Scudo Sports

Tour de france 2012

Çocuğunun doğumu yaklaşan Cancellara turu bırakmış . Bence bu kararıyla Olimpiyatları da kaybetti . Bence çok amatörce bir karar . Kimileri beni kınayabilir ama çok aptalca , bu nasıl profesyonellik

Birde sizlere şunu sormak istiyorum . Her turda Basso'nun burnunun dibinde biten Polonyalı Szymd ; Nibali'ye niye yardım etmiyor ,yoksa ben mi görmüyorum ?

Scudo
(link)

Sitenin en altında bir sürü online link paylaşılıyor,yarış sırasında saat 15:30 dan sonra rahatlıkla bir link bulabilirsiniz...

Cevap için teşekkür ederim.
Bu linklerden bir kaçını denedim,görüntü açmadı.
Bugün tekrar deneyim...

@ZAFER KAPLAN

Etapların uzunca özetleri bu sitede torrent olarak mevcut

(link)

Ayrıca Nibali'nin tekniğini görmek için 2010 Giro d'Italia 14.etabıda seyretmenizi tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
Şu an yarış yayınlanmıyor zaten,o sayfalarda genellikle ekranın üst köşesinde tarih ve saati var,verilen saatlerin bir saat sonrasında tekrar denediğinizde mutlaka online bulacaksınızdır...

• Beğen
Tepkiler: ramon71
Bugünkü etap sert , yarış başlar başlamaz GC'de iddialı olmayan ama iyi yokuşçular öne çıkacaktır . Vinokourov'dan atak bekliyorum . Kessikoff , Morkov , Anker Sörensen , Grivko , Vinokourov , Sandy Casar , Rafal Valls , Chavanel , Peraud , Frank Schleck , Daniel Martin , Jose Cobo gibi isimlerin kaçacağı 20 kişilik bir grup olabilir .

Favorim Van den Broeck , Pierre Rolland

Öndeki grupta SKY'dan kimse yok . BMC'den Moinard ve Liquigas'dan Ivan Basso var , Sagan ve Daniel Oss'ta arka gruptan öne gelmeye çalışıyorlar . Sanırım son yokuşta geride kalıp Nibali'ye tempo vermeyi düşünüyorlar . SKY hiç istifini bozmuyor .Telaş yok . Sanki Armstrong'un 7 kez Fransa Turu kazanmış kadrosu . Çok iyi hazırlanmışlar

SKY Boassen Hagen ile pelotonun temposunu belli bir seviyede tutmaya ve peloton içinden atak gelmemesine gayret gösteriyor .

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Nibali yer yer atak yaparak,Wiggings'i koparmak istiyor.

2:03 farkı açtı Nibali.Wiggings önde,Cadel arkada.Son km bakalım ne olacak?

sky team resmen sarı mayo için kendi içinde savaşıcak sanki...
çok güzel bir tur yaa gerçekten

frroommmmeeee durmaaaa beeeee offf isyan bayrağını çekti adam beee

11. Etap
1. Pierre Rolland (FRA) EUC

2. Thibaut Pinot (FRA) FDJ at 55"

3. Chris Froome (GBR) SKY at 55"

4. Jurgen van den Broeck (BEL) LTB at 57"

5. Vincenzo Nibali (ITA) LIQ at 57"

6. Bradley Wiggins (GBR) SKY at 57"
7. Chris Sorensen (DEN) STB at 1'09"

8. Janez Brajkovic (SLO) AST at 1'59"

9. Vasili Kiryienka (BLR) MOV at 2'13"

10. Frank Schleck (LUX) RNT at 2'23"

Cem abinin favorisi Rolland etabı aldı.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Cem Unden

İyi sallamışım ,tuttu :) ama Vinokourov ve Evans'a üzüldüm . Nicolas Roche'da bayağı zaman kaybetti . Nibali elinden geleni yaptı . Etabın en agresifi Rolland seçilmiş .

İleri ki yıllarda podyum Pinot , Rolland , Van Garderen gibi isimlerden oluşacak . Menchov bitti. 14 dakika kaybetti. Yazık. Jose Cobo genel klasmanda en çok yer kazanan sporcu oldu .

SKY takımı komple çok iyi , inanılmaz bir takım. Sonunda doping bombası falan patlatmazlar inşallah

Bu Froome un Wiggins i bekleme olayi seyir kalitesini benim acimdan dusurdu. Ben turda savasan sporcular gormeyi seviyorum. Elbette takim cok onemli yardimlasma cok cok onemli fakat Froome bana gore yardimci degil. Domestikler gorevini yapar yorulur kendini bitirir , ceviremez hale gelir ve asil adamin onunden cekilir. Fakat Froome biraksan etabi alir , genel klasmandada kafaya otururdu. Bu takim emirlerine karsi gelipte tur kazanan Cunego cok guzel bir örnek. İyi isen gideceksin. Fransa turu kolay kazanilacak bir tur degil. Froome un bu turu kazanmaya gucu varsa ve sadece takim icin wigginse yardim edecekse kendine cok cok yazik etmis olacak. Wiggins ve Froome 1-2 olacaksa 1 froome 2 wiggins olabilir. Takim icin birsey degismez. Ama Froome birdaha bu firsati yakalayamayabilir. Schlek ve Contador yok sonucta...

Çok haklısın,benim de canım sıkıldı.Ha,atak şekli biraz gösteriş kokmakla birlikte,o noktada Wiggins'i bırakıp etaba saldırsaydı,Fransızı geçerdi ve en azından büyük çabasının mükafatı olarak bir etap zaferini CV sine eklerdi.Zira önündeki adamların Wiggins i tehdit edecek bir durumu yoktu.Kim bilir belki takım direktörü ne olur ne olmaz,Wiggins'ten güvenli bir mesafede dursun,da demiş olabilir.Bu olayı bir yere not ettim.Neden,çünki Froome SKY ın kapsülündeki en son adam.Yani Wiggins in hemen önünde ve Wigginsten daha çok yıprandığı halde "Ben Wigginsten daha iyiyim" mesajı verdi.Bu tip takım emirleri beni hasta ediyor.Adam gidiyor,direktör "Dur" diyor.Hem spora,hem bisiklet ruhun temelden aykırı.

TJ gidecek,Mr Evans'ı bekliyor.Bitmişsin zaten.Daha burada belli.Pirenelerde 10 dakika yersin.Değiştir rolleri,bırak çocuk kendini göstersin.

@Sertaç EKİCİ

Nibali iyi denemeler yaptı yine ama onun önünde Froome gibi bir domestik yok. Domestik demekte ne kadar doğru ya Froome için oda ayrı konu. Froome'un takım emirlerine takılıp,belki de etabı alabilecekken Wiggins'i bırakamaması bana yıllar önce F1 de Rubens Bariccello nun baştan sona önde götürdüğü yarışta finişte Schumacher'e yarışı bırakmasını hatırlattı. Ferrari büyük tepki toplamıştı o olaydan sonra. Hatta sonraki senede de benzer bir durum yaşanmış bu defa Bariccello'nun kazanmasına ses çıkaramamıştı takım. Aynı durum değil tabi bu olay belki ama izleyici açısından,benim açımdan aynı buruk duygu oluşuyor. Ayrıca beyaz mayoyu kovalayan Van garderen içinde aynı durum yaşandı gibi. Evans'ın pili bitmişken,en yakın rakibi Pinot yol almışken oda Evans'ı bırakamadı gibime geldi. Pinot 01' 54'' e indirdi farkı beyaz mayoda. Son olarak Wiggins'in finişte Nibali'nin omzunu sıvazlaması güzel görüntüydü.

Fabian yarıştan ayrılmış karısı için...

@Hakim Arslan

Benim pek kafama yatmadı bu iş. Çocuğu doğacakmış vs. Sonuçta bisiklet takım sporu . Bir kişinin eksik olması bile Grand Turlarda takıma büyük zarar getirir . Kanstantin Siotsou turu bıraktığı için SKY takımının planlarında eksiklik olacağı söylentileri bile var . Cancellara , bu mantıkla Olimpiyatlarda da başarılı olamaz kanımca . Çünkü en iyi antreman yarıştır . Olimpiyat öncesi son yarışta Fransa Turu ...

Madem öyle bir düşüncen vardı . Hiç katılmasaydın bu tura . Takımı eksik bırakmaya kimsenin hakkı yok .

Bi de bu Orica Greenedge takımı ne iş yapar ? Biri bana anlatıversin ...

------

Bakın Garmin-Sharp sportif direktörü ne demiş :
Jonathan Vaughters ‏@Vaughters

Froome had every opportunity to go be leader of many a team after Vuelta. He turned it down. It was his choice to to stay with Brad at Sky.

Froome , İspanya Turundan sonra birçok takıma lider olma şansına sahip oldu ama hepsini reddetti . Bradley Wiggins ile Sky'da kalmak kendi tercihiydi

@ender özkan

Bravo Ender,çok güzel bir hatırlatma ve dünkü durumun utanç özeti.Nasıl o gün ve sonrasında Ferrari çok şey kaybettiyse,eminim SKY da kaybedecek.Bir takım ruhu'dur tutturmuşlar;güzel de nereye kadar? Hani wiggins neyse daha diriydi de o Evans'ın hali neydi yahu! Utanmasa inip TJ'in sırtına binecekti.Bugün kendi çapımda turu protesto edip izlemeyeceğim.

Gelelim Cancellara'ya; Sevgili Cem,bir soru da ben sana sorayım.Sen takımın sportif direktörü olsaydın şu radioshack takımıyla Fransaya gelir miydin ?.Adamların da (link)

İngilizce seviyesi iyi olan arkadaşlara Nicolas Roche'un Tour günlüğünü önerebilirim . Peleton içinden çok güzel haberler ver , taktik bilginizi de geliştirebilirsiniz .

(link)

Irish Times'da da Dan Martin var

www.irishtimes.com

Dan Martin diye aratırsınız artık

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
Geri