok gibi görünüyor. Ayrica Pireneler' de biraz zaman kaybetseler bile- ki pek sanmam- saate karsi yine telafi ederler diye düsünüyorlardir (Cok kehanetli bir irdeleme oldu).

Bugün Nibali veya Cadel bir şeyler deneyebilirler mi ? Biraz sonra başlayacak 10km lik %8 eğimli tırmanış sonrası tamamen yokuş aşağı , son kmlerde bir tırmanış var.

@Selcuk ASLAN

Kaçaklar başarılı olamazsa Sagan .Fakat GC adayları yatar . Parkur çok uzun , dinlenmekte fayda var

Kaçış grubu ile pelaton arasındaki fark gittikçe artıyor,10:00 dakikayı geçti.Şaşırtıcı,yine bir kaçış grubu finish i izleme ihtimalimiz yüksek gibi..

team sky resmen dinleniyor.. başka takım öne geçmezse hız mız olmaz böyle biter bu etap..
wiggo pelatonun arkasında bile dolanıyor

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
@Cem Unden

Cancellara time trial de froome a karsi bile ustunluk kuramadigi icin benim burda isim yok deyip birakmis olabilir.

Asil cevaplamak istedigim green edge ne is yapar? Birkac senedir turda scott kullanilmiyordu . Bu sene scott 9 kisinin altina bisiklet vermis reklam olsun diye takiliyorlar:))

Bugün sprint finişi beklentisi var. Ama yine uzun bir etap var. Kaçış grubu yine 10 dakika fark yaparsa dünkü etabın kopyası olur gibime geliyor. Yani yine sıkıcı bir etap gibi. Derya abi dünkü etabı protesto edip izlemediysen isabet olmuş derim :)
sprint puanları içinde Sagan, Goss'tan hıncını alır bu kez gibime geliyor.

Evet sevgili Ender;izlemedim.İzlememekle kalmadım,gece özetlerine bile bakmadım.BMC de TJ'in SKY da da Froome'un yaşadıkları canımı sıktı.Bir yığın pro team,forma dolaştırıyorlar.Ne etaplarda sorumluluk alan takım,ne de sporcu var.Saxobank,Katusha,Rabobank,gibi takımların esamesi yok.Aynen turun başında yazdığım gibi.Küçük takımlar şunu diyor "BMC ve SKY,tur mu istiyorsunuz.Buyrun öne ve çalışın" FDJ, AG2 Mondiale kıta takımı seviyesine gelmiş.Yanılmıyorsan,AG2 Mondiale California ve İtalya da birer etap alarak Pro lisans seviyelerini ucundan kurtardılar.Europcar biraz kıpırdandı....Gittim vınn ve tvbu paketi aldım tur için;malum tatildeyiz.Zaten 5 dakika izliyorsak,5 dakika izleyemiyoruz.Bir de bu tamamen sıkıcı etaplarla karşılaşınca,şeytan diyor ki "Bırak" sanırım bu yıl turu bırakıp kendi turlarıma devam edeceğim.
18 inde Kuşadası Didim (dönüşlü) 24 ünde Kuşadası-İzmir (tek gidiş) bir de benim prenelerden(*), Aydın yaparım.Evet sıcağı yer,bolca laktik asit sahibi olurum ancak en azından sinir sahibi olmam.

(*)Sahil sitelerinden sökeye giderken iki yönlü çıkılan 5+7 12 km rampa

@Cem Unden
Italya, Ispanya buna bilmem ne yapar tabirini tasvip etmedim, ama sirk tabiri cok yakismis, eger gercek sirki kastediyorsaniz, Uzun yillar calisma sonucu, neredeyse mükemmel derecede bir gösteri manasiyla cok dogru!

@Cem Unden

neden böyle bir kanıya vardın. biraz daha açarmısın.
fransa turunun kaliteside ayrıca ortadadır. kimlerin neden ne için seçtiğide ortadır. sarı mayonun üstülüğü ne penbede nede kırmızıda var malesef.. en iyiler her zaman burda olmuştur.

İspanya ve İtalya Turunu daha çok sevme sebebim , burada yeni yeteneklerin çıkmasına daha çok imkan verilmesi , yerel öğlerin global öğelerle daha iyi kaynaşmış olması . Fransa Turunda hiyerarşi daha sıkı , takımlar sporculara pek serbestlik tanımıyor . Bu da daha zevksiz mücadeleler ortaya çıkarıyor . Gerçekten şu turlardan hangisi size daha çok zevk verdi ? Ayrıca turunun derecesine göre değil de kendi aldığınız zevke göre değerlendirin

İtalya Turu 2011 - Contador
Fransa Turu 2011 - Evans
İspanya Turu 2011 - Cobo
İtalya Turu 2012 - Hesjedal
Fransa Turu 2012 - ?

Benim kendi zevkime göre ilk ikiye İtalya 2012 ve 2011'i koyarım sonra Fransa Turu 2011 ve İspanya 2011 gelir . Bu seneki bitmeden yeri belli . Son sırada .

• Beğen
Tepkiler: levent sünger
bu sene GİRO gerçekten mükemmel bir keyifti altını çizmessem ayıp olur diye düşünüyorum :D

@Cem Unden

serbestlik tanımıyorlar çünkü sarı mayo tam bir prestij işi... almak büyük iştir ve bisikletciler bile katılmanın bile büyük onur olduğunu söylüyorlar diyer turlar zaten fransaya hazırlıktır diğer yetenekler için.. 3 haftalık turlarla kendilerini deniyorlar sonrada fransaya göz koyurlar.. böyle sonuçlar gayet normal.

@Cem Unden
Oldukca güzel bir yaklasim. Fakat dünyada bisiklet turunun icinde bulundugu asamayi unutmamak lazim. Italya Turu, 2011 deki elestirilere ragmen yine cok zor ve uzun etaplardan olustu. Tur yöneticilerinin kendi ifadelerine göre amaclari, Italya Turunu Fransa Turu' nun görkemine cikarmak idi. Fransa Turu ise tam tersine, yariscilarin tibbi destek egilimlerini azaltmak ve dopingle mücadele amaciyla, dag etaplarinin sayisini hem azaltip hem de kisaltmak seklinde düzenlendi. Buradaki mantik, "etap uzun veya kisa, zor veya kolay olsun, yine en iyi olan kazanacaktir" seklinde idi. Bu kosullar altinda tabii ki cok fazla carpici mücadelelere sahne olmasini bekleyemeyiz. Bütün bu olaganüstü mücadelelerin aktörlerinin ellerini kollarini büyük ölcüde baglamis durumdalar. (Vinokourov' un iceriye atilmamak icin nasil kactigini, Contador' un yerini, Floyd Landis' i ....unutmayin)
Ispanya Turu' nun bu seneki yapisini bilmiyorum. Ama onun yeri her zaman farklidir. Ispanya turu, diger iki büyük turda amaclarina ulasamayan takimlarin son kozlarini oynadiklari yerdir ayni zamanda. Örnegin Contador' un bu sene oraya katilma istegi gibi!
Tabii ki Sezonun son büyük turu olmasi nedeniyle Dünya sampiyonasina katilmak isteyenlerin katilmadigi bir yaris seklindedir. Indurain bile kendi memleketi olmasina ragmen, Fransa Turunu kazanmaya basladiktan sonra katilmamistir, Dünya sampiyonasini tercih etmistir. Dolayisiyla toplam üc tura ayni anda katilabilecek kadrosu olan takimlarin neredeyse diger iki turdan tamamen farkli kadroyu gönderdikleri bir yerdir, ispanyollar haric!
Ben sahsen amatör yaris seyrederken bile ayni zevki aliyorum.

Bu kadar uzun bir yazidan sonra bugünkü etap icin bir kehanette bulunayim. Etabin bitmesine yaklasik 25 kilometre kala Sete sehrinin merkezindeki tepeyi 3 dakika farkla gecen en az 4 kisiden olusan bir gurup olursa ve rüzgar eger Kuzey-Dogudan esiyorsa, bu guruptan birisi etabi kazanacaktir.

@ihtiyar

contador cezalı ve yarışabileceği tek yarış bu yarış cezası önceden bitiyor bu yüzden burayı terci ediyor bu sene...
kısaca zorunluluktan

bir başka deyişle vuelta öncesi ne kadar hazır olduğunu bu turda test etmiş olacak

Geri