Scudo Sports

Tour de france 2012

Scudo
Cem,geçen sene Ewans ın yaptığı gibi bu sene de Menchov gidiyor.Yabancı kaynaklar arasında Denis Menchov u da favori listelerinde gösterenler var.Ben de bunlardan biriyim.Ne wigginsi ne de Evans'ı destekliyorum.Bunlar gerçekte turun mutlak favorileri olsa da Menchov un başarmasını daha çok isterim.Sen ne diyorsun ve tabi diğer arkadaşların sürpriz favorileri kim?

• Beğen
Tepkiler: fatihaydın
fotoğrafı görünce o kazandı sandım ama sky ın kazanması sevindirici :)
derya abi ben son etap galibiyetinden sonra sagan a biraz daha ciddi bir gözle bakmaya başladım ama gönlüm bir hayranı olduğum için cavendish diyor matematiksel olarak bir şansı kalmasa bile :) ve sence saganın şansı nedir yarışan tüm sporcular arasında şuan için adından çok fazla söz ettirdi peki tüm turu lider tamamlayabilir mi ?

cavendısh bugün turun ilk dağ etabı olduğunu bildiği için sanırım ara sprint kapısında atak yapmadı ve pozisyonunu korudu uzun süre pelatonun önlerinde yer almasına rağmen tırmanışlar başladıktan bir süre sonra pek çok önemli isim gibi o da geride kaldı sakatlıkların ve yaralanmaların sporcuları oldukça etkilediği bugün bir kez daha gözlendi tırmanışın başlaması ile vites yükselten team sky treni harika çalışarak wiggins'i en önde tutmak için yoğun çaba gösterdiler bu trenin vagonunda bir adette biletsiz yolcu bulunuyordu cadel evans o da tüm gücüyle savaşarak hem liderle zaman farkını azaltmak hemde olası bir etap zaferi için bacaklarındaki son gücü kullanıyordu ancak team sky takımının genç ve başarılı ismi fromme son tırmanış öncesindeki müthiş atağı ile finişi geçen ilk sporcu olarak haklı bir sevinç yaşadı mayolarında el değiştirmesi ile yarın farklı bir gün olacak

genel klasmanda lider kim peki şuanda bugün kazanılan puanlarla birlikle ?

@fatihaydın

Kardeşim sende çok soru soruyorsun . Buralardan bak işte . Yenisin galiba :) Sanki internet falan yok elinde

www.cyclingnews.com

www.steephill.tv

www.cqranking.com

Burada tur hakkında daha derin mevzuular , taktikler konuşmalıyız .

Bu arada siz olsanız - Garmin-Sharp takımına nasıl bir taktik uygulatırsınız bu saatten sonra -- Dan Martin kaldı birtek GC oynayacak

SKY takımının son kilometrelerde 3 kişi gitmesi (Chris Froome , Wiggins ve Micheal Rogers) , diğer takımların tek tabanca kalması çok şeylere gebe gelecek etaplarda ...

@fatihaydın

Fatih,Cawendish genel klasmanda ne bu yüzyılda ne de gelecek yüzyılda söz sahibi olur.Hemşerisi Wigginsi devşirdiler ama o zor.Tabi Sagan da keza öyle.Bak,yüzlerce bisikletçi arasından sadece bir kaç kişiyi konuşuyoruz neden?

@fatihaydın

Wiggins

@Cem Unden

Konuşalım Cem.Dan 20 dakika yemiş,diğer esas çocuklar da "Shark" saldırısına uğramış "Baracuda" gibi dağılmışlar.Sıkı takımdı ama olmadı.Bu saatten sonrası sponsorlara çalışırlar.Katusha ya ne diyorsun?Bir iki sayfa önce bir soru sormuştum;onunla başlayalım.Konu Menchov.

@Cem Unden

k.bakmayın rahatsızlık veriyorum sizlere evet yeniyim ama araştırıp öğrenmeyi tercih ederim aslında ama internet aşırı yavaş linklere tıkladıktan biraz sonra kopuyor bağlantı hiç bişe yapamıyorum.tekrar özür dilerim rahatsızlık verdiğim için...

Geçen sene Türkiye Turu genel klasman üçüncüsü Thibaut Pinot (FDJ Big Mat) etabı alarak , rüştünü ispatladı . 22 yaşındaki süper yetenek , benim de gelecekte çok şey beklediğim bir isim . Adını daha çok duyarız . GC'de de bayağı iyi bir yerde

Menchov'a gelirsek Derya Abi ; ben bu adamı bir türlü sevemedim . Katusha'da en sevdiğim isim Vladimir Gusev ama o da domestik oldu . Geçen sene ilk 20'de falandı galiba TdF'de .

Turda TT etabı sonrası çok büyük kopmalar olacaktır . Herşey Wiggins'ın lehine . Pek zevk alamadım ,bu turdan ... :)

Bu arada Samuel Sanchez'de birkaç kırıkla turdan nasibini aldı . Evine doğru yolculuğa çıktı

Radio Shack Nissan 'daki bu performansa da şaşıyorum doğrusu . Bugünde ilk 15'de 5 adamları var . Roket gibiler , maaşallah .

Denis Menchov'u istememin sebebi şu:Birincisi önemli bir bisikletçi.Yani yarış seçmeden,takımı nereye isterse gitti ve hemen her turda boy gösterdi.İkincisi,Tırmanır mı? Evet.TT ? Evet. Yaş almış başını.Shleck yok,Contador yok.Önünde bir devşirme bisikletçi ile bugün gördüğüm kadarıyla soğukkanlı halini yitirmiş ve endişeli bir Evans var.(1.5 km kala o atak ta neyin nesiydi öyle? 10 -12 saniye alırım mı dedi?)

Bu güne kadar ana grubun içinde ve esas çocukların dümen suyunda gitti.Belli ki sonuna kadar,bir şeyler olmasını bekleyecek.Hani sınavda yapabildiğini yaparsın da,yine de kağıdını vermeyip bir şeyler olmasını beklersin ya,işte öyle.

TT ye gelince,Wiggins zaten pistlerden geldi;salon çocuğu sıkı gider.Ewans sırıtmaz,Menchov diğer ikisinden geride kalmaz.Cancellara ise GC için geçen gün gerekli açıklamayı yapmıştı.Geriye kalanların ise turda GC şansı bana göre yok.

Peki tur nerede kopar,normal şartlarda bir yerde kopmaz;böyle gider.kopsa kopsa birinin zinciri kopar,işte tur da orada kopar.Kayıp düşer (Allah göstermesin) Göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Raven_35
günün bana göre en üzücü olayı samuel shanchez'in yaşadığı kaza oldu büyük umutlarla başladığı fransa turundan bu şekilde ayrılmak kendisi için hiçde kolay değildi elbet o gözyaşları dökerken bizlerde ekran başında derin bir hüzne boğulduk
ancak turun tesellisi FDJ takımının genç ve başarılı ismi Thibaut Pinot'un kazandığı zaferdi yerinde ve başarılı bir atak ile son kilometrelerde oldukça iyi bir mücadele örneği göstererek etaba uzandı cadel evans'ıda unutmamak lazım gerçekten gücüne ve kazanma arzusuna hayranım tüm imkanları zorlayıp ikinci olmayı başardı tony gallopin extra güçlüydü bugün takım olarak geçen günlere nazaran biraz daha istekli görünen radioschacknissantrek takımı son tırmanışa 4 isimle giderek doğru bir takım çalışmasının ne gibi başarılar getireceğini bir kez daha göstermiş oldular andy'nin yokluğunda desteklediğim frank schleck'in ilk 10 da yer alması şahım adına memnun olduğum diğer bir olaydı günün en güzel anı ise son kilometreye kadar sporcusuna müthiş bir motivasyon sağlayan FDJ sportif direktörünün etap bitimi ile sporcusuyla bir baba gibi yakından ilgilenmesiydi araçta yaşanan sevinç gerçekten yüzlerde bir tebessüm oluşturdu yarın bireysel zamana karşı ile devam edeceğiz resmen haber sunmuş gibi oldum :D

Sanırım Cadel Evans ile Bradley Wiggins'ın domestik seçimleri , kendi bisiklet geçmişleriyle çok alakalı . Eski bir MTBci olan Evans , "kendi donumu kendim biçerim" misali her zaman son kilometrelerde tek tabanca . Wiggins ise Froome , Rogers , Porte birilerini kendine her zaman major seçiyor .

Dünkü etapta son tırmanış hakkında Wiggins'ın çok bilimsel bir yorumu vardı ."Biz " diyor " 475 -480 watt civarları tempo tuttuk , bu değer laktat eşiğinin hemen altındaki değerdi ve bizi geçmeleri için bu temponun üzerine çıkmaları imkansızdı" . Bizim gibi ölümlüler için dörtyüz küsür watt gibi değerler rüya , 200 - 250 watt'ı görürseniz Allah bereket versin .

Turda kazananlardan ziyade kaybedenlere gelirsek en dikkati çekenler Hollandalılar . Hollandalılar artık uçamıyor , arkadaşlar . Vacansoleil DMC ve Rabobank tam fiyasko . Robert Gesink finiş . Takım Laurens Ten Dam'a kaldı. Bu arada benim adamım Vinokourov 2 günde GC'de yüz küsürlerden , 54. sıraya çıktı . Başaracak herhalde ... :)

@Cem Unden

Uygundur:)

• Beğen
@Cem Unden

Cem bu konuda da anlaşıyoruz :) Vinokourov faceden sürekli takip ettiğim bir sporcu. aile yaşantısı olsun izlediğim kadarıyla kişiliği olsun çok beğeniyorum.rampacı özelliği de çok güzel.geçen sene geçirdiği kazadan sonra çok çabuk toparlayıp antremanlara başlamıştı.Tırmanma etapları başlayınca göreceğiz nasıl hazırlandığını izlemesi keyifli bir rampacı.

@ferhat köse

Vino'dan derece beklemek , hayalcilik olur . Belki GC'de ilk 30 , birde ek olarak son defa bir etap birinciliği ; sportif direktörlük hayatına başlamadan büyük gaz olur . Onun liderliğinde Kazak bisikleti çok daha popüler olacaktır , ileriki yıllarda . Nibali'nin transferi ile Astana coşacaktır . Grivko , Gruzdev , Zeits , Iglinsky gibi isimlerle Kazak bisikletini altın yıllar bekliyor .

İtalyada açık açık Basso,demiştim.Tekrar ediyorum:Menchov:) Vinokurov,ah keşke ama zannetmem.Yarın zorlanır ve zaten şimdiden 22 dakika yedi.Hadi el atın şı Denis e:)

• Beğen
Samuel Sanchez'in köprücük kemiğinin kırılıp kırılmadığı ile ilgili kesin bir bilgi bulamadım netten."Sol omzunda travma var ama kırıkla ilgili bir şey şu an söyleyemem" demiş yarış doktoru ilk açıklamasında.Çok bariz kırık olsa herhalde anlaşılırdı.Gerçekten çok üzücü. Bu kazanın sebebini bilen var mı? Videosu şu:
(link)

@Cem Unden

Derece çok zor ama tırmanış etaplarında eski performansına yakın bile tırmansa izlemesi çok keyifli bir sporcu.Yada ben öyle keyif alıyorum başkaları almıyor olabilir :)

http://c1207.hizliresim.com/z/8/9jxp3.jpg

cadel evans yarın koşulacak olan bireysel zamana karşıda kendisinden her zaman beklediğimiz iyi performansı ortaya koyar ise ki ben bunu yapabileceğini düşünüyorum sarı mayoyu wiggins'ten alabilirmi dersiniz ? çünkü wiggins de oldukça iyi bir zamana karşıcıdır

Geri