Scudo Sports

Tour De France 2011

ayrıca kimse kusura bakmasın ama sarı mayoyu andy üzerinde görmek üstemiyorum ,bir gün kaçıp onu giymek bana hoş gelmiyor,evet sonuçta zamanlar böyle ama,biz alıştık kahramlar görmeye,dişe dişi mücadele,rakiple olmayınca demek böyle oluyor,bir gün kopup yarış alınabiliyor,

Scudo
@Fırat Dizman

Aynen katılıyorum...
ANDY bugün ya BU TUR BENİM GERİSİ HİKAYE DİYECEK!!!
yada BENDEN BU KADAR GERİSİ ŞANSIMA DİYECEK!!!

CADEL bugün contadorla aradaki farkı koruyup, ŞILAK larla zamanı düşürürse, zamana karşıda tokatı patlatır gibime geliyor...

@Fırat Dizman

Tabii ki mücadele güzel ama sarı mayonun kriterleri belli, etaplar kaç haftadır belli. Güzel bir taktik uygulayarak sayı mayo şansını çok arttırdı. Dünkü gibi zorlu bir etapta fark açan bir bisikletçinin sarı mayoyu hakettiği söylenebilir bence.

@murat beyaz

tabiki biz zaten kurallara birşey demedik,turda buralara gelmek öyle basit şeyler değil,buraya kadar araçla gelip burda bisikletede binmedi,ben sadece seyir zevki,agresiflik ,hırs,mücadele azmi,vs özelliklerin turun zevkini arttıyor,unutmayın ki izlenen şeylerin devamı olur,eğer bu tur böyle yıllarca devam edicekse mutlaka izleyici kaybedecektir.daha önceki yıllarda olan mücadeleler,müthişti,ben sadece kahraman olamaz dedim.turu kazanabilir,geçtiğimiz yıllarda söylediğimi yinelemek istiyorum eğer armstrong bırakmadan devam etseydi 11. şampiyonluğunu kutluyor olacaktı bu yıl:)

@güven aktaş

şunu anlamıyorum ,kardeşlerden bu kaçacak diğeri bakıcak ve diğeri kaçıcak diğeri kolluyacak,neyi kollyacakki,altlarındaki araç olsa olabilir,adam basıp gidiyorsa kollasanız ne olacak veya neyini kolluyacaksınız,adam sizden iyi ve gününü yakalıdıysa yapıcak birşey yok.o biraz lafın gelişi gibi geliyor bana.

@murat beyaz

Haklisiniz ben onu unutmustum.O zaman soyle duzelteyim.Bir senede arka arkaya iki buyuk tur kazanilmiyormus.Yada tarihin en zor Girosundan sonra TdF te ayni formu gostermek gunumuz bisikletciliginde imkansiz.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Bugün Fransa Alpleri'ne veda ediyoruz, bir sene boyunca aç kalacağız tadını çıkaralım.

Bir güzel etap haritası daha. Kıvrımlar müthiş :)

http://www.cyclingweekly.co.uk/imageBank/e/ET19_TDF11_carte_v4_V.jpg

Dünkü harika etabı bir daha seyretmek isteyenler için

Etap 18 : Pinerolo - Galibier Serre-Chevalier 200.5km

Etap 19:Modane - Alpe-d’Huez 109km
http://i55.tinypic.com/2vadsg2.jpg

Sıralamada yukarı çıkmak isteyenler ilk HC tırmanışında atak yapmalılar

Dünkü etabı 96. ile 143. arasında bitiren sporcular zaman limiti dışında kaldılar . Diskalifiye edilmek yerine eksi puanlarla cezalandırıldılar . Mark Cavendish'in de 20 puanı silindi ve yeşil mayoda liderlik için Rojas'la arasında 15 puan kaldı.

Yeşil Mayo Puan Klasmanı
1 Mark Cavendish (GBr) HTC-Highroad 300 pts
2 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar Team 285
3 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 230
4 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 21

Dünkü muhteşem etaptan sonra açıkçası ben bugun kü etaptan çok birşey beklemiyorum. Leopar Trek takımı ve Andy süper bir iş çıkardılar ama aynısını bugün yine yapabilirlermi iş Frank e kaldı. Contador u seyrederken içim parçalandı hiç alışık değiliz bu görüntülere eğer yaptıkları taktik gereği değilse ki bu tür taktikler kullanan bir yarışçı olmadığını hep gösterdi bugün de bir atak beklemiyorum ondan. Vockler inanılmaz bir performans sergiliyor kendi bile inanamıyordur yaptıklarına ama dünkü etap ve Sarı mayo için Cadel e dua etsin. Tüm pelatonu taşıdı Cadel. Bugün Cadel den bir atak gelirmi ? Oda zor çok hırpaladılar Cadel i Dün. Benim gözlerim Thor Hushovd u arayacak bugün...

Andy dün hiç beklemediğim şekilde inanılmaz bir zafer kazandı mızmız filan ama adam iyi tırmanıyo beyler hakkını vermek lazım 3 senedir Andy diyorum sonunda sarı mayo gelicek gibi

• Beğen
Tepkiler: felis911
@alpdincturk Giro'dan kalan bir ağrı olması bana mantıklı gelmiyor çünkü Giro bitişi ile Fransa Turu arasında 1 ay süre vardı . Bu seviyede bir sporcunun bence kendini toparlayamaması normal değil . Ama Tour içindeki kaza onda sorun yaratmış olabilir.

Contador , doping vukuatından dolayı CAS'ta önce UCI'a karşı sonra WADA'ya karşı İspanya Bisiklet Federasyonu ile birlikte ifadeye çıkacak . 1-3 Ağustos tarihindeki ifade verme süreci onun geleceğini etkileyecek. Bundan dolayı morali bozuk olabilir . Benim bildiğim kadarıyla Contador , yalnızca Clenbuterol'dan ifadeye çağrılıyor. Hakkında Kan transfüzyonu ile ilgili bir suçlamalar yalnızca zandan ibaret .

(link)

Uluslararası sitelerde bugünkü etap için Frank Schleck aday gösteriliyor . Evans , Contador vs'nin Andy'ye karşı atak yapmasının engellemek için Frank Schleck'in atak yapacağı söyleniyor

Yayın :(link)

Son 69 km . Ön grupta Contador , Andy Schleck , Izagirre , Chris Riblon , Rui Costa var . 30 sn geride Voeckler , 1:38 geride Cadel Evans , Cunego , Basso var .

* Fark 1:52 oldu . Izagirre gruptan düştü . Voeckler'de yavaşlıyor ; Izagirre , Voeckler'i kontrol için gruptan geri kaldı galiba

• Beğen
Tepkiler: serkan hilal
Hadi üstad aktar olanı biteni merakla bekliyoruzzzz.!!!!

internetten online izleyebileceğim bir link bilen varsa atabilir mi? hangi eurosport a baksam farklı birşey çıkıyor..

@serkan hilal

Kaptan , Eurosport linklerinde sorun var . Bende tam izleyemiyorum . Durum aynı şu anda

Samuel Sanches Süper bir iniş performasıyla öndeki Andy ve Contodor un grubuna yetişti. Adam inanılmaz iniyor. Büyük cesaret bu işi bu şekilde yapmak. Voecler 2 dk. geride. Cadel arayı biraz kapattı ama yine tepkili yine sadece grubu o çekiyor. Biraz önce bağırarak grubun arkasına geldi eliyle geçin artık diyerek. 31 km kaldı.

• Beğen
Contodor için gerçekten zor bir tur geçiyor. Takımdan istediği yardımı izlediğim kadarıyla alamıyor. Samuel Sanches ile gayet iyi anlaşıyorlar Sanches epey yardım etti contodor a özellikle inişlerde. Neden Sanches ile Contodor aynı takımda değil acaba.

• Beğen
Grupların arasındaki fark kapandı

Ön grup :Contador , Andy Schleck , Rui Costa , Sanchez , Riblon

Fark : 20 sn

2.Grup : Frank Schleck , Tom Danielson , Sandy Casar , Cadel Evans , Damiano Cunego ....

Cadel Evans ön grubu yakalamadan Andy Schleck atak yapacak

• Beğen
Tepkiler: Niyazi ALTUN
en önde Contador , Pierre Rolland

25 sn geride

Andy , Cadel Evans , Ryder Hesjedal , Sanhcez , Frank , Riblon

Son 10 km

Contador'u tehdit görmediklerinden atak yapmıyorlar

Fark artıyor . 40 sn oldu

* Son 7 km , Fark 1 dk oldu

Andy ile Voeckler arasındaki fark 2 dk . Sarı mayo Andy Schleck'te. 53 sn arkada Frank Schleck , 57 sn arkadan Cadel evans. Contador şu anda genel klasmanda 5.sıraya yükseldi. Fark 3:30. Damiano Cunego ile klasmanda beşincilik için yarışıyor

*Samuel Sanchez ,Rolland ; Contador'un 20 sn gerisinde.Contador'u yakalıyorlar az kaldı

Geri